Bilder från finalen i Västra Cupen mellan Assyriska BK och Öckerö IF 5-4 (4-0)  Ruddalens IP  2019-03-20

Petter Björlund, Assyriska och Simon Olsson, Öckerö plus domartrion med Victor Karimi som huvuddomare gör klart för spel i 2019 års final i Västra Cupen

Öckerös Daniel "DD" Larsson tar avsparken för Öckerö i 1.a halvlek.

Assyriskas lagkapten Petter Björlund med bollen.

Ett av Öckerös bättre lägen i 1:a halvlek. Daniel "DD" Larsson (19) är framme men avslutningen går någon meter utanför målvakten David Asmars vänstra stolpe.

Här är det första målet i matchen som görs av Iset Thoma Hajrizaj med ett snabbt vänsterskott förbi Öckerös målvakt Jonatan Geld. 22.a minuten.

Öckerös rutinerade spelare, Christian Karlsson med bollen.

Öckerös Viktor Niklasson med bollen. Det var svårt för Öckerö i 1.a halvlek att få i gång sitt passningsspel och att finna luckor i Assyriskas försvar.

Här är det Assyriskas Danial Savari Choulabi med bollen. Gustav Claeson nr 4 i Öckerö. forts

Choulabis inlägg når pannan på Hajrizaj som nickar mot mål. forts

Nicken går i mål och det står 2-0 efter 30 minuter. Man kan ana bollen i målet. Som synes, vissa bilder blir det sämre kvalitet på i elljuset.

Här är det Öckerös lagkapten i närkamp med en av Assyriskas spelare, osäker på namnet. forts

Simon Olsson tacklar  Assyriskaspelaren. forts

Assyriskaspelaren faller till marken och domaren blåser straff.

Iset Thoma Hajrizaj lägger straffen. forts

Straffen går in alldeles vid stolproten och det står 3-0 efter 33 minuter.

En av Assyriskas bättre i spelare i matchen. Anton Henningsson med bollen.

Assyriska anfall. Bollen spelas in från högerkanten. forts

Bollen når Iset Thoma Hajrizaj som avslutar mot mål. forts

Bollen var uppe i nättaket innan den dalar ner. 4-0 efter 39 minuter och matchen har en 4 målskytt. Iset Thoma Hajrizaj

2:a halvlek

Man kunde tidigt i andra halvlek se en scenförändring i matchen när Öckerö började att vinna närkamper högt uppe på Assyriskas planhalva. Här är det Daniel "DD" Larsson närmast bollen.

Här är det en djupledspassning  från Victor Nystedt som når Öckerös Gustav Claeson (delvis skymd). forts

Claeson spelar tvärs inåt i straffområdet. forts

Claesons passning når Alexander Simonsson (7) som avslutar direkt mot mål.

Simonsson skott går i mål och det står 4-1 i den 59.e minuten.

Inlägg från höger av Ludwig Wiklander (som kom in i början av andra halvlek). Bollen når Gustav Claeson. forts

Claeson avslutar och Assyriskas målvakt David Asmar kan rädda med en benparad.

Öckerös hemvändande spelare från Örgrytes ungdomsakademi, Ludwig Wiklander gjorde ett jättefint inhopp och stod för flera avgörande passningar till Öckerös mål.

Öckerös Victor Nystedt med bollen på högerkanten och slår strax ett inlägg in i straffområdet. forts

Nystedts inlägg når Gustav Claeson som inte förmår att få nicken på mål. Öckerö skapar nu chanser i varje anfall och hade också gjort några byten och omdisponeringar av laget som

föll mycket väl ut.

Nystedt igen med bollen. forts

Nystedts passning når Gustav Claeson (4) som avslutar. forts

Bollen går i mål men målet blir bortdömt för offside.

Öckerös Ludwig Wiklander med bollen och fintar sig strax förbi Assyriskas mittback Hugo Nilsson. forts

Wiklander passar in i straffområdet där Gustav Claeson löper in i ytan.  forts

Gustav Claeson dribblar sig loss från sin uppvaktning och avslutar med ett vänsterskott. forts

Blir lite kalabalik i Assyriskas försvar. forts

Daniel "DD" Larsson håller undan för Assyriskas försvarare och han förpassar bollen in i mål. 4-3 i den 80:e minuten

Lång utspark från David Asmar. Det blir ett motlägg mellan Öckerös målvakt Jonatan Geld, Mathias Nilsson (21) och Assyriskas forward Ramsin Khosaba. forts

Bollen hamnar hos Khosaba som kan rulla in 5-3 för Assyriska i den 83:e minuten. Olyckligt för Öckerö i det läget när man verkligen var nära att vända matchen.

Simon Olsson med bollen i Assyriskas i straffområde. forts

Olsson blir fälld med straff som följd. forts

Simon Olsson lägger straffen. forts

5-4 i den 87:e minuten.

Simon Olsson löper mot bollen. Likaså Assyriskas Petter Björlund. forts

Björlund är först på bollen och Simon Olsson kommer sent och fäller Björlund med gult kort som följd. Det andra för Simon och domaren visar rött kort.

Matchen är över. En match med 2 ansikten. Assyriska klart bäst i första. Öckerö klart bättre i andra halvlek när man fick i gång sitt fina passningsspel och löpningar. Måste framhålla

Öckerös lagkapten Simon Olsson som i mitt tycke var matchens gigant. Måste också nämna Assyriskas 4 målsskytt Iset Thoma Hajrizaj som delar vinsten i skytteligan för Västra

Cupen 2019 med Donsös Albert Hansson. Båda på 7 mål.

Assyriskas lag som till sommaren får spela match i Svenska Cupen.