Bilder från matchen mellan Donsö IS och Finlandia / Pallo IF  4-4 (3-2)   Donsövallen   2016-09-24

Olof Lagerqvist, Donsö och Fin /Pa lagkapten plus domartrion gör klart avspark. Har tyvärr inte namnen på Finlandia / Pallos spelare. Finlandia fick ta på sig västar pga missat att Donsö

har likadana färger.

Donsö har avsparken i första halvlek genom Anders Jansson och Magnus Fhager (11)

Emil Fhager med bollen i alldeles början av matchen. Emil måttar passning framåt. forts

Emils passning når Johan Johnsson (10) som här har  avslutat förbi målvakten och backen. forts

Bollen rullar här mot mål. Magnus Fhager (11) har insett vad som är på gång, att bollen verkar gå på utsidan av stolpen. forts

Magnus Fhager jagar bollen. forts

Magnus Fhager slänger sig efter bollen. forts

På något mirakulöst sätt kan Magnus tråckla in bollen och slår samtidigt foten i stolpen.  forts

1-0 i den 2:a minuten. forts

Nästan hela laget var framme och gratulerade Magnus till den fina prestationen

Efter lite spel fram och tillbaka i Donsös straffområde hamnar bollen hos en av Finlandias anfallare. forts

Kvitterat till 1-1 i den 9:e minuten.

Här är det Donsös unge mittfältare Elias Ahlström med bollen under sig och en Finlandia spelare över sig. forts

Elias tar sig upp och loss från sin trägna bevakning. forts

Elias (77) har frispelat Magnus Fhager. forts

Magnus avancerar och når strax bollen och avslutar. forts

Målvakten har rusat ut men kommer försent. forts

2-1 i den 24:e minuten genom Magnus Fhager

Boll som slagits från Donsös mittfält. Elias Ahlström sneglar uppåt mot bollen. forts

forts

Elias når upp bollen och fortsätter mot mål. forts

forts.

Elias stannar upp och lurar backen. forts

Elias passar tvärs och där kommer Donsös egen "kamikazepilot" Magnus Fhager får foten på bollen och faller medans bollen fortsätter mot mål. forts

Bollen går här strax i mål. forts

forts

3-1 i den 29:e minuten.  Hattrick av Magnus Fhager och det skulle komma mer av Magnus senare.

Finlandiaspelaren längst ut till höger slår in bollen i Donsös straffområde. forts

Passningen fångas upp av en Finlandiaspelare som avslutar. forts

Bollen på väg mot mål. forts

Donsös målvakt Erik "Lehmann" Hornby slänger sig men når inte. 3-2 i den 35:e minuten.

Här kommer en Finlandiaspelare fri med "Lehmann". forts.

Finlandiaspelaren kommer förbi Lehmann och hinner upp bollen strax före kortlinjen. forts

Bollen slås in tvärs. forts

Den andra Finlandiaanfallaren har här avslutat mot mål. Bollen tar i ryggen på Mikael Schagerlind och sedan kan donsöförsvaret få undan bollen.

2.a halvlek.

Magnus Fhager med bollen på mittplan. forts

Magnus passning framåt på väg till Johan Johnsson. forts

Johan Johnsson fri med Finlandias målvakt. forts

Johan avslutar men Finlandias målvakt gör en fin räddning.

Finlandiaspelare med bollen i Donsös straffområde som här avslutar mot mål. forts

Skottet räddas med yttersta fingertopparna av Erik "Lehmann" Hornby. forts

Bollen smiter strax utanför stolpen. Härlig räddning av "Lehmann".

Finlandiaspelaren faller i Donsös straffområde. Tyckte han föll mer av trötthet än av ojusthet av Olof Lagerqvist. Domaren blåser straff och gult kort till Olof. Väldigt tveksamt domslut.

Straffen slås av Kristoffer Lettegård. 3-3 i den 60:e minuten

Lång passning från  mitten av plan. (Tror det var från Mathias Davidsson). Passning når Magnus Fhager. forts

Magnus lägger an för avslutning. forts

Bollen på väg mot mål. forts. Tiden och resultatet på matchuret stämmer inte. Bör tas upp vem skall sköta matchuret i fortsättningen. Kan inte vara rätt att den som står i kiosken och

har fullt upp med försäljning också skall sköta matchuret.

4-3 i den 66:e minuten av Magnus Fhager. 4 mål av Magnus Fhager som egentligen har slutat men ser bättre ut än någonsin. 4 mål i seriematch för Donsö gjordes senast av Simon

Gustafsson 17 juni 2009 mot Önnered då Donsö vann med 9-0. Övriga mål den gången gjordes av Magnus Fhager 3 och Emil Johnsson 2 mål.

Finlandiaspelaren har loss från William Fhager på vänsterkanten. forts

Spelaren kommer djupt ner i Donsös straffområde och spelar in förbi "Lehmann". Mathias Davidsson (5) når inte här bollen. forts

forts

Kvitterat till 4-4 i den 70:e minuten.

Våra 2 bästa målgörare genom tiderna framme. Här är det Simon Gustafsson som kommer igenom men målvakten kan rädda ut till hörna.

Tror det är Finlandias bäste målskytt Victor Keric med bollen i slutet av matchen. "Lehmann på väg ut. forts

Det blir ett hopslag med "Lehmann" och bollen går återigen till Keric, forts

Keric avslutar här strax. Observera Emil Johnsson i höger bildkant inne på mållinjen. forts

Kerics kanonskott räddas av Emil Johnsson på mållinjen. forts

Bollen är här utom synhåll halvägs på väg till himlen. forts

Bilden säger mer än tusen ord. Det var med det svettigaste man sett. En otrolig prestation av Emil Johnsson

Matchen är över. Rättvist tycker jag nog allt. Dagens bästa spelare i Donsö var Magnus Fhager med 4 mål och väldigt bra spel. Elias Ahlström visade att han skall spela i en central

mittfältsposition. Elias bästa match i A-laget. Sen kan man inte glömma den fantastiska prestationen av Emil Johnsson i slutminuten. Vill också passa på att hylla våra äldre spelare

som Mikael Schagerlind, Magnus Fhager, Simon Gustafsson, Mathias Davidsson, Andreas Fhager och William Fhager som fortfarande tillför mycket till A-laget trots att dom mer

eller mindre har lagt av att spela. Det är ju lite skador på spelare, Anton Jansson, Robert Reutherborg, Marcus Johnsson ?, Albin Backman plus avstängningarna i denna match på