Bilder från matchen i Skärgårdscupen mellan  Hönö IS - Donsö IS  5-0 (1-0).  2016-07-05  Hönö Arena

Emil Tobiasson Harris, Hönö och Olof Lagerqvist, Donsö plus domartrion gör klart för avspark.

Albin Backman och Jesper Lindgren (10) tar avsparken för Donsö.

Hönös unge forward Carl Wiklander framme farligt i början av matchen men donsöförsvaret kan hålla undan.

Hönös mittback Christoffer Jansson slår här en lång hög passning. forts

Passningen går fram till Anders Fransson. forts

Donsös målvakt Erik "Lehmann" Hornby har kommit långt ut i straffområdet. forts

Fransson kommer runt och förbi "Lehmann". forts

Fransson har avslutat. forts

1-0 till Hönö i den 7:e minuten genom Anders "Fralle" Fransson som därmed har gjort mål för 3 föreningar i Skärgårdscupen. Öckerö, Björkö och Hönö. Anders Fransson är den spelare

som vunnit Skärgårdscupen flest gånger. 2 gånger med Öckerö och 7 med Björkö. Totalt 9 vinster.

Strax efter målet är Hönös notoriske målskytt, Jonas "Ojjas" Alexiusson nära att utöka ledningen, Skottet går strax utanför Lehmanns högra stolpe.

Donsöfrispark slås genom Emil Fhager. forts

Emils frispark studsar förrädiskt framför Hönös målvakt Ludvig Johnsson som ändå reder ut situationen.

Har har Erik Sennerstam (9) avslutat. Erik " Lehmann" Hornby räddar ut till hörna.

Oliver Dino kom in efter 15-20 min i första halvlek och Donsös mittfältsspel blev bättre. Bröderna Anders och Anton Jansson saknades oerhört på Donsös mittfält i går.

Här är det Hönsö Carl Wiklander framme farligt igen. "Lehmann" återigen ute i straffområdet. forts

Carl Wiklander kommer långt in i och ner i Donsös straffområde och avslutar någon halvmeter utanför.

Olof Lagerqvist försöker bryta men Ojjas kommer först på bollen och har "open road" mot mål.

Donsös backlinje som ofta i första halvlek steget efter. "Ojjas" passar här inåt och det blir en halvchans för Hönö.

Kanske Donsös bästa chans. Emil Fhager slog en kort frispark  vänster till Emil Johnsson (ej synlig på bilden) som här avslutar strax ovanför ribban

2:a halvlek:

Erik Sennerstam med bollen. Carl Wiklander (8). Båda 2-målskyttar i matchen

Här är situationen efter 14 minuters spel i andra halvlek när Anthon Sörensson har kopplat en nacksving på Donsös Alexander Capov och domaren blåser straff.

Jesper Lindgren lägger straffen för Donsö. forts

Straffen var väl inte helt perfekt lagd och Hönös målvakt kan rädda men lämnar retur. forts

Oliver Dino (5) i Donsö är först på returen och avslutar. Bollen skymd här. forts

Oliver Dinos avslutning går strax utanför Ludvig Johnssons vänstra stolpe. Donsö hade haft en bra period före straffen. Hade straffen gått in så hade kanske matchen fått ett helt annat

utseende

Mikael Bäcklund kom in i matchen när Emil Tobiasson måste utgå. Han liksom Anders Fransson och Jonas "Ojjas" Alexiusson står för rutinen i Hönös lag och gjorde det bra i gårdagens

Emil Johnsson i skottlinjen. forts

Erik Sennerstam avslutar till 2-0 i den 68:e minuten.

Ojjas rusar framåt. Han har helt fri väg mot Donsös mål och målvakten Erik "Lehmann" Hornby. forts

forts

"Lehmann" tycker jag gick på bollen men stöter samman med "Ojjas" som faller. forts

Domaren har här blåst frispark för Hönö. forts

Frisparken snabbt lagd när donsöspelarna argumenterar mot domaren. forts

Donsöspelarna känner sig förfördelade och såg på saken annorlunda än domaren men 3-0 är fastställt i den 72.a minuten genom Carl Wiklander.

Hönös Johan Andersson fri med "Lehmann". forts

Johan Andersson spelar osjälviskt in till Carl Wiklander (8). forts

4-0 i den 75:e minuten

Donsös legendar Andreas "Bagarn" Fhager kom in sista 15 minuterna. Strongt av Andreas ställa upp. Endast några dagar sen han blev påkörd av en fyrhjuling på Donsö därav bandage

på vänster arm. Andreas deltog i sin 45:e match i Skärgårdscupen i går kväll.

Johan Andersson med bollen nu på vänsterkanten.

Andersson har passat in diagonalt i straffområdet. forts

Passningen på väg mot Erik Sennerstam som är  "helt naken".

Sennerstam möter bollen direkt. forts

Bollen upp i nättaket. 5-0 i den 83:e minuten.

Goal.

Hönö vinner rättvist. Kunde blivit några mål till i första halvlek speciellt. Donsö får läsa på vad som gäller i försvarsspel för det var inte bra i går kväll. Skall absolut inte ta nåt från Hönös

insats men Donsö saknade flera bärande spelare. Hönö visade direkt från start att man hade gett sig den på att vinna matchen. Lycka till i semifinalen mot Öckerö.