Bilder från matchen mellan Donsö IS - Hällesåkers IF  2-2 (2-0)    Donsövallen    2016-04-09

Lagkaptenerna Olof Lagerqvist, Donsö och Johan Gunnarsson, Hällesåker plus domartrion gör klart för avspark. Fina förhållanden för fotboll i dag.

Bröderna Emil och Johan Gunnarsson tar avsparken i första halvlek.

Mats Karlsson Eriksson (13) kommer igenom men domaren blåste här för frispark för Hällesåker. forts

Efter lite tjafs mellan domaren och spelarna så läggs frisparken för Hällesåker.

Här är det Anton Jansson (16) som passar till Marcus Johnsson. forts.

Om jag inte missminner spelar Marcus tillbaka till Anton (16) som passar in till Albert Hansson. forts

Albert går på direktskott. forts

Alberts direktskott inne i målet. Bollen är här på på väg ner efter att ha varit precis uppe i klykan. 1-0 i den 14:e minuten efter härligt anfallsspel av Donsö.

Albert Hansson gratuleras till målet av Emil Johnsson.

Albert Hansson i kamp med Hällesåkers försvar. forts

Albert får med sig bollen och spelar ut till Emil Johnsson. forts

Fredrik Karlsson i Hällesåkers mål försökte rädda men på något underligt viss går förbi Karlsson och in i mål. 2-0 efter 15 minuter av Emil Johnsson.

Donsö har kramkalas efter målet.

Det här var Donsös målvakt Mathias Kärnbratt huvudsyssla i första halvlek. Kommer  inte på någon målchans i första halvlek för Hällesåker.

Här drabbas Donsös lagkapten och mittfältare av en armbåge av Hällesåkers Emil Gunnarsson. Olof gick av och kom inte tillbaka i matchen. Ett avbräck för Donsö

Halvtid. Fint väder och våren är här för att stanna. Härligt.

2:a halvlek:

Här är det i början av 2:a halvlek. Helt plötsligt börjar Hällesåker komma i farliga omställningar.

Mats Karlsson Eriksson (13) med bollen och slår en passning på djupet. forts

Passningen letar sig fram till Marcus Svensson (7) som reducerar till 2-1 i den 56:e minuten.

Hällesåker med bollen. Flera Hällesåkerspelare utan bevakning. Donsöspelarna kollar bara på bollhållaren. forts.

Passningen går fram till skyttekungen Johan Gunnarsson som inte gör något misstag. 2-2 i den 68:e minuten.

Omställning igen. Var är Donsös mittförsvar?

Andreas Tengström  blir nödd och tvungen att fälla Mölnlyckespelaren. forts

Tengström får sitt andra gula kort och blir utvisad. Naturligtvis till Andreas försvar hade han inte hindrat Mölnlyckespelaren så hade det varit stor fara för underläge för Donsö.

På den efterföljande frisparken blev det ingen farlighet.

72:a minuten när utvisningen kom

Albert Hansson med bollen i Hällesåkers straffområde. forts

Albert passade snett inåt bakåt till Jesper Lindgren som avslutar strax utanför. Elias Ahlström "helt naken" till vänster i kanonläge.

Om inte donsöförsvaret kände till Johan Gunnarssons målfarlighet så vet dom det nu efter matchen. forts

forts.

Johan Gunnarssons avslutning tar i ribban och studsar uppåt och utåt. forts

Kärnbratt är först på bollen men knuffar också till en Mölnlyckespelare som faller. forts

Brukar inte lägga mig i laguttagningen men tycker nog allt att Elias Ahlström kan få starta i nästa match. Mycket beroende den fina kemin som finns mellan Elias & Albert H.

Matchen är över. En match med 2 ansikten. Första halvleken totaldominerade Donsö för att i andra halvlek tappa hela spelet som gjorde att Hällesåker kunde komma i flera farliga anfall