Bilder från matchen mellan Donsö IS och Mölnlycke IF  2-0 (1-0)  2013-08-24

Domartrion och båda lagkaptenerna, Magnus Fhager, Donsö IS och Christoffer Lundin, Mölnlycke gör klart för spel.

Donsö har avsparken genom Magnus Fhager och Simon Gustafsson.

Mölnlycke framme i Donsös straffområde i början av matchen.

Emil Johnsson hade en bra chans i början men fick bollen lite långt ifrån sig så att Mölnlyckes målvakt Carl Malina kunde rädda.

Här är situationen när Magnus Fhager nickar ihop med Mölnlyckes målvakt. forts.

Målvakten och Magnus Fhager blev liggande ett tag men båda repade sig efter några minuter.

Mölnlyckes bäste målskytt från ifjol Markus Landén med bollen. 18 mål ifjol, i år endast 2 stycken. forts.

Mathias Kärnbratt räddar ut till hörna.

Mölnlyckes snabbe Gustav Ludwigson (14) i bra läge med bollen i Donsös straffområde. forts.

Ludwigson får på ett skott som Donsös målvakt Mathias Kärnbratt klarar. Mathias väldigt stabil i målet idag. Höll nollan för andra matchen i rad.

Publikbild.

Magnus Fhager nickskarvar. Simon Gustafsson på språng i höger bildkant.

Här räddar Mathias Kärnbratt framför fötterna på en Mölnlyckeanfallare.

Här är det återigen Mölnlyckes nr 14 Gustav Ludwigson med bollen i Donsös straffområde. Fick iväg ett skott som Mathias räddade.

Donsös Johan Johnsson och Simon Gustafsson i kamp med Mölnlyckeförsvaret.

Mölnlycke anfaller.  Mathias långt ute i straffområdet. forts.

Skottet tar i ribbkrysset. Nära där för Mölnlycke.

Mölnlycke farligt framme igen.  forts.

Mölnlycke spelaren avslutar. Men som så många gånger i första halvlek räddar Mathias K.

Ludwigson avslutar.

Här är det Magnus Fhager med bollen. Johan Johnsson (8) i bra läge. forts.

Magnus söker passning mot Mikael Schagerlind (4) eller Johan Johnsson. forts.

Magnus passning hamnar hos Johan J.

Johan lägger ann för ett avslut. forts.

Johan har avslutat. Bollen på väg in i mål. Målet är snarlikt det Johan också gjorde mot Sandarna. forts.

forts.

Magnus F och Mikael S. närmast Johan Johnsson. 1-0 till Donsö i slutet av 1:a halvlek.

Här är det Johan Johnsson som glidtacklar.

Halvtidspaus.

Mölnlycke har avspelet i 2:a halvlek.

Mölnlyckes nr. 6 Axel Garå är framme i början av 2.a halvlek

Donsö framme i ett anfall. Bollen är på väg ut till Emil Johnsson till vänster. forts.

Emil J avslutar med högern ser det ut som. forts.

Avslutet går någon meter utanför.

Magnus Fhager avslutar på nick i bra läge.

Mölnlycke framme farligt. Spelaren får felträff på bollen men det blir ändå farligt. forts.

Bollen på väg mot Donsömålet. forts.

Här tar bollen i stolpkrysset igen. forts. forts.

Bollen studsar ner på mållinjen. forts.

Tror att Claes Klippert rensade undan här. Nära där.

Här nickar Robert Reutherborg efter hörna. Claes Klippert (13). forts.

Här har Claes Klippert just nickat mot mål. Bollen på väg mot krysset. forts.

Bollen på väg in i krysset. Mölnlyckespelaren försöker men når inte. forts.

Donsöspelarna jublar för 2-0.

Emil Johnsson med bollen. Magnus F i bra position i straffområdet.

Bollen på väg till Magnus. Blev inget bra avslut.

Här bryter Robert Reutherborg förtjänstfullt.

Magnus Fhager i luftduell med Markus Landén.

Här kommer Robert R. i ett friläge i slutet av matchen. forts.

Avslutet går någon halvmeter utanför målvaktens vänstra stolpe.

Här debuterar 15-årige Olle Backman i A-laget. Vi hoppas att få se Olle betydligt mer i dessa sammanhang i fortsättningen.

Stående från vänster: Johan Johnsson, Marcus Backman, Torbjörn Olsson, Olof Lagerqvist, Claes Klippert, Mathias Kärnbratt, Mikael Schagerlind, Robert Reutherborg, Simon

Gustafsson, Mathias Davidsson, Kristian Lorentsson.

Knästående från vänster: Anders Jansson, Olle Backman, Nils Backman, John Backman, Magnus Fhager, Emil Johnsson, Tobias Johnsson, Jimmy Kjellberg, Anton Jansson

2 gamla A-lagspelare på besök på Nordövallen. Jan-Gunnar Jakobsson och Mats Johansson. Deras aktiva tid i Donsö IS var på det glada 1980-talet. Jan-Gunnar har

spelat 273 A-lagsmatcher och gjort 69 mål. Mats har spelat 133 A-lagsmatcher och gjort 50 A-lagsmål.

Här en bild från 1982 från en match i Skärgårdscupen mot Hönö Rö BK. Vinst för Donsö med 3-0. Jan-Gunnar 2 mål, Mats 1 mål.