9)  Lennart Johansson 9)  Lasse Johansson
  10) Leif Lundberg 10) Sture Olsson
  11) Roland Nilsson 11) Ove Lundberg

Hälsö vann överlägset skärgårdscupen. Öckerö utan skyttar ”offer” i finalen.

HT:s utsände medarbetare – Som väntat var Hälsö BK suveränt i finalen mot Öckerö i HT:s skärgårdscup i fotboll och med utklassningssiffrorna 6-0 (1-0)

kunde de blåvita ta sin andra inteckning i vandringspriset. Resultatet tyder på en enorm överlägsenhet, men det är, åtminstone vad det gäller första halvlek,

felaktigt. Hälsö hade visserligen något mer av spelet, men Öckerö kom fram farligt flera gånger, och med en skottfarligare kedja hade de kunnat göra både ett

och två mål. När Hälsö ökade sin ledning redan i början av andra halvlek, verkade den något tursamma fullträffen som en kalldusch på öckeröspelarna.

Det var inte samma fart över spelet som tidigare, och när så Hälsö en kvart senare gjorde ytterligare ett mål rasade det ihop alldeles.

Hälsö spelade en kraftfull och vacker fotboll, och speciellt kraften kom att bli tungan på vågen. Det stabila försvaret bröt ofta med förvånande lätthet den

itet veka öckerökedjans attacker, och anfallsmännen var herrar som visste hur man bryter sig igenom motståndareförsvaret. Hälsös försvar var som sagt

ytterst stabilt och hade sina bästa i ch Ragnvald Konkell och brytsäker, hb Håkan Nilsson. Ytterhalvorna skötte sig också bra, medan mv Dennis Magnusson

och vb Jan Nilsson allt för sällan sattes på något svårare prov.

Vi Leif Lundberg har tidigare spridit skräck i motståndarleden, men trots att han denna gång gjorde tre mål, hade han svårt att övertyga annat än under

de sista 25 minuterna. Då lossnade det emellertid ordentligt, och oförtröttligt organiserade han anfall efter anfall, och sköt tunga välplacerade skott.

Hy Tage Karlsson var en typisk representant för hälsökedjan: ibland utsökta genombrott, men ävenså de de underligaste passningar. Särskilt i första

halvlek dribblade sig den lille yttern fri i bästa Garrincha-stil.

Cf Lennart Johansson är den idealiske centertypen: hård och framåt och jobbade hela tiden helhjärtat. Öckerö-målvakten Ralf Johansson kan knappast lastas

för något av målen, som nästan alla sköts från nära håll utan pardon. Uteförsvaret, där Roland Corneliusson återinträtt som centerhalv, höll som sagt bra i cirka

60 minuter, men sedan gick det desto sämre. Hb Bertil Utbult gav inte sin ytter många tillfällen att sticka upp, och Sune Svenningsson lyckades länge utomordentligt

väl med att Leif Lundberg på mattan. Kedjan var alldeles för vek mot det hårdföra hälsöförsvaret. Kanske Helge Kärrbrandt frånvaro gjorde sitt till, ty en snabb ytter

hade nog kunnat uträtta en hel del.

Hälsö startade i hårt tempo och efter 10 minuter sköt Arnold Jansson halvlekens enda mål. En annan fin chans hade de blåvita i 27:e min, då det blev straff för

fällning av Lundberg. Underligt nog fick han själv lägga den, och det gjorde han inte bättre än att målvakten lätt klarade. 2-0 gjorde Lennart Johansson något lyckosamt

på närskott och då Leif Lundberg efter en dubbelhörna gjorde 3-0 i 23:e min rasade Öckerös spel samman. De av Owe Ohlsson tränade hälsöpojkarna gjorde på tre minuter

4-0 och 5-0 genom Leif Lundberg, som bröt igenom och sköt hårt i mål. Slutresultatet 6-0 fastställdes 10 minuter före full tid av Lennart Johansson, som efter en rusch av

Tage Karlsson kunde lobba över den något passive öckerömålvakten. Öckerös lagledare Gregor Simonsson förrättade så prisutdelningen. Han gratulerade Hälsö till den

överlägsna segern, och överlämnade HT-pokalen samt HT:s plaketter till segrarna.

Hälsö BK:s lag, som i år hemfört både serien och cupen, hade följande utseende från mål till vänsterytter: Dennis Magnusson, Håkan Nilsson, Jan Nilsson, David Karlsson,

Ragnvald Konkell, Sven-Åke Nilsson, Tage Karlsson, Arnold Jansson, Lennart Johansson, Leif Lundberg, Roland Nilsson. I en förmatch hemförde Öckerö B-lagscupen

efter seger över Hönö med 3-0, och för alla målen svarade Morgan Olsson. Knippla vann med 1-0 över Hönö i pojklagscupens final.

Hälsö BK: Vinnare av Skärgårdscupen 1958

Stående fr.vä: Arnold Jansson, David Karlsson, Roland Nilsson, Leif Lundberg, Jan Nilsson

Knästående fr. vä:  Håkan Nilsson, Sven-Åke Nilsson, Dennis Magnusson, Tage Karlsson, Ragnvald Konkell, Lennart Johansson