Bilder från matchen mellan Eriksbergs IF och Donsö IS  2-3 (1-2)   Rosenhill, 2022-06-17

Henrik Filipsson, Eriksberg och Olof Lagerqvist, Donsö plus domartrion med Ibrahim Rashid som huvuddomare gör klart för avspark. Statistiken mellan lagen är följande: 15 matcher

spelade. 6 vinster var för lagen och 3 oavgjorda. 33-31 i målskillnad i favör för Donsö. Bästa målskyttar för Donsö är: Magnus Fhager på 6 mål och Olle Backman på 5 fullträffar.

Första mötet mellan lagen i seriesammanhang spelades 1999. I främre kant av bilden. 2 st Donsöprofiler. Daniel och Marcus Backman.

Olle Backman tar avsparken för Donsö.

29:e minuten. Olof Lagerqvist har tagit sig fram på högerkanten. Startade redan på egen planhalva. Albert Hansson löper i djupled.  forts

Olof har passat fram till Albert Hansson som tittar upp och strax spelar in mot mål. forts

Alberts passning når Olle Backman som kan placera in bollen i mål. forts

1-0 till Donsö i den 29:e minuten genom Olle Backman. Fint anfall av Donsö.

Eriksberg har anfall på vänsterkanten. forts

Bollen kommer in från vänster till Eriksbergs specielle målskytt, Emil Berglind som vänder om i Donsös straffområde. forts

Berglind har avslutat alldeles intill Charlie Skogsbergs vänstra målstolpe. 1-1 i den 36:e minuten.

Albert Hansson löper sig fri efter en långpassning från Sven Genemo. forts

Eriksbergs målvakt Tobias Johansson Lindmark hakar upp Albert Hansson som faller till marken. forts

Det var väl en av de klarare frilägen man sett som naturligtvis skulle resulterat i  rött kort men Johansson Lindmark klarade sig med ett gult. Den efterföljande frisparken slogs av

Albert Hansson som Johansson Lindmark gjorde en bra räddning på. Fick inget bra kort på frisparken.

Var är bollen?? Ovanför i övre bildkant. Bollen hamnar sedermera hos Olle Backman. Längst ut i höger bildkant. forts

Olle Backman har avslutat med ett fint vänsterskott. forts

Johansson Lindmark når inte och bollen går in vid burgaveln. forts

2-1 för Donsö i den 42:a minuten genom Olle Backman som tycks trivas i matcherna mot Eriksberg.  7 mål nu totalt mot Eriksberg genom åren. Vackert mål av Olle.

Olle Backman spelar fram till Albert Hansson (ej i bild) som har startat sin löpning. forts

Donsös snabbe anfallare Albert Hansson löper efter Olles fina genomskärare. forts

Oj där kom en lyktstolpe i vägen. Albert syns bakom. forts

Albert kommer ner djupt ner i Eriksbergs straffområde och avslutar. forts

En iskall avslutning av Albert. forts

1-3 i den 47:e minuten genom Albert Hansson. 186 mål nu totalt för Albert i Donsö IS A-lag. Närmar sig rekordet som innehavs av Simon Gustafsson på 193 mål.

Donsös egen Luka Modric, Anders Jansson. Anders viktig spelare på Donsös mittfält. Bra passningsspel hela matchen. Anders närmar sig nu 500 matcher i Donsö A-lag

494 matcher spelade hittills. Strongt!

Albert Hansson har löpt sig loss igen på vänsterkanten. Liam Ajdini (16) som gjorde ett piggt inhopp i sin comeback. Välkommen tillbaka Liam!!. forts

Albert har kommit ner till kortlinjen och passar strax in till Liam Ajdini (16). forts

Liam har avslutat. Eriksbergs försvar kan med gemensamma krafter rädda på mållinjen och ut till hörna. Liam nära att bli målskytt i sin comeback.

Eriksberg gör mål men blir underkänt pga offside.

Boll in i Donsös straffområde. Eriksbergs Anton Efraimsson går strax upp och nickar. forts

Nicken går in nära vid Charlie Skogsbergs högra stolpe. 3-2 i den 86:e minuten.

Matchen är över. Det var en bra match. Eriksberg var ett av de bättre lagen som Donsö mött i serien i år. Eriksberg spelade med 10 man sista halvtimmen efter 2 gula kort på Viktor

Persson. Tycker att Donsö i stort sett var det bättre laget och förtjänade 3 poäng.