28 juni 1985 Mål Hönö IS:  Göran Larsson, Hans Sundqvist
19:00

1 omg.

Hälsö BK - Hyppeln IK  6-2 (-)
29 juni 1985 Hälsö BK:  Tryggve Olsson - Bengt Johansson, Jonas Lundqvist, Stefan Lundqvist, Håkan Gustavsson,
15:00 Bo Bertrandsson, Jarl Gustavsson, Erik Karlsson, Johan Berg, Kenny Johansson, Bo Larsson
  12:e Tord Johansson, 13:e Claes Pettersson
  Mål Hälsö BK: Bo Larsson 3, Claes Pettersson 2, Bengt Johansson (straff)

Mål Hyppeln IK: Jan Gustafsson, (målskytt saknas på det andra målet)

1 omg.

Vrångö IF - Kårholmen BK  3-1 (1-0)
29 juni 1985 Vrångö IF: Hans Johansson - Jan Gunnar Johansson, Leif Andreasson, Peter Börjesson, Olof Andersson,
15:00 Lars Börjesson, John Olsson, Sven Sjöberg, Stefan Thylin, Jan Levin, Jörgen Julin.

16:00
  Donsö IS: Sören Olsson - Svante Andreasson, Stefan Johansson, Rune Asteberg, Jan-Gunnar Jakobsson,
  Ragnar Karlsson, Agne Malmborg, Mats Johansson, Mikael Karlsson, Magnus Karlsson, Bergil Gustafsson
  12:e Björn Johnsson, 13:e Håkan Gustafsson
  Mål Donsö IS: Mikael Karlsson 2, Mats Johansson

1 omg.

Öckerö IF - Fotö GIF  7-1 (1-1)
29 juni 1985 Mål Öckerö IF: Anders Olsson 3, Conny Corneliusson 2, Göran Karlsson 2.
17:00
  Mål Fotö GIF: Harald Johansson (straff)

1 omg.

Styrsö BK - Rörö IF  9-4 (4-4) (3-2)   (efter förlängning, 4-4 efter 90 min)
29 juni 1985 Styrsö BK: Mikael Ekman - Jan Olsson, Mats Svanström, Jan-Olof Svanström, Sander Kronberg,
17:00 Jan Svanström, Sven-Olof Niklasson, Jarl Adolfsson, Torgny Svanström, Håkan Boman, Anders Hellström.
  12:e Lars Svanström, 13:e Magnus Pettersson
  Mål Styrsö BK: Jarl Adolfsson 3 (1 straff), Magnus Pettersson 2, Håkan Boman, Anders Hellström,
  Torgny Svanström, Sven-Olof Niklasson

Mål Rörö IF:  Jim Nordstedt, Tony Hansson, Börje Hansson, Bo Olsson (straff)

kvartsfinal

IFK Björkö - Styrsö BK  1-7 (1-3)
1 juli 1985 Mål IFK Björkö:  Mikael Sandbacka (straff)
19:00
  Styrsö BK:  Mikael Ekman - Sander Kronberg, Mats Svanström, Jan-Olof Svanström, Bo Wickström,
  Jan Svanström, Jarl Adolfsson, Sven-Olof Niklasson, Lars Corneliusson, Torgny Svanström, Anders Hellström.
  12:e Jan Olsson, 13:e Magnus Pettersson
  Mål Styrsö BK: Jarl Adolfsson 2, Lars Corneliusson 2, Anders Hellström, Jan-Olof Svanström,
  Sven-Olof Niklasson.

kvartsfinal

Knippla IK - Öckerö IF  1-2 (1-2)
1 juli 1985 Mål Knippla IK:  Jan Nilsson (33)
19:00
  Mål Öckerö IF: Krister Hansson (34), Anders Olsson (35) straff

kvartsfinal

Donsö IS - Hönö IS  3-5 (1-2)
1 juli 1985 Donsö IS: Sören Olsson - Svante Andreasson, Magnus Karlsson, Rune Asteberg, Jan-Gunnar Jakobsson,
19:00 Björn Johnsson, Håkan Gustafsson, Agne Malmborg, Mats Johansson, Mikael Karlsson, Bergil Gustafsson
  12.e Ragnar Karlsson, 13:e Anders Olsson
  Mål Donsö IS:  Mats Johansson 2, Jan-Gunnar Jakobsson

