Bilder från matchen mellan Balltorps FF och Donsö IS  4-3 (0-2)  Förbovallen  2017-10-08

Mattias Fehrling, Balltorp och Olof Lagerqvist, Donsö plus domartrion med Erik Sjösten som huvuddomare gör klart för avspark.

Olle Backman tar avsparken för Donsö.

Anton Jansson var tillbaka i mittförsvaret i Donsö. Stark så länge han var med i matchen. Utgick när det var 20 minuter kvar att spela.

Lite kalabalik framför Balltorps mål efter hörna. Balltorp rede upp situationen.

Donsös Erik Kristensson med bollen här och avslutar med ett skott som Fehrling räddade.

Balltorps Mathias Pringle med bollen. Anders Jansson uppvaktar.

Anders Jansson med bollen. Dominant på mittfältet tillsammans med Elias Ahlström större delen av matchen.

Elias Ahlström (11) stark i luftduellerna, vinnare här duellen  mot Niclas Sandell (4).

Donsös Olle Backman här frispelad av Anders Jansson och driver bollen mot mål.

forts

Olle försökte chippa över Mattias Fehrling som räddar. Balltorps Marcus Nilsen (5) kan få undan bollen.

Emil Johnsson slår inlägg från höger. forts

Bollen på väg mot Olle Backman som uppvaktas av Balltorps Tommy Olsen. forts

Snyggt anfall och mål. Tyvärr tveksamt avblåst för offside.

Här är det Balltorps bästa chans i 1:a halvlek. Anton Nordbye (11) och Mathias Pringle är framme och avslutningen går någon halvmeter utanför.

Olle Backman (18) med bollen. Erik Kristensson (15) till vänster. forts

Olle passar till Erik som fortsätter in i straffområdet. forts

Erik har här blivit fälld och domare Sjösten pekar på straffpunkten.

Olof Lagerqvist lägger straffen. forts

forts

Straffen går in till vänster om Fehrling. 0-1 i den 42:a minuten.

Elias Ahlström har passat fram till en löpande Olle Backman. forts

Olle kommer in i Balltorps straffområde. forts

Olle avslutar efter marken förbi Fehrling. forts

0-2 i den 44:e minuten som också blev halvtidsresultatet. Donsö var det klart spelförande laget.

2.a halvlek:

Elias Ahlström kommer fri med Mattias Fehling. forts

Elias blir fälld med straff som följd. Balltorps Bawan Mohideen får också sin andra varning och blir utvisad. forts

Olof Lagerqvist slår straffen. forts

Mattias Fehling går åt rätt håll och räddar straffen, men domaren har sett något som inte var ok. Kanske balltorpsspelare som sprungit in i straffområdet. I alla fall straffen får läggas om.

Den här gången slår Olof Lagerqvist straffen distinkt och med kraft. 0-3 i den 68:e minuten. Det var inget som talade för Balltorp efter att Donsö gjorde 3-0 och blev 1 man kort. Donsö

förde spelet mestadels och kom i våg efter våg och skapade avslut i varje anfall.

Plötsligt händer det något. En hög boll från Balltorps backlinje slås fram. Donsös mittbackar Olof Lagerqvist och Anton Höglund går upp för att nicka på samma boll. Det blev inte så

lyckat så att Balltorps Mathias Pringle kan suga åt sig bollen och kan avancera mot mål. forts

Donsös Viktor Gustafsson jagar Pringle. forts

Mathias Pringle avslutar med ett lågt skott förbi Erik "Lehmann" Hornby. forts

1-3 i den 69:e minuten. Målskytt Mathias Pringle. Donsö rekordlånga svit på hållna nollor var bruten. Sviten blev på drygt 9 matcher eller 892 min. Sviten påbörjades 16 juni mot

Hällesåker i den 77:e minuten då Hällesåker gjorde 4-2 sedan dess har det varit igenspikat men inte nu längre.

Balltorps Malband Mohideen med bollen. forts

Mohideen passar in i straffområdet. forts

Passningen når Anton Nordbye som avslutar mot "Lehmann". forts

"Lehmann" gör en fin räddning. Helt plötsligt var det en väldig oreda i Donsöförsvaret.

Olle Backman på språng efter bollen. Endast Mohiden (6) och målvakten Fehrling kvar att överlista. Simon Gustafsson (3). forts

Olle inne i straffområdet. forts

Olle försöker avslutar själv mot Fehrling som räddar. Simon Gustafsson var ju helt fri till höger (ej synlig på bilden) och hade ju en hel autostrada att avsluta på.

Simon Gustafsson har dribblat av Marcus Nilsen (5) och avslutar med ett lågt vänsterskott strax utanför.

Dylan Hododi tar ner en hög boll från Balltorps försvar i Donsös straffområde. forts

Hododi avslutar med ett löst skott som rullar mot mål. forts

Olof Lagerqvist försöker rädda bollen som ligger på linjen och strax tar i stolpen har jag för mig. forts

Bollen är över linjen och det står 2-3 nu i den 84:e minuten.

Balltorps Rickard Amidani tar sig fram på högerkanten och slår in bollen i straffområdet. forts

Bollen når Olof Lagerqvist som försöker få undan bollen. forts

Bollen kommer inte ut ur Donsös straffområde och hamnar hos Mathias Pringle som avslutar här strax. forts

Pringle avslutar med bra vänsterskott utan chans för "Lehmann". 3-3 den 87:e minuten.

Återigen anfall av Balltorp på Donsös vänstersida. Anton Nordbye med bollen som han strax slår in i Donsös straffområde. forts

Bollen på väg mot nr 14 Linus Frisk. forts

Frisk avslutar mot mål. Kommer inte ihåg om "Lehmann" räddade eller avslutningen går längs kortlinjen. forts

Donsös John Backman är först på bollen med Mathias Pringle i ryggen. forts

Här är det en klar tröjdragning av Pringle på John Backman som inte beivrades. Syns ju klart och tydligt. Tröjan halvägs upp på ryggen. Domaren bra placerad. forts

Plötsligt faller Pringle till marken och domare Sjösten  pekar på straffpunkten. forts

Malband Mohideen lägger straffen. forts

Straffen går in till höger om "Lehmann". 4-3 i den 89.e minuten.

Matchen är över. En sån upplösning av någon match har jag väl aldrig varit med om för Donsös del förut. Fanns ju inte på kartan att Donsö skulle tappa matchen efter 3-0 i den 69:e minuten

och Balltorp med en man kort. Men några byten i Donsölaget gjorde att laget totalhavererade på några minuter. Bör ses över för att i fortsättningen undvika att alla skall spela om man är

ombytt inför match och göra så många ändringar i backlinjen bör helst undvikas. Det var gott om donsöanhängare som efter matchen frågade sig vad som egentligen hände. Balltorp skall

ha beröm för sin avslutning av matchen. Donsö vinner ju trots allt serien och skall ha högsta betyg för säsongen i stort. Nu ser vi fram emot återigen en säsong för Donsö IS i division 4.

Den 10:e i ordningen sedan första säsongen som var år 2000.