Bilder från Skärgårdsderbyt mellan Öckerö IF och IFK Björkö  4-1 (0-1)    Prästängen  2019-08-31

Simon Olsson, Öckerö IF och Andreas Odersjö, IFK Björkö och domartrion med Christian Zora gör klart för spel.

Björkös Theo Kornbakk tar avsparken för Björkö. Namnet Kornbakk får mig att tänka på bröderna Torbjörn och Martin Kornbakk som var elitbrottare på hög nivå.

Simon Olsson är uppe och dribblar i Björkös straffområde. forts

Simon Olsson avslutar strax här. forts

Björkös målvakt Hugo Eriksson räddar och Björkös försvar får undan bollen. Öckerö ägde mycket boll i 1:a halvlek men Björkö försvarade sig bra.

Björkös William Lännholm slår in bollen här in mot Öckerös straffområde. forts

Bollen på väg in. forts

Öckerös Ludwig Wiklander försöker nå bollen med skallen men når inte. forts

Lännholms långa passning når Andreas Odersjö som avslutar direkt mot mål.

Andreas Odersjö förpassar bollen förbi Kristoffer Gregenäs och Björkö leder med 1-0 i den 36:e minuten.

38:e min. Rörig situation i Öckerös straffområde. forts

Här blåser domaren straff för hands på Simon Olsson om jag förstod det rätt. forts

Andreas Odersjö lägger straffen för Björkö. forts

Kristoffer Gregenäs går åt rätt håll och räddar ut till hörna.

Alldeles i slutet av 1:a halvlek. Simon Olsson med bollen i Björkös straffområde. forts

Simon tar sig förbi Björköförsvararen. forts

Simon avslutar. forts

Avslutningen går utanför.

Daniel "DD" Larsson med bollen och avslutar mot mål. forts

Bollen tar på handen på Niklas Ackevall tror jag det var och domaren dömer straff.

Ludwig Wiklander lägger straffen. forts

Björkös målvakt Hugo Eriksson går åt rätt håll och räddar. forts

Bollen går ut till hörna.

Den efterföljande hörnan slås av Ludwig Wiklander. Simon Olsson (6) högst i luftduellen. forts

Bollen dimper ner hos Daniel "DD" Larsson som avslutar och fortsätter in mot mål. forts

Bollen skymd av spelarna här. forts

Björkös målvakt Hugo Eriksson faller till marken. forts

Här kan man ana bollen strax innanför linjen nära stolpen. forts

Bollen på väg ut igen. Domaren godkände målet och det står 1-1 i den 55:e minuten. Målskytt Daniel "DD" Larsson. forts

Björköspelarna protesterar men domaren har godkänt målet. En aning tveksamt.

Björkös Andreas Haglund (längst till höger i bild) avslutar här. forts

Bollen går ca en halv meter utanför högra målstolpen.

Öckerös Simon Olsson slår fram bollen här. forts

Passningen når Carl Wiklander. forts

Wiklander avslutar. Kommer inte ihåg om Hugo Eriksson räddar här och Carl Wiklander får bollen i retur. forts

Bollen på väg mot mål. forts

Bollen nära stolpen här.

2-1 i den 70:e minuten genom Carl Wiklander.

Öckerös Gustav Claeson med bollen här. forts

Claeson avslutar i mål. 3-1 i den 80:e minuten.

Carl Wiklander (9) igenom här. forts

Carl Wiklander passar till en omarkerad Jack Ahlberg Karlsson. forts

Ahlberg Karlsson avslutar i mål till 4-1 i den 89:e minuten. Det var Jack Ahlberg Karlssons 1:a seriemål i Öckerös A-lag om jag har rätt i mina noteringar.

Matchen är över. Öckerö vinner rättvist. Björkö gjorde en taktiskt bra genomförd 1.a halvlek när man hela tiden låg rätt i positionerna. Blev ju svårare i 2.a halvlek när Öckerö tog