Bilder från Skärgårdsderbyt mellan Öckerö IF och IFK Björkö  3-3 (1-1)  Prästängen  2018-05-19

Christian Karlsson, Öckerö och Andreas Haglund, Björkö plus domartrion med Mats Danielsson som huvuddomare gör klart för spel.

Jonatan Adielsson tar avsparken för Öckerö.

Öckerös Jonatan Adielsson har fått en passning av Victor Nystedt och avancerar mot mål. forts

Adielsson har avslutat. Fick väl ingen ren träff och det såg ut som bollen skulle gå utanför men på nåt vis studsar den förbi Björkös målvakt Björn Andersson. forts

1-0 för Öckerö i den 4:e minuten genom Jonatan Adielsson. Några minuter senare hade Adielsson ett liknande avslut som gick utanför.

Öckerös Viktor Niklasson med bollen. forts

Niklasson spelar ut till Christian Karlsson. forts

"Krille" går på bollen direkt och slår in bollen mot mål. forts

Victor Nystedt vräker sig fram men missar med en hårsmån och bollen går strax utanför.

Björkös Tobias Sundström med bollen på vänsterkanten. forts

Sundström passar inåt till Fredrik Augustin som avslutar mot mål. forts

Bollen på väg mot mål. Öckerös målvakt Kristoffer Gregänäs sträcker sig efter bollen. forts

Gregenäs når inte och bollen tar strax i stolpen här. forts

Bollen studsar ut igen i straffområdet. forts

Bollen rullar mot Björkös Alec Tunstad. forts

Tunstad avslutar. forts

Gregenäs räddar men får lämna retur. Efter viss kalabalik kan öckeröförsvaret få bort bollen.

Björkös Johan Forseström med bollen här. forts

Forseström spelar till Tobias Sundström. forts

Sundström avancerar inne i Öckerös straffområde och slår in bollen mot mål. forts

Gregenäs slänger sig men når inte. forts

Bollen når Björkös Andreas Odersjö som forcerar in bollen i mål. forts

Kvitterat till 1-1 genom Andreas Odersjö i den 40:e minuten.

Björkö har fått frispark som slås av Alexander Bonasoni (9)  lågt in i straffområdet. forts

Frisparken når Fredrik Augustin som möter bollen och avslutar. forts

Augustins avslutning går strax över ribban.

2:a halvlek

Björköfrispark som slås av Bonasoni (9). forts

Björkös Andreas Odersjö kommer upp högst och nickskarvar mot mål. forts

Tror att bollen studsar ner i marken här. forts

Vet inte om Gregenäs är på bollen här. forts

Bollen går in i mål och Björkö leder med 2-1 efter 51 minuter. Målskytt Andreas Odersjö.

Nu är inne vi på några händelserika minuter i slutet av matchen. Öckerös Mathias Nilsson med bollen på vänsterkanten. forts

Mathias Nilsson slår in bollen snett inåt bakåt där Alexander Simonsson (7) befinner sig. forts

Simonsson avslutar direkt. forts

Bollen i höger bildkant. forts

Bollen i mål. forts

Vi har 2-2 i den 85:e minuten. Målskytt Alexander Simonsson.

Här kommer matchens delikatess. Björkös Krister Körm (3) med bollen. forts

Körm har lättat bollen över Öckerös Victor Sundström (18). forts

Körm avslutar med ett distinkt skott som inte Kristoffer Gregenäs når.

2-3 i den 86:e minuten.

Victor Nystedt har blivit fälld och han slår frisparken själv. forts

Frisparken på väg. Bollen syns vid räckena i bakgrunden. forts

Björn Andersson försöker nå bollen men når inte. forts

Vacker frispark av Victor Nystedt. 3-3 i den 88:e minuten.

Matchen är över. Öckerö hade väl mest boll men Björkö var hela tiden vassa i sina avslutningar. Så 3-3 får anses vara rättvist.