Bilder från matchen mellan Donsö IS och Guldhedens IK  2-0 (1-0)  Donsövallen  2022-09-10

Olle Backman, Donsö och Emanuel Bergsand och domartrion med Elias Filhage Wahlström som huvuddomare gör klart för match. Det var första gången som Guldhedens IK var ute

på Donsö och spelade seriematch.

Arvin Hamidi tar avsparken för Guldheden.

Viktor Gustafsson med bollen på högerkanten. Viktor spelar i nästa moment ut till Magnus Fhager ute vid långlinjen. forts

Magnus driver bollen några meter och slår in bollen i straffområdet där Liam Ajdini (5) befinner sig. Liam tar emot passningen och skarvar bollen bakåt. forts

Liams passning når Olle Backman som avslutar direkt. forts

Bollen i mål. forts

1-0 i den 22:a minuten. Målskytt Olle Backman. Väldigt fint anfall av Donsö. Så kallat Klapp-klapp spel.

Guldhedens snabbe ytterforward Johan Svensson har tagit sig fram. forts

Donsös Jens Adolfsson hinner upp Svensson och spelarna kolliderar med varandra. Svensson faller och domaren blåser straff. fort

Arvin Hamidi slår straffen. forts

Mathias Kärnbratt går åt vänster och straffen är på väg in i mål. forts

På nåt sätt upptäcker Mathias att bollen kommer mitt i målet och han slänger upp högerfoten och räddar mirakulöst straffen. En klassräddning!!

William Holmberg gjorde en riktigt bra match som innermittfältare. William har ju haft otur med knäskador. Hoppas han verkligen får vara skadefri i fortsättningen och blir då en stor

tillgång för Donsö A-lag i framtiden.

Benjamin Sander med bollen och gjorde idag debut i Donsö A-lag och gjorde det med stor framgång.

Donsöhörna från höger på väg in. forts

Vigor Lantz vinner nickduellen och nickar mot mål. forts

Minns inte om målvakten räddar eller backen räddar på mållinjen.

Albert Hansson löper på en boll i djupled. Benjamin Sander i närheten.  Albert Hansson lyfter i nästa moment bollen över backen. forts

Benjamin Sander löper på Alberts lyftning. forts

Med sin snabbhet kommer Benjamin Sander först på bollen och nickar mot det övergivna målet. forts

Bollen i mål. 2-0 i den 68:e minuten. Målskytt Benjamin Sander som gör mål i sin A-lagsdebut. forts

Benjamin Sander gratuleras av övriga till sitt första mål i A-laget.

Albert Hansson tar sig förbi Guldhedens Joel Carlsson (5) och avslutar i nästa moment. forts

Alberts skott räddas av Guldhedens målvakt Robin Björkstrand som måste lämna retur. forts

Benjamin Sander (19) plockar upp returen. forts

Benjamin försöker lobba över Björkstrand som precis kan rädda bollen och sedan kan fånga densamma. Ytterst nära att Benjamin blev 2-målsskytt.

Erik Schagerlind spelar upp bollen. Bra insats av Erik och övriga spelare i 4-backslinjen liksom målvakten Mathias Kärnbratt.

Matchen är över. Donsö vinner rättvist. Donsö var laget som skapade mest målchanser men fick jobba hårt för de tre poängen. Guldheden bjöd på bra motstånd och jobbade hårt

till sista sparken. Donsö som helhet gjorde en riktig bra match. Bästa matchen för Donsö sedan tidigt i våras. Bra och intensiv fotbollsmatch med nerv under 90 minuter.

Övre raden från vänster: Vigor Lantz, William Holmberg, Albert Hansson, Liam Ajdini, John Backman, Benjamin Sander, Mikael Schagerlind, Daniel Fhager.

Nedre raden från vänster: Mathias Kärnbratt, Anders Jansson, Olle Backamn, Erik Schagerlind, Jens Adolfsson, Magnus Fhager, Viktor Gustafsson