Bilder från matchen mellan IFK Björkö och Donsö IS  8-1 (4-0)   Björkövallen  2018-09-29

Andreas Haglund, Björkö och Erik Hornby, Donsö plus domartrion med Mergim Rexhepi som huvuddomare gör klart för match i nedflyttningsstriden i Div 4 B

Krister Körm tar avsparken för Björkö i 1:a halvlek.

Björköhörna från höger i den 5:e minuten. Björkös nickstarke mittback Jimmy Olausson mitt i bilden. forts

Olausson är först på bollen och nickar mot mål. forts

Nicken på väg mot mål. forts

Olaussons nick tar här i ribban och studsar ner nära stolpen och Fredrik Augustin avslutar bakåtspark som går just över ribban.

Ny hörna från höger. Nu bör väl donsöförsvaret veta vilken spelare man vill nå med hörnan tycker man kanske. forts

Olausson är återigen först på bollen och nickar mot mål. forts

1-0 för Björkö i den 13.e minuten genom Jimmy Olausson.

Ni känner igen mönstret. Hörnorna slås perfekt av Tobias Haglund. forts

Denna gången slår Jimmy Olausson till på volley. forts

Bollen på väg mot mål. forts

Bollen dalar in i krysset. forts

2-0 i den 24:e minuten genom Jimmy Olausson som också avgjorde föregående hemmamatch med matchens enda mål mot Öckerö.

Krister Körm har drivit bollen långt och är på väg in i Donsös straffområde. forts

Körm tar sig förbi Donsös Erik Schagerlind. forts

Körm spelar in till en helt fri Fredrik Augustin som bara har att stöta in bollen i det övergivna målet.

3-0 i den 27:e minuten genom Fredrik Augustin

Donsös Anders Jansson i närkamp med Tobias Haglund

Här är det Donsös Jimmy Svanström som stör Jimmy Olausson och donsöförsvaret kan rensa undan. Björkö hade minst 10 st hörnor i 1:a halvlek och alla var mer eller mindre farliga

för Donsö.

Björkös Fabian Påhlman med bollen på högerkanten. forts

En suddig bild. Tror att Erik Hornby missbedömer bollen och Erik halvräddar och bollen går i mål. forts

4-0 genom Fabian Påhlman i den 38:e minuten. Känslan var ju att det var väldigt enkelt att göra mål på Donsö.

2.a halvlek

Fabian Påhlman (skymd bakom Fredrik Augustin (7)) avslutar mot Erik "Lehmann" Hornby. forts

Har förr mig att bollen tar i stolpen här. forts

Påhlman hugger på returen. forts

Påhlman är först på returen och det står 5-0 i den 50:e minuten.

Fabian Påhlman på gång igen och Donsöförsvaret är på efterkälken. forts

Påhlman avslutar. forts

6-0 i den 59:e minuten genom Fabian Påhlman.

Oscar Frank med bollen på högerkanten. forts

Oscar Frank tar sig in i straffområdet och fälls av Donsös Albin Backman och domaren blåser straff

Fredrik Augustin (7) lägger straffen och det står 7-0 efter 62 minuter.

Donsös Albert Hansson blir fälld av Andreas Haglund (10) och dömaren blåser straff.

Albert Hansson lägger straffen. forts

Straffen är utom räckhåll för Björkös Peter Paananen och det står 7-1 i den 67:e minuten. Albert Hansson är nu uppe på 23 mål gjorda i serien och vinner som det ser ut skytteligan

i Div 4 B. Albert har också gjort mål i 14 seriematcher på en säsong. Det är rekord för Donsö IS

Björkös Tobias Sundström tar sig förbi Erik Schagerllind. forts

Sundström avslutar. forts

"Lehmann" räddar men måste lämna retur. forts

Fredrik Augustin kommer in från höger. forts

Augustin (skymd här) gör 8-1 i den 76:e minuten.

Donsös bästa målchans kom i slutminuten genom Simon Gustafsson. forts

Simons skott går några decimeter över

Matchen är över. Känslan var ju naturligtvis att det skulle bli svårt att vinna mot Björkö på deras hemmaplan men att det skulle se ut så här kunde jag inte min vildaste fantasi tänka mig.

Björkö var påkopplade från början och särskilt skall Jimmy Olausson nämnas som gjorde Björkös 2 första mål och för övrigt gjorde en gedigen insats. Donsöspelare att nämna är

Anders Jansson och målvakten Erik "Lehmann" Hornby som räddade laget från en ännu större förlust.