Bilder från matchen mellan Donsö IS och KF Velebit  0-2 (0-1)  Donsövallen 2015-09-12

Olof Lagerqvist, Donsö och Denis Skokic, Velebit och domartrion med Adnan Tongur som huvuddomare gör klart för avspark.

Donsö har avsparken genom Patrik Höglund (8) och Oliver Dino.

Dagens bästa spelare i Donsö, Jesper Lindgren med bollen under kontroll. En härlig försvarsinsats av Jesper i dag.

Velebits Ivica Skiljo med bollen. Skiljo blir lite hakad här  av Anton Jansson. forts

Skliljo spelar in till Serdar Kaymaz som får en tå på bollen. forts

Kaymaz avslutning några decimeter utanför Mathias Kärnbratts stolpe.

Här är det Donsös Oliver Dino med bollen i Velebits straffområde. Oliver avslutar med vänstern men får ingen bra träff på bollen som går utanför.

Velebits klart vassaste spelare Ivica Skiljo i närkamp med Donsös Jesper Lindgren. forts.

Jesper går in med kroppen och är först på bollen och kan bryta. Fint försvarsspel av Jesper.

Så var det dags igen för Skiljo. Donsös Olof Lagerqvist försöker bryta. forts

Skiljo faller rutinerat på Olofs utsträckta ben med straffspark som följd. forts

Andreas Kakic Bergstrand lägger straffen för Velebit. forts

0-1 i den 31:e minuten, Andreas Kakic Bergstrand.

Skiljo igenom igen. forts

forts

forts

Skiljos avslutning tar här i stolpen och Olof Lagerqvist kan rensa undan.

2:a halvlek

Donsös Albert Hansson (14) kom in i slutet av 1:a halvlek. Albert gjorde en fin andra halvlek som höger mittfältare. Många fina intentioner

Här kommer Velebits Serdar Kaymaz med bollen. Donsös 500-matchers jubilar Mikael Schagerlind uppvaktar. forts

Kaymaz kommer in i straffområdet. Men på sitt typiska sätt kan Mikael avvärja med en patenterad glidtackling så att bollen går ut till hörna.

Donsös Emil Johnsson kommer här med bollen i hög fart. Oliver Dino på språng  framför Emil. Emil passar till Oliver. forts

Oliver Dino kommer emellan backarna i Velebits försvar. forts

Oliver har avslutat men bollen går ca 2 meter utanför. Bra chans för Donsö där att kvittera.

Här är det Albert Hansson (14) med bollen. forts

Albert spelar till Patrik Höglund (8) som avslutar. Här blåser domaren av spelet. Vet faktiskt inte vad det dömdes för. Ser i alla fall inte ut att vara offside.

Här är det Donsös Marcus Johnsson (22) med bollen. forts

Marcus Johnsson har avslutat mot Velebits målvakt Dalibor Verzak. forts

Verzak får sträcka ut helt för att nå "Mackans" avslutning. forts

forts.

Bollen går ca halvmetern utanför. Nära kvittering för Donsö. Donsö hade hela spelet i andra halvlek utan att kanske skapa tillräckligt många heta chanser. Men det här var en bra möjlighet.

Som det brukar vara när det ena laget ligger på för kvittering uppstår det chanser åt andra hållet. Ivica Skiljo kommer här in i Donsös straffområde med bollen. Jesper Lindgren närmast

Skiljo. forts

Jesper Lindgren tacklar Skiljo som igen faller rutinerat och domaren blåser straff.

Den här gången lägger Skiljo straffen själv. forts

forts.

0-2 genom Ivica Skiljo. Spelminuten syns på tavlan.

Matchen är över. Man kan aldrig vara nöjd när det inte blir någon poäng. Donsö genomför matchen på allra bästa sätt trots förlusten. Spelarna och lagledningen i Donsö gjorde i dag

ett bra jobb och förlorar matchen på 2 straffar som säkert var rätt dömda. Nästa match för Donsö blir nu nästa Lördag och det måste nog bli 3 poäng där om det skall bli spel i Division