Bilder från matchen mellan Donsö IS och IFK Göteborg U 17  2-4 (2-2)   Donsövallen   2017-07-25

Olof Lagerqvist, Donsö och Rasmus Wikström, IFK U 17 plus domartrion med Ilir Sasha som huvuddomare gör klart för avspark.

Albert Hansson med bollen, Olle Backman (20)  (Hjärtligt välkommen Olle tillbaka till moderklubben) löper i luckan. forts

Olle tar emot och driver bollen mot mål. forts

Olle har avslutat. forts

Bollen nuddar nästan IFK U 17.s målvakt Johan Becker vänstra målstolpe.

Emin Kocak kommer fri med Donsös målvakt Tom Nilsson som kommer ut från målet. forts

Tom slänger sig och timar bollen perfekt och räddar. Härligt målvaktsspel.

Efter hörna och lite flipperspel mellan spelarna hamnar bollen hos Donsös Olof Lagerqvist. forts

Olof Lagerqvist avslutar. forts

1-0 i den 26:e minuten genom Olof Lagerqvist.

Olle Backman vänder upp mot mål och avslutar med ett vänsterskott. forts

Olles skott på väg mot mål. Bollen smiter strax över ribban efter att dalat väldigt snabbt de sista metrarna.

John Backman (8) spelar till Albert Hansson (10). forts

Albert driver bollen. forts

Albert spelar inåt där Olle Backman tar emot bollen. forts

Olle driver bollen några meter och avslutar med ett distinkt vänsterskott förbi Johan Becker. forts

2-0 för Donsö i den 34:e minuten genom Olle Backman. "Olle Backman is back"

Hög boll på väg in i Donsös straffområde. forts

IFK.s William Andersson når bollen med skallen  före Donsö målvakt Tom Nilsson. forts

Nicken tar i ribban och studsar ut. forts

William Andersson kan plocka upp bollen i returen från överliggaren. forts

William Andersson krutar in bollen i mål på volley. 2-1 i den 41:a minuten.

Nickduell med bland annat Donsös Olof Lagerqvist. forts

Bollen på väg ut från straffområdet där det står 3 spelare och väntar. Emin Kocak laddar för volleyskott. forts

Kocak avslutning var det rejäl fart på och Tom Nilsson slängar sig men når inte. forts

Utjämnat i den 46:e minuten genom Emin Kocak. 1:a halvlek dominerades av Donsö första 35 minuterna där IFK  kom igen starkt de sista 10 minuterna av halvleken.

Gott om folk på matchen. Bl. a Öckerö IF.s ordförande Tommy Wallhult som hade en heldag på "Västkustens Pärla"

2:a halvlek

Öckerö IF.s fostrade Isak Dahlqvist med bollen. Isak är den tredje i raden från familjen Dahlqvist som spelar i IFK Göteborgs akademi. Hampus den äldste i brödratrion spelar numera

i Ljungskile och Edvin tillhör numera A-truppen i IFK Göteborg.

Donsös Emil Johnsson längst ut till vänster slår in ett fint inlägg mot Albert Hansson (10) forts.

Albert försöker sig på ett helvolleyskott men får inte någon bra träff och bollen går någon meter utanför.

IFK.s Linus Andersson med bollen. I övre bildkant ses skorna på IFK.s Isak Dahlqvist. forts

Linus Andersson passar fram till en löpande Isak Dahlqvist. forts

Tom Nilsson kommer ut för att täcka. forts

Isak avslutar elegant förbi Tom Nilsson

2-3 i den 67:e minuten genom Isak Dahlqvist. Om Donsö var bättre i 1.a halvlek så var nu IFK det bättre laget i andra halvlek.

IFK:s William Berglund lägger frispark. forts

Frisparken på väg in i Donsös straffområde.

IFK.s Emil Holm (17) vinner luftduellen och nickar mot mål. forts

Tom Nilsson får upp handen en gör en fin reflexräddning på mållinjen. forts

forts.

Emil Holm signalerar för att bollen skulle vara i mål men det ser inte så ut på bilderna. Härlig räddning av Tom.

Donsö unge lovande 15 åring Liam Asjdini med bollen. Liam kom in efter pausen och gjorde det bra på högerkanten med sin fina bollbehandling.

IFK.s Linus Tingstrand i duell med Olof Lagerqvist (17). forts

Bollen plockas upp av Linus Andersson. forts

Linus Andersson har avslutat. Bollen går förbi Tom Nilsson och fortsätter mot mål. forts

Anderssons avslutning tar i stolpens utsida. IFK.s spelare kunde plocka upp returen och avslutade från vänster och Tom Nilsson kunde återigen rädda.

Linus Tingstrand med bollen i Donsös straffområde. forts

Tingstrand passar bollen till Marcus Thörnqvist. forts

Marcus Thörnqvist avslutar här. forts

Iskall avslutning av Thörnqvist till 2-4 i den 87:e minuten.

Albert Hansson i kanonläge för reducering.

IFK.s målvakt Elliot Källander som spelade i andra halvlek räddar Alberts avslutning.

Den trevliga och välspelade matchen är över. Lagen hade varsin halvlek. Efter Donsös 2-0 ledning ökade IFK tempot i matchen och var också det bättre laget i andra halvlek. Har i dag

fått det tråkiga beskedet av Anders Olsson att Donsös William Holmberg har råkat ut för en ny befarad korsbandskada i gårdagens match. Trist. Hoppas på god bättring William.

Måste också nämna Tom Nilsson som gör en fin insats som målvakt trots 4 insläppta mål. I IFK.s lag gillade jag det jag såg av Isak Dahlqvist som kom in i andra halvlek. Naturligtvis

också Olle Backmans återkomst i Donsötröjan. Lovande comeback verkligen.