Bilder från matchen mellan Göteborgs AIK och Donsö IS  1-5 (1-4)    Bravida Arena   2016-05-26

Avspark på Bravida Arena. Första gången Donsö IS möter Göteborgs AIK i seriesammanhang och första gången Donsö IS spelar på en allsvensk arena. Olof Möller (9) med Donsörötter,

(mamma Ingrid född och uppvuxen på Donsö) är här med i avsparken för GAIK.

Marcus Johnsson har här passat bakåt till Anders Jansson. Albert Hansson (14) i höger bildkant. forts,

Anders fina genomskärare kommer in perfekt i straffområdet. Albert på väg att fånga upp passningen, forts

Albert tar emot och avslutar direkt och otagbart för GAIK.s målvakt. Har tyvärr inte namnet på målvakten.

0-1 i den 9:e minuten

Albin Backman med bollen strax innanför straffområdet. Albin kommer runt sin försvarare och avslutar med ett blixtsnabbt lågt skott. forts

Jag tror Albins avslut överraskade oss alla inklusive GAIK:s målvakt. Bollen går in snyggt vid målvaktens vänstra stolpe.

0-2 i den 15.e minuten.

Donsös Anders "Luca Modric" Jansson med bollen i GAIK:s straffområde. forts

Här spelar Anders strax in tvärs till vänster. forts

Anders passning når Albert Hansson (skymd bakom nr 7 i GAIK.). Albert har här avslutat med ett skott efter marken. Bollen syns innanför linjen. forts

0-3 i den 20:e minuten.

Albert Hansson med bollen på högerkanten. Albert passar inåt tvärs i nästa moment. forts.

Tror Alberts passning går förbi alla spelare här, inklusive Marcus Johnsson. forts

Albin Backman har här tagit emot Alberts passning och avslutar i nästa moment. forts

Albin har här avslutat. Bollen försvinner i den ljusa bakgrunden men man kan se att den just har passerat målvakten i huvudhöjd. forts

Bollen i nätet. 0-4 i den 35:e minuten.

Donsös lagkapten Olof Lagerqvist. Balansspelare på mittfältet i går kväll.

Här är det Marcus Johnsson i en 50/50 duell som målvakten precis vann strax utanför straffområdet.  Marcus fick tyvärr utgå i slutet av 1.a halvlek. Skadad. Hoppas inte för allvarligt.

Här är GAIK:s Olof Möller med bollen på straffområde linjen i slutet av 1:a halvlek. forts.

Möller avslutar med vänstern. forts

Bollen på väg mot mål. Donsös målvakt Erik Hornby slänger sig. forts

Skottet går under Erik Hornby. Reducerat till 1-4 i den 41:a minuten.

1980-talets A-lagspelare, Sven-Olof Niklasson (också på 70-talet), Mats Johansson och Jan-Gunnar Jacobsson sitter på läktaren och ser på nutidens Donsöspelare. Till vänster Lisbeth

Johnsson vars söner Emil och Marcus var med i gårdagens match.

Donsös yngre spelare på väg framåt. Albert Hansson med bollen, John Backman (8) till höger och Albin Backman (10)

Stilstudie av Robert Reutherborg, tillbaka efter skada. Utgick i slutet av matchen. Hoppas att det inte var skadekänning igen.

Albin Backman med bollen. Tvåmålskytt i går kväll.

Emil Johnsson med bollen.

Andreas Tengström kom in på vänsterbacken i mitten av andra halvlek. Skötte sig utmärkt liksom Nils Backman som som också kom in på högerbacken i andra halvlek.

Erik Hornby räddar frispark från höger. "Lehmann" gjorde några bra räddningar i andra halvlek.

Nils Backman bryter fram på högerkanten. Blev hörna för Donsö i nästa moment.

Albert Hansson rusar på en passning från Donsös planhalva. GAIK:s försvararen drar här Albert i armen. forts

Albert kommer loss och driver bollen mot mål. forts.

Albert har avslutat med ett lobbskott. Målvakten kan bara inse att bollen är otagbar. forts.

Bollen på väg in i mål. 1-5 efter ca 70.min.

Albert Hansson i typisk stilstudie. Den här gången kunde GAIK. spelaren bryta.

Donsö vinner klart och rättvist. Härligt att våra yngre spelare återigen levererar. Albert med sitt första hattrick i seriesammanhang i A-laget och med Albins 2 fina mål.