Bilder från matchen mellan Öckerö IF och Donsö IS  2-1 (1-1)  Prästängen, Öckerö.  2015-04-29

Öckerö har avsparken genom Modi Ibrahim (35) och Mathias Sennerstam. Albert Hansson (14) och Marcus Johnsson är Donsöspelarna på bilden. Regnet började lagom till matchen

och höll i sig hela första halvlek.

Direkt i matchens början är Donsös unge forward född 1999 Albert Hansson framme farligt. Marcus Olsson (2) och Alexander Ivarsson (23) uppvaktar. forts.

Albert avslutar men Marcus Alexandersson i Öckerömålet kan rädda ut till hörna. forts

Anton Janssons hörna från höger på väg in mot mål. Donsös Jonas Andersson (13) är tidigt uppe i luften. forts

Jonas Andersson är högst i nickduellen. forts

Jonas nick på väg in mot mål. forts.

Marcus Alexandersson tänjer sig i Öckerömålet. forts.

Vet inte om man frångått den gamla regeln att det skulle vara en man vid varje stolpe vid hörna. Oavsett vilket tar Donsö ledningen med 1-0 i den andra minuten.

Målglädje i Donsölägret.

Öckerös Simon Olsson i nickduell med Jonas Andersson (13) och Johan Johnsson.

Anders Jansson med bollen. Johan Johnsson till vänster.

Här kommer bollen in mot Mathias Sennerstam (8). forts

Sennerstam når bollen och skallar mot mål. Mathias Kärnbratt i Donsös mål.

Mathias Kärnbratt gör en fin enhandsräddning på Sennerstams nick. forts

Jesper Lindgren kan sedan rensa undan returen från Kärnbratt.

Här är det friläge igen för Öckerö från vänster. Mathias räddar fint igen till hörna.

Här är det Alexander Simonsson som är igenom och kolliderar med Mathias Kärnbratt med frispark för Donsö som följd.

Marcus "Murr" Olsson med bollen. Albert Hansson till höger.

Ungdomen stormar fram i Skärgårdens fotboll. Albert Hansson, Donsö och John Andersson, Öckerö båda födda 1999. Härligt att se.

Anton Jansson driver bollen. Öckerös Fredrik Hansson (14), Marcus Johnsson, Donsö. Victor Nystedt (24). forts

Anton har levererat bollen till Marcus Johnsson. Olof Lagerqvist (17). Fredrik Hansson pressar.

Här är det Donsös Albert Hansson (14) och Marcus Johnsson (18) framme i Öckerös straffområde. John Andersson (13). forts.

Det blir ett hopslag med 3 spelare. Blev ingen hörna utan inspark.

Albert Hansson med bollen. Alexander Ivarsson (23).

Simon Olsson (6) i bra läge i Donsös straffområde. forts

Simon Olsson nickar över.

Stilstudie av Öckerös defensive mittfältare, Fredrik Hansson. Albert Hansson till höger.

Här det Mathias Sennerstam med bollen i bra läge i Donsös straffområde. Mathias Kärnbratt på väg ut. Christian Karlsson (10). forts

Sennerstam viker utåt och avslutar. forts

Sennerstam skott avslutning passerar mållinjen. Johan Johnsson (11). forts

1-1 är ett faktum. På stopptid i första halvlek genom Mathias Sennerstam

1-1 i halvtid.

2:a halvlek

Donsös nye spelare från Hälsö BK också med förflutet i Öckerö IF, Oliver Dino kom in i samband med starten av 2:a halvlek. Här gör han avspark tillsammans med Albert Hansson.

Mathias Sennerstam i nickduell med Donsös Jonas Andersson

Sennerstam, Jonas Andersson och Simon Olsson i nickduell.

Donsös mittback Jesper Lindgren med bollen.

Öckerös lagkapten Christian Karlsson, Olof Lagerqvist, Donsö

Här har Öckerös mittback Alexander Ivarsson blivit liggande mitt på Donsös planhalva med knäskada.

Brysk duell mellan Marcus Olsson, Oliver Dino och Fredrik Hansson.

Alexander Simonson med bollen uppvaktas av Olof Lagerqvist.

Oliver Dino i bra läge några meter utanför Öckerös straffområde. forts

Oliver Dino avslutar med ett lobbskott som tar i stolpens insida och studsar ner så att Marcus Alexandersson kan ta hand om bollen. Nära ledning för Donsö där. 67 :e minuten

Öckerös Sebastian Koller med bollen mitt på Donsös planhalva. forts

Kollers skott (framlägg) på väg in i krysset. Mattias Kärnbratt hade fingrarna på bollen men kunde inte rädda. Mathias gör annars en jättematch men målet får han kanske ta på sig.

Tyvärr för målvakter när dom missar blir det mera uppenbart.

2-1 till Öckerö i den 72.a minuten. Tror det var Sebastian Kollers första mål i A-lags seriesammanhang.

Donsö hade sedan några fina anfall men fastnade oftast i höjd med straffområdet.

Matchen är över.

Det var en tuff och jämn kamp i 92 minuter. Det märktes lång väg att det var hög prestige i matchen. Som det skall vara i ett Ö-derby. Tycker väl ändå att Öckerö vinner rättvist. Olof Dino

gjorde sina första 45 minuter i seriesammanhang för Donsö. Han tillförde en ytterligare dimension i Donsös anfallsspel.