Bilder från matchen Donsö IS och Öckerö IF  2-4 (2-1)   Donsövallen  2018-06-09

Erik Hornby, Donsö och Christian Karlsson, Öckerö plus domartrion med Robin Drakenhammar som huvuddomare gör klart för avspark.

Daniel "DD" Larsson tar avsparken för Öckerö i första halvlek.

Tidigt i matchen tar sig Donsös evigt unge Simon Gustafsson sig loss från Öckerös Mathias Nilsson (21). forts

Simon avslutar mot Kristoffer Gregenäs som kan rädda ut till hörna.

Ludwig Magnusson med bollen gör sin första match från start efter återkomsten från Vrångö. Fullt godkänd insats.

Anders Jansson var i dag så nyttig på Donsös mittfält som han kan vara. Vann närkamper och spelade konstruktivt.

Donsös Simon Gustafsson med bollen och tar sig strax in i straffområdet. forts

Simon blir fälld och rasar i backen. forts

Domaren pekar obevekligt på straffpunkten. forts

Albert Hansson lägger straffen. forts

Bollen syns här i höjd med Kristoffer Gregenäs. forts

Straffen är perfekt slagen och går in alldeles vid stolpen. 1-0 för Donsö genom Albert Hansson i den 19:e minuten. Så här långt var Donsö det klart bättre laget.

Patrik Höglund med bollen. Styrde som vanligt upp försvarsspelet.

Erik Schagerlind (född 2002) med bollen. Gjorde det bra som högerback.

Donsö har blivit av med bollen till vänster mitt på egen planhalva och Öckerö kommer i en spelvändning genom Erik Gustafsson (16). forts

Erik Gustafsson avslutar och Erik "Lehmann" Hornby gör en fin fotparad. forts

"Lehmann" måste lämna retur och flera spelare är på väg mot bollen. forts

Öckerös Viktor Niklasson närmast Donsös Erik Schagerlind (12) verkar vara den som hinner upp bollen först. forts

Viktor Niklasson är först på bollen och kan kvittera till 1-1 i den 37:e minuten.

Simon Gustafsson dribblar sig loss från sin bevakning, Simon dribblade och passade som aldrig förr i 1.a halvlek. forts

Simon spelar vidare till Elias Ahlström (77). forts

Elias spelar i sin tur ut till Liam Ajdini. forts

Liam i sin tur slår in ett fint avvägt inlägg mot Albert Hansson som klipper till direkt på volley. forts

Öckerös målvakt Kristoffer Gregenäs slänger sig men når inte. forts

2-1 i den 39: minuten genom Albert Hansson efter ett mönsteranfall och superavslut. forts

Målskytten gratuleras av övriga donsöspelare. Donsö leder rättvist i halvtid och kanske kunde haft något mål till.

2:a halvlek

Öckerö kommer ut som ett nytt lag i andra halvlek och tar kommandot.

Här har Donsö hörna efter ca 10 minuters spel i andra halvlek slagen av Liam Ajdini. Donsös Patrik Höglund vinner duellen mot Victor Nystedt. forts

Bollen hamnar hos Anders Jansson. forts

Anders avslutar och bollen tar i stolpen här ser det ut som och Christian Karlsson kan få undan bollen.

Donsö hade kontroll på situationen först men får inte bort bollen och Daniel "DD" Larsson kan erövra den. forts

"DD" avslutar. forts

Bollen studsar innan den tar i stolpen. forts

Returen går till Erik Hornby som kan ta hand om bollen.

Öckerös lagkapten Christian "Krille" Karlsson lobbpassar fram. forts

Passningen når en löpande Daniel "DD" Larsson. forts

"DD" avslutar förbi "Lehmann". forts

Kvitterat 2-2 i den 58:e minuten.

Donsös unge mittback Albin Backman med bollen. Stark i närkamperna, bra huvudspel och snabb.

Victor Nystedt kom in efter paus och har tagit sig in i Donsös straffområde och uppvaktas av Erik Schagerlind. forts

Nystedt faller och domaren blåser straff. Var väl också något läge tidigare med Nystedt inblandad så det var rätt med straff i den situationen. forts

Viktor Niklasson lägger straffen. forts

"Lehmann" går åt rätt håll. forts

Straffen är bra slagen men "Lehmann" gör en kanonräddning. forts

Bollen går ut till hörna.

Donsö hamnar lite på hälarna och Öckerö tar sig igenom i Donsös mittförsvar. Erik Gustafsson (16) i friläge. forts

Erik Gustafsson avslutar kyligt förbi "Lehmann" och Öckerö leder med 3-2. 73:e minuten.

Simon Gustafsson med bollen på högerkanten. forts

Simon slår en lång hög boll in i Öckerös straffområde. Synd att jag inte fick med Marcus Johnssons position i detta läge.  forts

Simons långa inlägg når Marcus Johnsson (22) som nickar mot mål. I det här läget är ju Marcus offside, men hur var det när passningen slogs?? forts

Marcus Johnsson nickar bollen i mål. Kvitterat! Nej linjemannen har vinkat för offside. Ytterst tveksamt.

Direkt efter det bortdömda målet kommer "DD" Larsson igenom i Donsös mittförsvar. forts

"Lehmann" kommer ut från målet. forts

"DD" vickar bollen förbi "Lehmann". forts

2-4 i den 78:e minuten. Daniel "DD" Larsson. Kvinnan med barnvagn tycks hålla på Öckerö därav reaktionen på målet.

Matchen är över. Donsö klart bäst i 1:a halvlek, Öckerö i andra. Klart ett fall framåt för Donsö som skall ta med sig många fina prestationer från denna match. Bland annat våra unga

ytterbackar. Erik Schagerlind och Ludwig Magnusson som gör fina insatser. Donsö var lite tunna på bänken i denna match och saknade viktiga spelare. Skador, avstängning (Olle B)

och spelare som gått på sjöfartspraktik. Men det är något Donsö får leva med. I Öckerö vill jag speciellt hylla Daniel "DD" Larsson som efter allt slit i matcherna fick utdelning med 2 mål.

Erik "Lehmann" Hornby gör en kanonräddning på straffen och Albert Hanssons volleyskott och fina spel som föregick målet är också något att ta med  från denna match for Donsös del.

Öckerö vinner till slut rättvist i en bra och underhållande tillställning i det varma vädret.