Bilder från matchen mellan Hälsö BK och Donsö IS  5-9 (4-2)    Stuvö Backe   2019-07-01

Joel Olofsson, Hälsö BK och Olof Lagerqvist, Donsö IS och domartrion gör klart för avspark. Har tyvärr inte namnen på domarna.

Gustav Börjesson tar avsparken för Hälsö  i första halvlek. Vinden var stark i planens längdriktning och ökade under matchens gång.

Hälsöhörna från vänster. Hälsös Gustav Börjesson nickskarvar strax här. forts

Börjessons nickskarv fortsätter in mot mål. forts

Börjessons nick tar i stolpen här och studsar ut och Donsö kan få undan bollen.

Donsös Albert Hansson med bollen här. forts

Albert Hansson har avlossat med ett flackt skott som Hälsös målvakt Johnny Svensson är på. forts

Bollen tar i stolpen och går ut till hörna.

Gustav Börjesson har kommit runt och förbi Tom Nilsson och avslutar mot mål. forts

Jimmy Svanström hinner upp bollen strax innan mållinjen och kan få undan den.

Hälsös Linus Mattiasson laddar för skott. forts

Ser ut som Tom Nilsson fångar bollen här men inte. forts

Mattiasson skott går in vid stolpen och det står 1-0 i den 20:e minuten.

Tror det var Donsös Emil Johnsson som slår inlägg mot Olof Lagerqvist här. forts

Olofs nick ställer Johnny Svensson i Hälsömålet. forts

Det är kvitterat till 1-1 i den 23:e minuten. Målskytt Olof Lagerqvist.

Hälsös Lukas Clarke med bollen  här. forts

Clarke avslutar. forts

Bollen går in vid gaveln. 2-1 i den 24:e minuten. Målskytt Lukas Clarke.

Hälsöfrispark. Lukas Clarke lägger den. forts

Bollen passerar strax över Donsös mur. forts

Frisparken går in vid stolpen och vi har 3-1 i den 38:e minuten. Målskytt Lukas Clarke.

Lukas Clarke med bollen här. forts

Clarke går på skott här. forts

Skottet på väg. forts

forts.

Den sitter i krysset som Bengt Grive utropade vid Brasiliens mål på frispark i VM-matchen mellan Brasilien och Skottland 1982. Målskytt Zico. Detta var lika snyggt. Vi har 4-1 i den 42:a

minuten och vi har ett äkta hattrick genom Lukas Clarke.

Donsös Olle Backman med bollen här. forts

Olle dribblar sig igenom. forts

Olle avslutar förbi Johnny Svensson och i mål. forts

Det är reducerat till 4-2 i den 45:e minuten. Målskytt Olle Backman.

2.a halvlek:

En lång boll som Albert Hansson löper på. Johnny Svensson var på väg ut men ångrade sig. forts

Albert Hansson är först på bollen och avslutar. forts

4-3 i den 46:e minuten. Målskytt Albert Hansson

Albert Hansson kvitterar till 4-4 i den 48:e minuten.

Albert Hansson på gång igen. forts

Albert avslutar med fint skott förbi Johnny Svensson. forts

4-5 i den 55:e minuten. Albert Hansson har gjort ett äkta hattrick på 9 minuter.

Pers pöjk Petter Magnusson med bollen och spelar in i Donsös straffområde. forts

Vet inte om Jakob Lidström är på bollen men den passerar ut från straffområdet. forts

Bollen kommer en helt fristående Emil Johansson som strax avslutar här. forts

Emil Johansson får på ett fint skott som går in alldeles vid stolpen och det står 5-5 i den 58:e minuten.

En lång boll som når en löpande Olle Backman. forts

Olle avancerar med bollen mot mål. forts

Olle avslutar nära stolpen. forts

5-6 i den 61:a minuten genom Olle Backman.

Donsös Emil Johnsson slår in bollen mot mål. forts

Bollen på väg. forts

Minns inte om bollen tog i stolpen men i vilket fall så avslutar Ludwig Magnusson här. forts

5-7 i den 68:e minuten genom Ludwig Magnusson.

Olle Backman igenom och avslutar men bollen går förbi alla och ut över kortlinjen.

Albert Hansson med bollen och jagas av  Rasmus  Kolenda. forts

forts.

Albert har avslutat förbi Johnny Svensson och vi har 5-8 i den 87:e minuten och matchen har en 4-målsskytt. Albert Hansson.

Olle Backman med bollen här. forts

Olle blir fälld och domaren blåser straff. forts

Jimmy Svanström lägger straffen. forts

Straffen går i mål och vi har 5-9 i den 88.e minuten genom Jimmy Svanström.

Smått osannolika siffror. 14 mål är nytt rekord för 1 match i Skärgårdscupen liksom 12-2 för Öckerö mot Fotö.

Matchen är över. Den starka vinden gjorde att matchen blev väldigt lotteribetonad men gör man 9 mål i matchen förtjänar man att vinna. Men när Hälsö hade 4-1 hade man kanske på

känn att Hälsö kunde klarat det. Donsö reducering strax före halvtid var väldigt viktig för matchens vidare öde. Fick absolut se en del snygga mål i matchen men också en mängd bollar