Bilder från matchen mellan Donsö IS och Fässbergs IF  3-1 (2-0)  Donsövallen   2019-05-18

John Backman, Donsö och Ricardo Nascimento, Fässberg plus domartrion med Nemanja Brankovic som huvddomare gör klart för avspark.

Olle Backman tar avsparken för Donsö i första halvlek.

Matchen första 10 minuter är lite trevande från båda lagen men efter ca 10 minuter har Donsös Elias Ahlström bollen under kontroll och laddar här strax för ett långskott. forts

Elias skott räddas här av Fässbergs målvakt Erik Strömberg. forts

Strömberg kan inte riktigt greppa bollen och Donsös Olle Backman hugger på returen men Strömberg kan lägga beslag på bollen.

Fässberg spelar in bollen från höger där Axel Broström Vedin (12) befinner sig. forts

Broström Vedin har avlossat skott men Donsös Erik Schagerlind blockerar skottet förtjänstfullt.

Bollen på väg ut från Fässbergs straffområde. Utanför bilden i vänster bildkant befinner sig Donsös Emil Johnsson. Kanske är det hans hand vi ser till vänster. forts

Emil möter upp bollen på uppstuds och som i VM 1982 när Brasiliens Eder som Arne Hegerfors sa. "Han rammar bollen".  Bollen på väg. forts

Erik Strömberg slänger sig men är inte närheten. Finns ingen målvakt i världen som hade räddat skottet. forts

Bollen borrar sig upp i krysset som en projektil. Bollen på väg ner från krysset. forts

Som vi säger i skärgårn. "Det var med det "frackaste" vi någonsin sett på Nordövallen. Förlåt Donsövallen. forts

Ja vad säger man. Donsö leder med 1-0 i den 27:e minuten. Målskytt Emil Johnsson.

Anders Jansson vinner bollen på mittfältet. forts

Anders har passat i djupled till en löpande Olle Backman. forts

Olle driver bollen mot mål. forts

Erik Strömberg kommer ut från målet. Olle avslutar. forts

Olle avslutar förbi Strömberg. forts

2-0 i den 36:e minuten.

Axel Broström Vedin (12) avslutar igen men återigen blockerar donsöförsvaret skottet.

2.a halvlek:

Tidigt i andra halvlek får Donsös Erik Kristensson på ett bra skott som Erik Strömberg gör en fin räddning på ut till hörna. Ingen bild på denna situation tyvärr.

Donsös flyfotade ytterspringare Erik Kristensson med bollen. Olle Backman (9) till vänster. forts

Erik passar perfekt till en löpande Olle Backman. forts

Olle passar in i straffområdet strax här. forts

Olles passning på väg in till den ständigt löpande mittfältaren Elias Ahlström . forts

Elias (77) avslutar mot mål. forts

Erik Strömberg räddar med en reflexräddning ut till hörna. Ett härligt omställningsanfall av Donsö som var ytterst nära att resultera.

Tror det är Fässbergs Hampus Lyrstrand med bollen här. forts

Lyrstrand spelar ut till Axel Broström Vedin som har en hel ocean av fri yta att löpa på. forts

Donsö gjorde ett målvaktsbyte i paus. Mathias Kärnbratt som skulle springa Göteborgsvarvet lämmar över platsen till Christian Svanström. forts

Axel Broström Vedin spelar in tvärs till Christoffer Hallström. forts

Hallström (20) avslutar och Christian Svanström försöker rädda. forts

Christian är på bollen med händerna men den slinker ur greppet. forts

Bollen rullar sakta över mållinjen och Fässberg har reducerat i den 54:e minuten.

Olle Backman i friläge med Fässbergs Filip Hjertonsson i ryggen. forts

Olle avslutar och Strömberg får upp en hand och räddar. forts

Bollen går precis över ribban ut till hörna.

Fässbergs lagkapten Nascimento har slagit frispark och Fässbergs spelare med röda pannbandet nickar men någon meter utanför Svanströms vänstra stolpe.

Donsös Anders Jansson (7) laddar för distansskott. forts

Skottet på väg mot Strömberg. forts

Strömberg boxar ut bollen med båda händerna.

Olle Backman slår frispark långt ut till höger. forts

Olles frispark når Donsös Erik Kristensson som nickar och Strömberg räddar återigen ut till hörna.

Fässbergs Nils Björquist med bollen här.  Donsös John Backman närmast Bjöquist. forts

John Backman gör en härlig brytning i ett utsatt läge för Donsö.

Här gör Donsös John Backman 3-1 trodde vi men målet blev underkänt. Domaren blåser för hands i ögonblicket före.

Fässbergs Albin Broström Vedin (längst ut till vänster) har avlossat ett högerskott här. forts

Broström Vedins skott går precis utanför Christian Svanströms vänstra stolpe. Nära kvittering där.

Olle Backman i friläge igen. forts

Strömberg på väg ut. forts

Det blir en kollision mellan Strömberg och Olle Backman och bollen rullar mot Erik Kristensson. fort

forts

Erik Kristensson kan lägga in bollen i det övergivna målet och vi har 3-1 i den 88:e minuten.

Matchen är över och Donsö vinner rättvist. Fässberg hade ju några bra chanser till kvittering i andra halvlek men i stort sett var Donsö det bättre laget.