Bilder från matchen mellan Donsö IS - IF Väster  1-0 (1-0)   2012-08-01

Lagkaptenerna i de båda lagen plus domartrion gör klart för avspark. Magnus Fhager i Donsö och Niklas Pettersson i Väster. Huvuddomare: Fredrick Oppong, Västra Frölunda.

Donsös Patrik Höglund i kamp med Västers Blerim Peci i början av matchen.

Här är bollen på väg ut till Marcus Johnsson. En av Donsös bästa spelare i kväll.

Här är det Jonathan Fhager-Karlsson som nickar ner bollen.

Här är det Västers Niclas Dahlin (8) på väg igenom. Claes Klippert (15) i bakhasorna på Dahlin. Forts på nästa bild.

Dahlin kommer loss ifrån Klippert. Forts på nästa bild.

Donsös målvakt Tom Nilsson på väg ut. Emil Johnsson (19) och Jesper Jonsson (27) i Väster. Forts,

Tom Nilsson gör en fin räddning och avväpnar Dahlin.

Västers Blerim Peci (10) lägger an för ett långskott. Forts på nästa bild. Efter ca 10 minuters spel.

Pecis skott går över målet.

Patrik Höglund nickar.

Simon Gustafsson (3) med bollen. Jonathan söker sig ut mot vänsterkanten. Forts på nästa bild.

Simon spelar ut till Jonathan Fhager-Karlsson som kommer i ett bra läge på väg in i straffområdet.

Här är Donsö farligt framme inne i Västers målområde. Marcus Johnsson (22).

Här har Blerim Peci (10) avlossat ett nytt långskott. Forts.

Donsös målvakt Tom Nilsson gör sig beredd för att boxa bollen. Forts.

Tom Nilsson räddar Pecis skott till hörna.

Donsös Marcus Johnsson på väg mot bollen. Västers målvakt Anton Larsson har också samma mål. Forts.

Anton Larsson försöker nå bollen. Marcus Johnsson försöker komma förbi. Forts.

Larsson träffar Marcus Johnsson som faller. Forts.

Marcus Johnsson faller och Anton Larsson vinkar avvärjande. Forts.

Domaren blåser straff och frilägesutvisning på Anton Larsson.

Här läggs straffen av Jonathan Karlsson-Fhager på den nyinkomna målvakten som jag inte har namnet på.

Jonathan lägger straffen som målvakten går rätt väg på. Forts.

Målvakten får bollen i den för målvakter rätt höjd och kan rädda straffen.

Emil Johnsson (19) har kommit igenom och drar iväg ett vänsterskott. Forts.

Forts på nästa bild.

Emil skott går alldeles precis förbi stolpen.

Här är det Robert Reutherborg som nickar efter hörna.

Roberts nick går över ribban.

Här kommer Marcus Johnsson i utmärkt läge inne i straffområdet.

Marcus avancerar och lägger bollen till rätta. Tobias Andersson (17) i Väster. Forts.

Forts.

Marcus drar till med ett högerskott i nättaket utan chans för målvakten.

1-0 till Donsö i den 33:e minuten. En härlig känsla för Marcus efter flera skadefyllda säsonger.

Målglädjen i Donsölaget går inte ta fel på.

Marcus grattas av övriga Donsöspelare.

Stilstudie av Donsös Emil Johnsson.

Här är det Jonathan Karlsson-Fhager som kommer i full fart på högerkanten. Övriga Donsöspelare löper in mot straffområdet. Forts.

Passningen till Magnus Fhager blir till ett hopslag med en Västerspelare så att bollen går ut till en hörna.

Här är det Västers Blerim Peci som är inne i Donsös straffområde.

Peci tar sig ner till kortlinjen. Forts.

Peci får in bollen som rensas undan av Emil Johnsson (19). Nära kvittering där.

2:a halvlek. Jonathan Fhager-Karlsson har dribblat sig loss på vänsterkanten. Forts.

Jonathan kommer ner till kortlinjen och bollen går över densamma. Jonathan kom inte helt loss i denna match men jag är övertygad att han kommer att öka på sin målskörd i senare

matcher i höst.

Patrik Höglund med bollen i Västers straffområde utmanas av Tobias Andersson (17). Forts.

Tobias Andersson glidtacklar bollen ut till hörna.

Claes Klippert i luftduell med en Västerspelare.

Niklas Pettersson (19) Västers lagkapten med bollen. I mitt tycke Västers bästa spelare mot Donsö.

Emil Johnsson på väg in i Västers straffområde.

Emil kommer loss men Västers målvakt räddar till hörna.

Tom Nilsson räddar.

Tobias Johnsson passar bakåt till Patrik Höglund. Forts.

Patrik lägger an för ett skott. Forts.

Patriks skott på väg mot mål. Forts.

Patriks skott går över.

Simon Gustafsson med bollen Forts.

Simon passar till Patrik Höglund som har ett utmärkt läge. Jonathan i fint läge till vänster. Forts.

Patrik avslutar men får ingen bra träff och målvakten räddar.

Västers Niklas Pettersson (21) tar ner bollen på bröstet och avlossar på volley. Forts.

Pettersson avlossar och Tom Nilsson gör en jätteräddning. Detta var alldeles i sluttet av matchen.

Matchen är över. Donsö vinner rättvist men Väster gjorde det bra med 10 man och var inte alls ofarliga.

Spelarna tackar varandra för matchen.

Donsö leder nu serien efter 14 spelade omgångar. Har aldrig legat så högt placerade i seriesystemet förut.