Bilder från matchen mellan Donsö IS och Västkurd BK  3-2 (2-1)    Donsövallen    2020-03-14

Elias Ahlström, Donsö IS och Pa Majai Njie, Västkurd BK plus domaren Juan Estrada gör klart för avspark.

Albert Hansson tar avsparken för Donsö.

Västkurds lagkapten Pa Majai Njie har tagit sig loss på högerkanten. forts

Njie passar in bollen mot Behzad Kurdali (8). forts

Kurdali med bollen här. forts

Kurdali får ingen ren träff på bollen som kanske lite tursamt skruvas sig in mål. Donsös unge målvakt Arthur Lorensson försöker få tag på bollen men når inte. 0-1 i den 4:e minuten.

Donsös Anders Jansson med bollen och spelar ut till höger. forts

Anders passning når en löpande Albert Hansson som här i nästa moment slår in bollen mot mål. forts

Alberts passning når Olle Backman men på nåt vis räddar Västkurds målvakt Dejan Gorcanac och försvaret kan få undan bollen.

Behzad Kurdali i bra läge men avslutningen går utanför .

Kurdali i friläge och Arthur Lorensson kommer ut från målet. forts

Arthur kan rädda med en fotparad.

Albert Hansson ser Olle Backman ute i vänster bildkant och passar här till Olle. forts

Alberts passning når Olle som avslutar. forts

1-1 i den 29:e minuten genom Olle Backman.

Västkurd har frispark. Har tyvärr inte namnet på nr 7 i Västkurd.

Frisparken når Rejin Ahmad. forts

Amad avslutar och Arthur Lorensson räddar med en fotparad.

Olle Backman med bollen här. Kom inte ihåg om han kom förbi sin back. Olle slår i nästa moment in en fin passning mot mål. forts

Olle fina passning når in till Albert Hansson i höger bildkant som avslutar på volley direkt. forts.

Alberts skott borrar sig in Gorcanacs högra burgavel. forts

Gör man såna snygga mål kan man kosta på sig att fira lite extra. 2-1 i den 38:e minuten. Snyggt mål signerat firma Backman / Hansson.

Olle Backman med bollen här. Albert Hansson har startat sin löpning. forts

Olles passning når Albert. forts

Albert avslutar. forts

Bollen stryker stolproten. Ytterst nära 3-1 där.

Avslutning här från Västkurds mittfältare. forts

Skottet går precis utanför stolpen.

Donsö har fått frispark ca 15 m utanför straffområdet. Anders Jansson slår den. Bollen på väg in mot mål. Donsös Ludwig Magnusson längst till höger. forts

Ludwig slänger sig och språngnickar mot mål. forts

Ludwigs nick går förbi Gorcanac och in i mål. forts

Bollen i mål. 3-1 i den 55.e minuten genom Ludwig Magnusson på den fina frisparken av Anders Jansson. Oj oj! Vilket snyggt mål.

Albert Hansson på språng igen. forts

Albert avslutar och Gorcanac kan rädda.

Västkurds Kerat Solaiman Mesa avslutar här. forts

Arthur får fingrarna på bollen och räddar ut till hörna.  Arthur gör en riktigt bra match i målet.

Mosa i kanonläge. forts

På nåt vis kan Erik Schagerlind (11) och Arthur Lorensson rädda till hörna.

Här är Västkurd framme igen men avslutning går utanför.

Västkurds anfallare avslutar i nästa moment här. forts

Skottet går strax över.

Olle Backman med bollen och passar strax ut till Albert Hansson. forts

Skottet går över.

Här är Västkurd framme igen men bollen går utanför.

Kerat Solaman Mosa med bollen och passar in i straffområdet här. forts

Bollen har nått Roj Chwaich tror jag det här som avslutar förbi Arthur Lorensson. forts

Bollen i mål. Reducerat till 3-2 i den 85: minuten ungefär.

Donsö har frispark i slutminuten. Albert Hansson slår den. forts

Skottet i höjd med Västkurds mur. forts

Gorcanac halvräddar och man kan reda upp situationen.

Matchen är över. Donsö vinner. Kanske inte helt rättvist. Västkurd hade ett flertal chanser att utöka sin målskörd men Donsö höll undan. Västkurd blir alla gånger ett lag

att räkna med i årets seriespel. Bra och tempostark match med fina mål.