Bilder från matchen mellan Donsö IS och Hälsö BK i Skärgårdscupen 2010-07-01

Hälsös spelare under uppvärmningen

Blågula fanan i topp, spelet kan börja

Lagen byter sida inför avspark i 1:a halvlek

Hälsös Rickard Westerström (9) kommer fram på högerkanten i början av matchen, Emil Johnsson (12) jagar. Mathias Davidsson ligger på  halvdistans.

Inte säker men det kan vara Magnus Fhagers skott i ribban. Hälsös målvakt Henrik Alexandersson sträcker ut. Henrik vann cupen 1989 med Öckerö,

sedan tog det 15 år tills Öckerö vann cupen igen. Närmare bestämt, 2004 mot Hälsö med 4-0.

Suddig bild. 1-0 för Donsö är på väg in genom Simon Gustafsson. Simon har med sina 2 mål idag tangerat Marcus Backmans Donsö rekord för antal

mål i cupen. Närmare bestämt 16 stycken.

Johan Johnsson är fri med Henrik Alexandersson.

Magnus Fhager med bollen. Simon Gustafsson har startat löpningen.

Donsös rutinerade 4-backslinje, Andreas Fhager längst bort, Robert Reutherborg, ungtuppen i backlinjen, sedan Mikael Schagerlind (4) och Mathias

Davidsson närmast.

Magnus Fhager måttar in ett inlägg från vänster, Robert Reutherborg smyger i bakgrunden.

Donsös Emil Johnsson har dragit vänstern, i nästa ögonblick räddar Alexandersson, bollen tar i överliggaren.

Inte säker men det kan vara Robert Reutherborgs nick som är på väg in i mål.

Vanlig syn i 1.a halvlek. Emil Johnsson, övriga spelare i rörelse för att finna fri yta.

Johan Johnsson har just slagit in 3-0 för Donsö.

Hälsöspelare farligt framme i Donsös straffområde. Jacob Pettersson på väg ner i spagat. Fortsättning följer på nästa bild.

Jacob Pettersson har fått bollen under kontroll, och i nästa ögonblick skjuter han i ribban. Jacob var Hälsös bästa spelare. Anfallspelare i 1:a halvlek.

Duktig back i 2. halvlek. Blev då svårare för firma Fhager/ Gustafsson

4-0 Simon Gustafsson målskytt.

Donsös Jimmy Kjellberg med bollen.

Donsös Jimmy Kjellberg frispark har letat sig in i Hälsös mål.

Båda åttorna. Johan Johnsson, Donsö och Tim Thuresson, Hälsö BK

Idel ädel adel på bänken längst bort. Elve syns också. Undrar om han åker till Öckerö på lördag.

Donsös Daniel Olsson hade en gyllene chans att göra mål men sköt utanför i bra läge.

Suddig bild igen. Johan Johnsson gör sitt andra och Donsös sjunde mål.

Hälsös (4) Martin Hjortsberg måttar in högern för dagens hårdaste målskott.

Hälsös (4) Martin Hjortsberg vänder upp mot mittlinjen.

Matchen är över.

Donsös Daniel Olsson och Andreas Fhager i samspråk med en av 80 och 90-talets stora profiler i Skärgården, Per Magnusson. Per var aktiv i allra

högsta grad de år Hälsö spelade 8 finaler i cupen i rad mellan åren 1988-1995. 1988 gjorde han 3 mål i finalen mot Björkö (4-1) som spelades på

Donsö i samband med DIS 50-årsfirande.

Utsikt från altanen efter matchen. man kan inte bli annat än lyrisk. Sommar och Skärgårdscup. Kan knappast bli bättre. Idag var det rekord, över 30