Bilder från matchen mellan Donsö IS och Dalen / KFF  2-3 (2-1)   Donsövallen  2018-08-25

Fotografering av domartrion av domarinstruktören Peter Bertlin. Domarna var till  dagens match anlitade från Norge (Oslo). På sidorna båda lagkaptenerna Olof Lagerqvist, Donsö och

Joakim Ahlgren, Dalen / KFF

Huvuddomaren delar ut instruktioner till båda lagkaptenerna.

Donsö har avsparken i 1.a halvlek genom Erik Kristensson.

Erik Kristensson har slitit sig loss med bollen längs kortlinjen. forts

Dalens Pouya Nazemi försöker nå bollen. forts

Nazemi kapar Erik Kristensson totalt. forts

Domaren tycks peka på straffpunkten men sen verkar det som hon har ändrats sig. forts

Domaren pratar med sin linjeman och Andreas Fhager är också inblandad i konversationen och utfallet av detta så blir det straff för Donsö.

Albert Hansson slår straffen och Dalens målvakt Axel Svensson chansar åt höger. forts

Alberts straff går in perfekt alldeles intill stolpen. 1-0 i den 6:e minuten. Det var Alberts sjunde straff i serien. Alla har gått in lika säkert som dagens straff. Albert är nu uppe på 19 mål

totalt i serien. Endast 1 mål upp till Jonathan Fhager Karlssons rekord för Donsös del på 20 fullträffar i Division 4 från 2012.

Dalens Bita Bångens vinner nickduellen mot Donsös Olof Lagerqvist. forts

Bångens nick går strax utanför Mathias Kärnbratts högra stolpe. Det var Dalens enda målchans i första halvlek förutom Bångens reduceringsmål senare.

Donsös Olle Backman har slagit en flack frispark som går igenom Dalens straffområde där bollen hamnar hos Albert Hansson (10)

Albert avslutar och Axel Svensson räddar ut till hörna.

Albert Hansson med Dalens Måns Wahlgren i ryggen. forts

Albert avslutar och bollen tar på antingen Wahlgren eller målvakten Svensson ut till hörna.

Donsöhörna från höger slagen av Olle Backman. forts

Olof Lagerqvist är först på bollen som fortsätter in mot mål. forts

Donsös Albert Hansson befinner sig nära bollen här men är inte på den. forts

Bollen är här över linjen och Donsö leder med 2-0 fullt rättvist i den 17:e minuten. Målskytt Olof Lagerqvist.

Dalens specielle målskytt Bita Bångens med bollen strax innanför Donsös straffområde. forts

Bångens slår in bollen i en hög lyra. forts

Bollen singlar in i det bortre krysset utan chans för Donsös målvakt Mathias Kärnbratt. 2-1 i den 23:e minuten genom Bita Bångens.

Erik Kristensson (15) med bollen och vänder ut och in på Dalens Pouya Nazemi. forts

Erik avslutar med ett fint skott som slickar utsidan på stolpen. Mycket nära 3-1 där.

Albert Hansson slår en fin passning diagonalt ut på vänstersidan där Olle Backman befinner sig. forts

Olle tar emot och avslutar men Axel Svensson kan rädda ut till hörna.

Olle Backman med bollen och avlutar strax här. forts

Olle Backmans skott går strax utanför. Donsö leder med 2-1 i halvtid som ni har sett fanns det chanser för mer mål för hemmalagets del. Donsös bästa halvlek sen tidigt i våras.

2:a halvlek

Olle Backman kommer igenom fri med Svensson i Dalen-målet. forts

Olle kommer för nära och Svensson kan rädda ut till hörna.

Dalens Alex Karlsson i bra läge med det efterföljande skott går över och utanför.

Erik Kristensson spelar ut bollen till vänster där Olle Backman befinner sig. forts

Dalens målvakt kommer ut i straffområdet. forts

Olle kommer återigen för nära målvakten Axel Svensson som ånyo räddar.

Lite dåligt med med kameran här när Dalens Joakim Ahlgren (11) kvitterar. Samtliga donsöspelare nära situationen vinkar för hands också misstänkt offside.

Donsöspelarna protesterar men får inget gehör av domarna.

Inspel i Donsös straffområde. forts

Bollen har här studsat upp på Olof Lagerqvist. Olof sökte inte bollen med handen om den ens var på handen.  Domaren blåser straffspark. Horribelt domslut liksom den föregående

situationen.

Bita Bångens slår straffen. forts

2-3 i den 67:e minuten. 2 felaktiga domslut har vänt matchen till Dalens fördel

Albert Hansson med bollen i slutet av matchen. forts

Vet inte om Emil Johnsson (12) var på bollen här men i vilket fall hamnar den hos Olle Backman (8) forts

Olle avslutar och ånyo räddar Axel Svensson.

Bita Bångens fri med Mathias Kärnbratt. forts

Bångens avslutar och Kärnbratt räddar.

Jimmy Svanström vinner närkampen mot Bångens och kan få undan bollen. Jimmy var stark i försvaret i dag.

Matchen är över. Donsö gör sin bästa match på lång tid mot serieledarna men det räckte ju inte tyvärr. Domarinsatsen har jag redan varit inne på. Om jag säger så här

att den var mindre bra då är jag vänlig. Donsö skall ta med sig från matchen att man har fått upp intensiteten igen och lite mer skärpa i avsluten så kan snart poängen komma igen.