Bilder från matchen mellan Donsö IS och IF Väster 0-5 (0-2)   Donsövallen  2019-06-15

John Backman, Donsö och Niklas Pettersson, Väster plus domartrion med Alexander Linnér som huvuddomare gör klart för spel.

Robin Axell tar avsparken för Väster.

Donsös Nils Backman dribblar här som siste man och blir av med bollen till Arijan Stovrag. forts

Stovrag avancerar mot mål. forts

Stovrag stannar upp och går i nästa moment till höger. forts

Stovrag avslutar. forts

Donsös för dagen bäste spelare, målvakten Tom Nilsson gör en panterlik räddning. forts

Tom räddar bollen ut till hörna.

Väster har frispark mitt på Donsös planhalva. Mujtaba Mohammadi lägger den. forts

Frisparken på väg. forts

Tom Nilsson kommer ut några meter och blir överspelad och Västers Robert Eckerman kan nicka mot mål. forts

0-1 till Väster i den 14:e minuten.

Väster har frispark och den slås mot mål. Tom Nilsson räddar och det är 3!!! Västerspelare som hugger på returen. Tom kan lägga beslag på bollen.

Donsös Elias Ahlström blir utvisad i den 27:e minuten. Rött kort efter  att Västers vänsterback uppmärksammat linjedomaren vad Elias sade till vänsterbacken efter en närkamp.

Linjemannen påkallar domarens uppmärksamhet och domaren ger Elias rött kort direkt.

Jimmy Svanström har missat uppspelet och Arijan Stovrag kan lägga beslag på bollen. forts

Stovrag passar bollen mot en helt fri Robin Axell (9). forts

Axell blir krokad av Jimmy Svanström och faller och domaren blåser straff. forts

Robin Axell lägger straffen. forts

Straffen på väg. forts

Tom Nilsson går rätt och gör en fin räddning. Högklassig rädding av Tom.

Albert Hansson med bollen jagad av Västers Erik Landsten. forts

Albert avancerar in i Västers straffområde och avslutar men Västers målvakt Victor Sörensson kan rädda.

Västers Robert Eckerman med bollen. forts

Eckerman har passat ut till en fri Robin Axell. forts

Tom Nilsson har kommit ut från målet men blir förbispelad och Axell avslutar mot det tomma målet. forts

0-2 i den 39:e minuten.

Arijan Stovrag med bollen här. John Backman jagar. forts

Tom Nilsson har kommit ut från målet och Stovrag kan lobba bollen över Tom.

0-3 i den 52.a minuten.

Donsö har frispark. Olle Backman lägger den. forts

Västers målvakt Victor Sörensson kan rädda ut till hörna.

Anders Jansson (7) i bra läge men får inte till avslutningen och bollen går strax utanför.

Johan Tapper lägger hörna för Väster. forts

Hörnan på väg. forts

Västers Jacob Cedemar kan nickskarva bollen mot mål. forts

Donsö har spelare på 1:a stolpen men bollen passerar och går in vid bortre burgaveln. 0-4 i den 73:e minuten.

Västers Jacob Cedemar fri med Tom Nilsson. forts

Cedemar blir tacklad av Jimmy Svanström och faller och domaren dömer straff  och gult kort för Jimmy Svanström som blir utvisad efter sitt andra gula kort.

Nur Varan lägger straffen och Tom Nilsson går åt rätt håll. forts

Tom Nilsson limmar och räddar sin andra straffspark för dagen. Tror inte det hänt förut i Donsös historia. I alla fall inte efter nystarten 1967.

Albert Hansson blir fälld och domaren dömer sin tredje straff för dagen. forts

Albert Hansson lägger straffen och får dålig fart på bollen och Victor Sörensson kan rädda. 3 straffar i matchen och ingen i mål.

Väster gör 5-0 här genom Jacob Cedemar i den 86:e minuten.

Donsö hade ett mål inne men dömdes bort av linjedomaren på grund av att bollen var över kortlinjen före.

Matchen är över. Inget snack om att Väster var det bättre laget. Utvisningen i den 27:e minuten hade stor betydelse för matchens utgång och man kan inte beskylla domartrion för

att vara hemmadomare precis. Donsö är inne i en dålig trend med 3 raka förluster och nästan ett obefintligt spel från mitten och framåt. Mycket att jobba på för att ta sig ur svackan.