Mål Hönö IS:  Niclas Jonasson 3, Håkan Johansson (straff), Jan-Åke Sundqvist

kvartsfinal

Hälsö BK - Vrångö IF  4-1 (3-1)
1 juli 1985 Hälsö BK: Tryggve Olsson - Bengt Johansson, Jonas Lundqvist, Stefan Lundqvist, Håkan Gustavsson,
19:00 Claes Pettersson, Bo Bertrandsson, Jarl Gustavsson, Johan Berg, Kenny Johansson, Bo Larsson.
  12:e Tord Johansson, 13:e Joakim Utbult
  Mål Hälsö BK: Bengt Johansson (straff), Stefan Lundqvist, Kenny Johansson, Bo Larsson

Vrångö IF: Hans Johansson - Björn Höglund, Olof Andersson, Leif Andreasson, Bo Mesán
  Sven Sjöberg, John Olsson, Bo Anders Kristensson, Lars Börjesson, Jan Levin, Jörgen Julin.
  12:e Jan-Gunnar Johansson, 13:e Per-Olof Eliasson
  Mål Vrångö IF:  Jörgen Julin

semifinal

Hönö IS - Öckerö IF  2-5 (1-4)
4 juli 1985 Mål Hönö IS:  Håkan Tell (20), Gert Jansson (80)
19:00
  Mål Öckerö IF:  Conny Corneliusson (5, 30, 35), Lars-Erik Svensson (28), Krister Hansson (85)

semifinal

Styrsö BK - Hälsö BK  4-2 (1-0)
4 juli 1985 Styrsö BK:  Mikael Ekman - Joakim Albinsson, Mats Svanström, Jan-Olof Svanström, Bo Wikström,
19:00 Torgny Svanström, Jan Svanström, Jarl Adolfsson, Sven-Olof Niklasson, Anders Hellström, Lars Corneliusson.
  12:e Håkan Boman, 13:e Magnus Pettersson
  Mål Styrsö BK: Lars Corneliusson (51, 57, 89), Sven-Olof Niklasson (13)

Anders Olausson, Jarl Gustavsson, Claes Pettersson, Johan Berg, Kenny Johansson, Bo Larsson.
  12:e Bo Bertrandsson, 13:e Tord Johansson
  Mål Hälsö BK:  Kenny Johansson (53), Bengt Johansson (63), straff

Final

Öckerö IF - Styrsö BK  3-2 (1-1)     Hyppeln  (Invigning av Hyppelns nya plan)
6 juli 1985 Öckerö IF:  Eive Almroth - Börje Karlsson, Jörgen Johansson, Martin Johansson, Bengt Olofsson, Krister
17:00 Hansson, Anders Olsson, Kenneth Adolfsson, Lars-Erik Svensson, Conny Corneliusson, Göran Karlsson
  12:e Roland Danskell, 13:e Mats Börjesson                    Tränare Öckerö:  Lennart Ottordahl
  Mål Öckerö IF: Conny Corneliusson (66, 87), Anders Olsson (37) straff

Styrsö BK: Mikael Ekman - Joakim Albinsson, Jan-Olof Svanström, Mats Svanström, Bo Wickström,
  12:e Jarl Svanström, 13:e Håkan Boman                        Tränare Styrsö :   Janne Ericsson
  Mål Styrsö BK:  Lars Corneliusson (22), Jan Svanström (54)
  Domare: Benny Wedberg, Göteborg                                                  Publik. 2.000

Öckerö IF Vinnare av Skärgårdscupen 1985

Övre raden från vä: Lennart Ottordahl (tränare), Krister Hansson, Kenneth Adolfsson, Martin Johansson, Conny Corneliusson,

Göran Karlsson, Anders Olsson, Lars Utbult (Lagledare)

Främre raden från vä: Bengt Olofsson, Mats Börjesson, Eive Almroth, Jörgen Johansson, Roland Danskell, Lars-Erik Svensson, Börje Karlsson.

