Bilder från finalen i Skärgårdscupen mellan Öckerö IF - Styrsö BK  6-1 (2-0)      Prästängen 2018-07-07

Lagen och domartrion tågar in för 2018-års final i Skärgårdscupen den 65:e i ordningen. Startåret var 1954.

Öckerö IF.s startuppställning.

Styrsö BK.s startuppställning.

Christian Karlsson, Öckerö och Arvid Johannessen, Styrsö och domartrion med Adnan Tongur som huvuddomare gör klart för avspark.

Mathias Janicijevic tar avsparken för Styrsö i första halvlek.

Andreas "Eken" Eklund spelade sin 15:e raka final. Utökningen av rekord i antal finaler som "Eken" redan slog i fjol. Öckerö spelade sin 16:e raka final som också naturligtvis är rekord.

Öckeröhörna från vänster. Daniel "DD" Larsson högst i duellen. Bollen syns strax över ribban. forts

"DD" är först på bollen och nicken går in alldeles vid stolpen eller om den tog i stolpen insida. forts

1-0 till Öckerö efter 7 minuter.

Strax efter Öckerös 1-0 mål är Styrsös Tobias Ekman framme och oroar men öckeröfösvaret kan reda ut det hela.

Här har Öckerös Victor Nystedt (14) drivit in bollen från vänster och avslutar med ett bra högerskott. forts

Skottet har här tagit i Christoffer Kadfors högra stolpe och fortsätter tvärs åt vänster från målet räknat och Styrsö kan reda upp situationen.

Erik Gustafsson med bollen strax utanför Styrsös straffområde. forts

Erik Gustafsson har avslutat med ett bra skott. forts

Bollen går in alldeles vid stolpen. 2-0 i den 20:e minuten genom Erik Gustafsson.

Erik Gustafsson på gång igen, jagas av Arvid Johannessen. forts

Arvid Johannessen fäller Erik Gustafsson och enligt domaren Adnan Tongur var det strax utanför straffområdet och det blir frispark för Öckerö som Victor Nystedt slår frisparken över.

Arvid Johannessen blir frilägesutvisad och Styrsö spelar med 10 man resten av matchen. 32.a minuten.

Här frispelar Erik Gustafsson, Victor Nystedt med en genomskärare genom Styrsös backlinje. forts

Nystedt kommer fri med Kadfors som gör en fin räddning.

Här kommer Victor Nystedt igenom igen med Christoffer Janicijevic i ryggen

Nystedt får en knuff i ryggen av Janicijevic och båda faller till marken. Domaren friar situationen.

2:a halvlek

Här skjuter Daniel "DD" Larsson ett volleyskott. forts

"DD" skott går in strax under ribban. forts

3-0 i den 48:e minuten genom Daniel "DD" Larsson som därmed är tvåmålskytt i matchen och vinner årets skytteliga i cupen på 6 gjorda mål.

Öckerös Christian Karlsson med bollen i bra läge. Andreas Tengström jagar. forts

Tengström fäller Christian Karlsson med straff som följd. forts

Fredrik Hansson lägger straffen. forts

Straffen på väg. forts

Bollen går alldeles vid stolpen och det står 4-0 i den 53:e minuten.

Daniel "DD" Larsson igenom, jagas av Andreas Tengström. forts

"DD" avlossar med ett skott som tar klockrent i ribban. forts

Bollen studsar ner och Styrsö får undan bollen.

Christian Karlsson i ypperligt läge. forts

Christian Karlsson avslutar men styrsöförsvaret blockerar bollen.

Alexander Simonsson (7) har spelat in bollen mot Christian Karlsson. forts

Bollen hamnar igen hos Alexander Simonsson som avslutar distinkt i mål. 5-0 i den 61.a minuten.

Daniel "DD" Larsson passar in till Ture Widestrand (17). forts

Widestrand avslutar förbi Christoffer Kadfors till 6-0 i den 67:e minuten.

Styrsös Niklas Tullock med bollen och viker ut till vänster. forts

Tullocks fina vänsterskott på väg mot mål. forts

Skottet går in i krysset helt utom räckhåll för Kristoffer Gregenäs. Målskytt Niklas Tullock med skärgårdens bästa vänsterfot. 68:e minuten.

Tullock avlossar skott igen. forts

Men den här gången fångar Gregenäs bollen.

Victor Nystedt tar sig fram här och passar ut till höger strax här, forts

Passningen når Christian Karlsson som skjuter utanför i utmärkt läge.

Matchen är över. Öckerö vinner komfortabelt och rättvist. När Styrsö förlorade sin normalt bästa spelare Arvid Johannessen i första halvlek i samband med frilägesutvisningen och i

läget 2-0 blev uppförsbacken för stor att överbrygga. Styrsö gör det ändå bra stundtals i spelet ute på plan utan att skapa några chanser förutom Niklas Tullocks fina mål. Öckerö spelar

en vägvinnande fotboll med fint spel och många bra passningsspelare och bra målskytte. Öckerö slår rekordet för mest gjorda mål i en cupturnering med 26 gjorda mål och endast 3

insläppta. Öckerö är för närvarande det klart bästa laget och övriga föreningar behöver höja sig rejält för att kunna utmana Öckerö i fortsättningen.

Så var det hattarna på.

Styrsös assisterande lagkapten Christoffer Janicijevic med 2.a priset.

Öckerö IF.s lagkapten Christian "Krille" Karlsson med segerpokal och vandringspriset. Tommy Wallhult och Åke Johansson hjälps åt med prisutdelningen.

Styrsö BK.s Finallag 2018

Övre raden från vänster: Robert Ekström, Arvid Johannessen, Emil Heehrle, Andreas Tengström, Christoffer Kadfors, Christoffer Janicijevic, Balder Fors, Emil Fhager

Nedre raden från vänsrter: Kevin Wiberg, Tobias Ekman, Niklas Tullock, Mattis Janicijevic, Vincent Andersson, Johan Eek, Markus Westerberg

Stort Grattis Öckerö IF vinnare av Skärgårdscupen 2018

Övre raden från vänster: John Olausson, Glenn Utbult, Andreas Eklund, Gunnar Gustfelt, Jonatan Adielsson, Noah Boney, John Andersson, Erik Gustafsson, Victor Nystedt, Daniel "DD" Larsson,

Anton Dahlgren, Christian Karlsson, Martin Nilsson, Andreas Larsson (Huvudtränare)

Nedre raden från vänster: Simon Olsson, Kristoffer Gregenäs, Mathias Nilsson, Viktor Niklasson, Fredrik Hansson, Alexander Simonsson, Rasmus Sundqvist, Ture Widestrand

Andreas "Eken" Eklund med blombukett spelade sin 15 raka final. Den första spelade han 2004. Han har 7 finalvinster och 8 finalförluster. Imponerande!! Öckerö har nu totalt 16 raka

spelade finaler. 7 vinster och 9 förluster.