Bild från tidiga seriefinalen mellan Donsö IS och BK Skottfint  4-0 (1-0)   Donsövallen  2016-05-20

Olof Lagerqvist, Donsö, Nazer Zumberi, Skottfint och domartrion gör klart för avspark.

Skottfint har avsparken i första halvlek genom Marcus Lindqvist och Jasmin Dumisevic (10)

Patrik Höglund för dagen inkallad att spela från start i mittförsvaret. Donsö saknade 3 man i den ordinarie backlinjen. Alexander Capov (avstängd), Daniel Dino (avstängd) och Robert

Reutherborg (skadad). Patrik som  spelar med stor pondus och dirigerade försvarsspelet ypperligt.

Bröderna Jansson, Anders (med bollen) och Anton styrde och ställde på mittfältet. Båda mycket delaktiga i spelet och hade mycket boll.

Emil Fhager slår frispark för Donsö mitt på Skottfints planhalva. forts

Frisparken på väg in i Skottfints straffområde. forts

Marcus Johnsson vinner duellen och nickar mot mål. forts

forts.

Marcus nick nick går strax ovanför ribban. Nära ledning där i 9:e minuten

Marcus Johnsson med bollen. forts

Marcus har passat Albert Hansson (14) som med ryggen mot mål och försvarare i ryggen, klackar med sig bollen och kommer runt och avancerar mot mål. Anders Jansson i bra

läge vid straffpunkten. forts

forts.

Albert avslutar. forts

forts.

Albert får bollen högt över målvakten och upp i nättaket. forts

1-0 för Donsö i den 25:e minut. En prestation somverkligen var något utöver det vanliga.

Glädje i Donsölaget.

Olof Lagerqvist var återigen en gigant i Donsös backlinje.

Albin Backman med bollen på vänsterkanten. Återigen en fin match av Albin. Fina löpningar och bra passningsspel.

2.a halvlek

Skottfint har hörna från vänster som nickas av Anders Jansson. Bollen hamnar senare hos Mathias Pringle (9). forts

Pringle avslutar med ett snabbt skott. Mathias Kärnbratt gör en fin räddning. forts

Bollen hamnar sen hos Elias Ahlström som kan få bort bollen

Marcus Johnsson (22) med bollen och spelar ut till Albert Hansson på högerkanten. Elias Ahlström (15) smyger fram i mitten av bilden. forts

Albert jagar Marcus passning. forts.

Albert spelar tvärs inåt till Elias Ahlström (15). forts

Elias avslutar direkt. Bollen är här skymd bakom Albin Backman (11). Skottfints målvakt Emil Kecevic slänger sig förgäves. forts

Bollen sitter perfekt i gaveln. På 1970-talet talades det om Blåvitts "Champagnefotboll". Detta var av samma klass. forts

Kramkalas i Skottfints straffområde. 2-0 i den 54:e minuten. Elias Ahlströms första mål i A-laget. Jag lovar det kommer mera.

Marcus Johnsson jagar Skottfints lagkapten Naser Zumberi som i nästa ögonblick slår en alldeles för lös bakåtpassning mot målvakten.  forts

Marcus Johnsson slutade inte att springa och hinner upp bollen. forts

Marcus spelar in till Albert Hansson (14) som avslutar obarmhärtighet. forts

3-0 i den 59:e minuten. Albert Hansson

Mathias Pringle (9) med bollen. forts

Pringle har avslutat. Mathias är snabbt nere och räddar det snabba skottet. forts

Mathias räddar ut till hörna.

Elias Ahlström vänder runt med sin bevakare. Albert Hansson längst ut till höger. forts

Elias passar perfekt ut till den fristående Albert. Anfallet slutar med hörna för Donsö.

Patrik Höglund med bollen.

Nils Backman med bollen på högerkanten.

Nils spelar fram till Albert Hansson. Marcus Johnsson och Elias Ahlström på väg fram.  forts

forts.

Albert spelar till Marcus Johnsson som avslutar i mål. forts

4-0 i den 78:e minuten. Målskytt Marcus Johnsson

Matchen är över. Donsö vinner klart och rättvist. Donsö tag i taktpinnen från början och lämnade den inte från sig. Vinsten betyder serieledning.

Stående från vänster. Albin Backman, Mathias Kärnbratt, John Backman, Albert Hansson, Marcus Johnsson, Olof Lagerqvist, Emil Fhager, Amodio Russo.

Knästående från vänster: Anders Jansson, Nils Backman, Elias Ahlström, Anton Jansson, Emil Johnsson, Patrik Höglund, Andreas Tengström