Styrsö BK Finalmotståndare 1985

Övre raden från vä: Jan-Olof Svanström, Håkan Boman, Torgny Svanström, Jan Svanström, Sven-Olof Niklasson, Joakim

Albinsson, Janne Ericsson (Tränare)

Främre raden från vä: Mats Svanström, Jarl Adolfsson, Jarl Svanström, Mikael Ekman, Anders Hellström, Lars Corneliusson,

Bo Wickström

Jan Svanström har just gjort 2-1 för Styrsö i finalen mot Öckerö, Sven-Olof Niklasson (8) och Torgny Svanström

jublar ihop med målskytten. I bakgrunden Öckerös skicklige målvakt Eive Almroth.

Bild från SISK Bildarkiv.

Öckerö är först - precis som sist.

HYPPELN (GT) Styrsö höll sitt löfte och gav Öckerö en ordentlig match Skärgårdcupens final. Betecknade nog avgjordes den jämna

matchen med ett slumpmål. Det var Öckerös målspruta i cupsammanhang, Conny Corneliusson, som tre minuter före slutet tåade

in 3-2.

Ett inlägg från höger damp ner i straffområdet. - Jag väntade tills Bengt Olofsson hade stångats färdigt med med ett par Styrsö-

spelare. När bollen blev fri tåade jag in den, flinar Conny. Sådana mål räknas förvisso också. Tjugo minuter tidigare hade Conny gjort

sitt första mål denna vidunderligt sköna sommareftermiddag när han utjämnade till 2-2. Och det var sannerligen ett riktigt kalasmål,

som klippt ur instruktionsboken.

Göran Karlsson störtar ner mot högerhörnet efter en brant passning och Conny söker position i straffområdet. Görans inlägg hittar

spänstige Connys skalle och duktige Mikael Ekman i Styrsö-målet är chanslös. Det var andra gången Öckerö utjämnade. I första halv-

lekens slutskede slog Anders Olsson in 1-1 på en straff, som det snackades mycket om. Lille dribblingsskicklige Lars-Erik Svensson

snirklade sig in från vänster och gick över styr. Att han fälldes ojust är alla överens om, men publiken i närheten var viss om att det

skedde utanför strafflinjen. Dessbättre hade domaren Benny Wedberg den bästa positionen av samtliga på Hyppeln i det aktuella ögon-

blicket och man tvekade inte att peka på straffpunkten.

Utmanarna från Styrsö hade ledningen två gånger och var så nära att fälla storfavoriten som det bara är möjligt. Vasse Lars Cornelius-

son dundrade in 1-0 efter drygt 20 minuter och det kom inte alls överraskande. Öckerö hade nämligen uppenbara problem i sitt höger-

försvar i matchöppningen. Bara en minut senare var samme Lars framme i ett friläge men missade.

I andra halvlekens 18:e minut, när Styrsö hade 2-1 , missade han inte, men domaren ansåg att han tog armen till hjälp och underkände

målet. - Domaren missade, målet var korrekt, hävdar Lars. Det ställer vi inte upp på, men håller gärna med Styrsö-tränaren Janne Ericsson

när han säger: - 3-1 där och vi hade vunnit matchen!

Janne tycker med all rätt att hans grabbar gjorde en fin match. - Synd bara att vi inte fick undan bollen före deras sista mål, säger han.

Öckerös tränare, Lennart Ottordahl, såg ut att genomlida många kval där han hängde på mittflaggan. - Styrsö var mycket bättre än jag trodde,

säger han omtumlat efter slutsignalen. Visst var illa ute. Ändå tycker han i sin sammanfattade analys av matchen att hans lag förtjänade att

vinna. - Vi var klart bäst i andra halvlek. Trots markant Öckerö-övertag i början av andra halvleken kunde Styrsö göra 2-1 efter nio minuter.

Eive Almroth - suverän för övrigt - missade ett inlägg från höger och Jan Svanström kunde raka in returen. - Då kändes det tungt, erkänner

Ottordahl, men jag trodde nog ändå att killarna skulle reda ut situationen. Det gjorde dom, mycket tack vare Conny Corneliusson, som i kraft

av sina båda mål och bra passningsspel - särskilt efter paus - utsågs till matchens lirare. Conny har gjort sju mål på tre cupmatcher i år.

Överbetyg också till Martin och Jörgen Johansson, Lasse Svensson och Göran Karlsson. I Styrsö, som har all heder av en tapper insats, var

Jan-Olof Svanström (vilken 41-åring!!) härlig libero, hans grabb Jan stark på mittfältet och Lars Corneliusson och Anders Hellström (så länge han