Bilder från matchen i Skärgårdscupen mellan Styrsö BK och Donsö IS  2-1 (2-1)  Amneviksvallen  2017-07-04

Olof Lagerqvist, Donsö och Arvid Johannessen, Styrsö plus domartrion gör klart för avspark.

Donsö tar avsparken som går i gång 7 minuter före utsatt tid. Tycker det är ett stort svek mot publiken. Det var väl ca 15 personer på plats när matchen startade. Kom säkert par hundra

som inte fick se de första minuterna när så mycket hände.

Tidigt i matchen (2 min.). En lång boll från Donsös vänsterback Emil Johnsson. I det är här läget är absolut inte John Backman (8) offside. Räcker att se skuggan från spelarna. forts

John Backman nickar mot mål. forts

forts.

Bollen i mål. Snyggt nickat av John. Felaktigt bortdömt för offside.

Lång boll från Styrsö på väg mot Mattias Janicijevic (13).  forts

forts.

Donsös målvakt Erik "Lehmann" Hornby rusar till mot bollen forts.

Janicijevic hinner först på bollen och vrickar den förbi "Lehmann". forts

1-0 till Styrsö genom Mattias Janicijevic i den 4:e minuten.

Donsö anfaller här genom John Backman (8). Anders Jansson till vänster on John. forts

John passar perfekt till en löpande Anders Jansson. forts

På nåt vis blir Anders upphakad av Christoffer Janicijevic. forts

Domaren blåser straff och gult kort för Janicijevic. forts

Johan Johnsson lägger straffen för Donsö. Styrsös målvakt Christoffer Kadfors går åt vänster. forts

forts

Straffen säkert placerad av Johan. 1-1 i den 9:e minuten.

Donsös Anders Jansson med bollen. Kändes om Donsös innermittfältare Anders Jansson och Johan Johnsson hade bollen oavbrutet under 1.a halvlek. Blev ju inte mindre i 2:a halvlek.

Hög boll på väg in i Donsös straffområde. forts

forts.

Erik "Lehmann" Hornby greppar bollen och situationen verkar vara över. forts

På nåt vis kommer bollen i kontakt med Robert Reutherborg. forts

Helt plötsligt ligger bollen inne i målet. 2-1 efter 22 minuter. Minst sagt skaplig utdelning för Styrsö. 2 anfall och 2 mål.

Boll in i Styrsös straffområde. Olof Lagerqvist (17) i Donsö. forts

Vet inte om Olof var på bollen men den smiter strax utanför.

Robert Reutherborg har här nickat mot mål. Robert, donsöspelaren nr 2 från höger.  forts

Donsöspelarna försöker nicka men når inte tillräckligt. Bollen passerar mål med någon halvmeter.

Det blev efterhand gott om folk på matchen.

2.a halvlek:

Donsöfrispark slås av Jimmy Kjellberg. forts

Frisparken på väg mot mål. forts

Kadfors räddar ut till hörna.

Albert Hansson med bollen. forts

Albert spelar in till Simon Gustafsson som nickar utanför i bra läge.

Robert Reutherborg (2) nickar mot mål. forts

"Våfflan" räddar på mållinjen.

Simon Gustafsson (3) får på ett bra skott. forts

Kadfors är på bollen som går till hörna, trodde jag och donsöspelarna men domaren hade annan åsikt.

Jens Adolfsson går på skott här. forts

"Lehmann" får sträcka på sig rejält för att rädda ut till hörna. Det var väl Styrsös enda skott på mål i andra halvlek förutom en annan halvchans.

Donsö har indirekt frispark som slås av Anders Jansson. Bollen fångar i barriären.

Johan Johnsson har skjutit ett markskott som Kadfors räddar men måste lämna retur. forts

Marcus Johnsson är framme på returen och avslutar i burgaveln.

Simon Gustafsson får på ett bra skott som Kadfors måste boxa ut. Efter viss turbulens blåser domaren offside på Marcus Johnsson. Donsöspelare längst fram till höger. Men inte

står han offside??

Marcus Johnsson (22) och Albert Hansson farligt framme igen. Men bollen vill inte in.

Skott utifrån av Anders Jansson på väg mot mål. forts

Olof Lagerqvist hugger på returen. forts

Kadfors kan suga åt sig bollen.

Matchen är över. Ni som såg matchen såg ju att det finns bara ett lag på banan. Donsö hade väl 85-15 i bollinnehav. Donsö var bättre i seriematchen och i den här matchen var det flera

klassers skillnad. Att man kan vinna en match utan att vinna en enda duell på mittfältet är för mig en gåta. Men man vinner inga matcher på bollinnehav. Donsö tar med sig från

matchen att man spelar riktigt fin fotboll stundtals men fick inte till det avslutningarna.