Bilder från derbyt mellan IFK Björkö och Hönö IS 4-0 (4-0) på Björkövallen, 2014-05-31

Båda lagkaptenerna, Sebastian Carlsson, Björkö och Emil Tobiasson Harris plus domartrion gör klart för avspark.

Hönö har avspark genom Herman Malmcrona (4) och Jesper Svensson

Johan Forseström (14) i Björkö och Johan Andersson (2) i Hönö plus Andreas Haglund (10) i Björkö.

Här är det Björkös nye mittback för året Jimmy Olausson med bollen jagad av Jesper Svensson, Hönö.

Björkös Victor Granstav (3) uppvaktad av Mikael Bryngelsson.

Anders Bothén och Mikael Bryngelsson i en luftduell.

Här nickar Victor Granstav mot mål men Alexander Adielsson i Hönömålet klarar.

Hönös Herman Malmcrona i duell Andreas Haglund (10) och Filip Thureson (5)

Här har Andreas Haglund avslutat men bollen går strax utanför Adielsson högra målstolpe.

Här är det Björkös försvarsgeneral Emil Thuresson med bollen

Här är det unge Johan Forseström som tar sig fram på vänsterkanten. forts.

Forseström blir hårt uppvaktad Emil Tobiasson Harris (10) i Hönö. forts

Forseström kommer loss från Tobiasson Harris och kan avsluta mot mål. forts

Johan Forseström gör 1-0 i den 21:e minuten.

Andreas Haglund med bollen.

Här avslutar Andreas Haglund (10) strax utanför Adielssons högra stolpe.

Här är det Hönös Herman Malmcrona med bollen, Jesper Svensson i sällskap. Jimmy Olausson (2) i Björkö.

Här är det Victor Granstav som skjuter ett flackt skott efter marken. forts

Granstav signalerar för 2-0 i den 29:e minuten.

Här är det Hönös Jesper Svensson uppe i en nickduell med Björkös Jimmy Olausson. Hönös anfall stoppades för det mesta vid straffområdet eller ännu längre ut på mittfältet. Svårt

att komma till några farliga målchanser under hela matchen. Jonas "Ojjas" Karlsson saknas oerhört i Hönös lag.

Här är det igen Victor Granstav som avslutar. forts.

Bollen går in vid ena gaveln. 3-0 i den 32:e minuten.

Återigen anfall av Björkö. Andreas Haglund med bollen. Anders Bothén till höger. forts.

Bothén har bollen på högersidan och avancerar in i straffområdet. Victor Granstav (3) lurar i mitten. forts

Bothen passar inåt i banan. forts.

Victor Granstav avslutar. forts

forts.

Victor Granstav kan jubla efter sitt tredje mål ock äkta hattrick inom 4 minuter. Rekord ?? 4-0 i den 33:e minuten.

Här är Johan Forseström (14) och Victor Granstav på gång igen men den här gången kan Adielsson rädda.

2:a halvlek

Anders Bothén igenom men skottet går över målet.

Sebastian O. Carlsson med bollen. Emil Tobiasson närmast Carlsson.

Mikael Bryngelsson hade egen välkomstbanderoll tillägnad sig på berget. Bryngel öste in mål för Björkö några säsonger. 2006 t.o.m 2008.

En av trotjänarna i Björkö. Jonas "Mini" Fransson.

Erik Sennerstam med bollen. Har för mig att han är släkt med Mathias i Öckerö.

Victor Granstav med Pontus Andersson i ryggen.

Sebastian Carlsson och Mikael Bryngelsson.

Daniel Ridley och Emil Tobiasson Harris i kamp om bollen.

Victor Granstav med bollen

Anders Fransson (12) i Björkö och Pontus Andersson (12) i Hönö

Oskar Frank (15) hade ett gyllene läge att utöka Björkös ledningen men bollen gick någon halvmeter utanför. Fint inspel av Johan Forseström från vänster.

Tror det är Hönös Nicklas bensby som fick på ett bra avslut i slutet av matchen. forts.

forts.

Bensby avslut går strax utanför. Var väl Hönös bästa chans till reducering i matchen.

Matchen är över. Björkö vinner klart och rättvist. Verkade som Björkö hade en högre växel som inte Hönö hade.