-                                                          Bilder från matchen mellan Donsö IS - IFK Björkö 5-0 (3-0) 2011-08-23

Donsös lag och tränarna i genomgång före matchen.

Donsös Anders Jansson, Björkös Mathias Johansson och domartrion gör klart för avspark.

Donsös Magnus Fhager (11) och Simon Gustafsson gör avspark för Donsö. Linus Granstav (9), Anders Jansson (7).

Bröderna Fransson Anders (10) och Jonas. Nr 8 i Donsö Johan Johnsson.

Donsös (3) Simon Gustafsson utmanar Björkös Mathias Johansson.

Forts från föregående bild. Simon Gustafssons skott går just utanför Robin Magnusson-Otters högra stolpe.

Björkös lagkapten Mattias Johansson.

Donsö har fått straff. Patrik Höglund (2) lägger upp bollen på straffpunkten. Forts på nästa bild.

1-0 för Donsö i matchens 16.e minut. Straffskytt Patrik Höglund.

Magnus Fhager i en av otaliga luftdueller mot Björkös (8) Patrik Ermesjö.

30.e minuten. Mikael Schagerlind hade en ypperlig chans men resultatet av målchansen blev inte det önskade.

33:e minuten: Patrik Höglunds skott från ca 20 meter har letat sig in Robin Magnusson-Otters högra kryss: Klassmål!!

Donsöhörna från höger. Mathias Davidsson i luftduell med bl.a Anders Fransson (10) och Jonas Fransson (22).

44:e minuten. Här är början på Donsös fina anfall som ger resultatet 3-0 till Donsö. Anders Jansson med bollen. Forts. på nästa bild.

Simon Gustafsson har dribblat av Robin Magnusson-Otter och gör inget misstag.

Simon Gustafsson gratuleras till 3-0-målet av Magnus Fhager (11).

Här är situationen när Donsö gör 4-0 (trodde man) men blev bortdömt för ruff på en av Björkös försvarare. Bollen slogs i mål från vänster av Patrik Höglund.

Här är eftermälet till föregående bild.

Efter ca 5 minuters spel av 2:a halvlek blev Donsös vänsterback Petter Käll frilägesutvisad. Anders Fransson lägger upp bollen för frispark alldeles utanför straffområdeslinjen.

Forts. föregående bild. Anders Fransson frispark. Bollen i höjd med Donsös mur. Forts på nästa bild.

Erik Hornby tvingas lämna retur som Jonas Nejdesjö nickar över målet,

Donsös bäste målskytt genom tiderna (1967-2011) Simon Gustafsson i bra läge. För dagen 3-målsskytt. Det var Simons 5:e hattrick i seriesammanhang. Simon är nu uppe på totalt

163 mål totalt i DIS A-lag på 340 matcher. (Serie, cup och träningsmatcher.)

67:e minuten. Simon Gustafsson gör 4-0.

Simon Gustafsson och Magnus Fhager saluterar.

Erik Hornby i tuff närkamp med Patrik Ermesjö.

Donsös Anders Jansson i ypperligt läge men skottet gick utanför. Anton Jansson (18) och Anders Fransson (22)

14 i Björkö. Unge Johan Forseström (17 år) i situation med Donsös veteraner, Andreas "Bagarn"  Fhager (37 år) och Mikael Schagerlind (34 år) "still going strong" .

5-0 för Donsö. Simon Gustafsson 82'.

Spelarna och domarna tackar varandra för matchen. För Donsös en god revansch för stora förluster mot Björkö på bortaplan på senare år.