Bilder från matchen mellan Donsö IS och Kungsladugårds BK  6-2 (1-1)  Donsövallen, 2017-06-03

Olof Lagerqvist, Donsö och Martin Vallin, Kungsladugård plus domartrion med Anders Kinell som huvuddomare gör klart för avspark.

Anjan Nilsson tar avsparken för Lagårn i första halvlek.

Donsös Patrik Höglund med bollen och letar passning och ser Simon Gustafsson där framme. forts

Patriks fina passning når en löpande Simon Gustafsson. forts

Simon avslutar förbi Lagårns målvakt Daniel Kjellberg. forts

1-0 i den 11 minuten genom Simon Gustafsson

Lagårns Lucas Erlandson kommer fri med Erik "Lehmann" Hornby som gör en fin fotparadsräddning.

Lagårns lagkapten Martin Vallin drar på ett långskott. forts

Skottet var så snabbt så att kameramannen inte hann med riktigt. Skottet tog lågt i insidan av Lehmanns högra stolpe och går i mål. 1-1 efter 25 minuter.

Här har Simon Gustafsson styrt bollen i stolpen. Lagårns försvar fick undan bollen.

Jimmy Kjellberg slår frispark som nickas av Lagårns försvarare Marcus Weimén. forts

Nicken går ut till hörna för Donsö

2.a halvlek

Det var varma sydostliga vindar i planens längdriktning. Blev lite kyligare i slutet av matchen.

Direkt i början av 2:a halvlek. John Backman med bollen på högerkanten. forts

John Backman slår in bollen tvärs in till Erik Kristensson (15) som slår till direkt. forts

2-1 i den 46:e minuten. Erik Kristensson.

Efter frispark från vänster av Jimmy Kjellberg som nickskarvas av Patrik H. och Olof Lagerqvist. John Backman avslutar och målvakten Daniel Kjellberg räddar och bollen tar också i

stolpen.

Donsös Anton Höglund (16) tar sig förbi David Holm (12) (son till Glenn) med en patenterad tvåfotsdribbling. forts

Anton spelar ut till vänster där Erik Kristensson har löpt sig loss. forts

Erik spelar in till Simon Gustafsson (3) som avslutar direkt. forts

Bollen styr mot stolpen. Kjellberg slänger sig men når inte. forts

Bollen tar i stolpens insida och går in. forts

3-1 efter en såkallad upprullning. Finns inte mycket som kan göras bättre där. 3-1 genom Simon Gustafsson som glänser som aldrig förr. 53:e minuten.

Anton Höglund spelar just fotboll med härligt självförtroende och elegans.

Donsös unge Erik Schagerlind gjorde i dagens match riktig seriedebut och gjorde det väldigt bra. Både far och son Schagerlind spelade i dagens match. Tror det bara hänt förut i Donsös

historia förut. Då var det Marcus och John backman. Erik passar här fram till Erik Kristensson. forts

Simon har avslutat. forts

Kasta kepsar och hattar. Hattrick av Simon Gustafsson. Det åttonde hattricket i serien genom tiderna för Simon. Lika med Magnus Fhager. Flest hattrick genom tiderna för Donsö IS.

Simons senaste hattrick var från hemmamatchen mot Björkö 2011. (Vinst med 5-0.) 5-1 i den 69:e minuten

Simon Gustafsson vrider och vänder i straffområdet och avslutar med ett vänsterskott. forts

Daniel Kjellberg räddar Simons skott men måste lämna retur. forts

Johan Johnsson (6) hinner först på returen och avslutar. forts

6-1 i den 79:e minuten genom Johan Johnsson. Snyggt skott i bortre gaveln.

Lucas Erlandson passar bakåt till Martin Vallin tror jag det var. forts.

Vallin får på ett jätteskott som ställer Lehmann i Donsömålet. 6-2 i den 80:e minuten ca.

Erik Kristensson (15) avslutar här.

Skottet tar i stolpen och går ut till höger.

Matchen är över. Donsö vinner klart och rättvist. Första halvlek var jämn spelmässigt men andra halvlek var det totaldominans från Donsö. Hela Donsölaget får överbetyg men det

går inte att undvika att nämna 3-målskytten Simon Gustafsson liksom 2-målskytten Erik Kristensson. Patrik Höglund var i dagens match mittfältare och gjorde som vanligt när han

spelar en bra insats. Donsö saknade 6 ordinarie spelare från föregående av olika anledningar (skador, resor, jobb) förutom våran skyttekung Albert Hansson men det spelade ingen

roll i dag. Finns både bredd och hög förmåga i truppen.