Bilder från matchen mellan KF Velebit och Donsö IS  10-2 (4-0)  Velebits IP  2015-05-30

Denis Skokic, Velebit och Anders Jansson, Donsö plus domartrion gör klart för avspark. Donsö hade antagligen missat att Velebit också spelar i blått och vitt därför fick Donsö spela

med Velebits reservställ.

Dime Angelovski och Dejan Gavrilov tog avsparken för Velebit i första halvlek. Albert Hansson (9) i Donsö.

Velebits Emil Pettersson drar på ett skott mot mål. Emil Fhager närmast skytten. Som synes gott om vatten på planen. forts.

Emil Petterssons skott överrumplar Christian Svanström i Donsömålet. forts

1-0 till Velebit i den 5:e minuten.

Emil Fhager (6) och Emil Pettersson (12) i en höjdduell.

Här var det ett rejält magplask för Velebits Emil Pettersson. Anton Jansson tar hand om bollen.

Återigen Emil Pettersson med bollen i närheten av straffområdet. forts

Emil Pettersson har avlossat ett fint skott. Christian Svanström sträcker ut men når inte bollen. forts

2-0 i den 16:e minuten.

Sudo Sulejmanovic (10) med bollen. forts.

29:e minuten. Sudos skott på väg mot mål. Går strax över. Donsö var fortfarande med i matchen och skapade lite chanser.

Här har en Velebitsspelare fallit i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten.

Dejan Gavrilov (6) slår straffen till höger om Christian. Bollen går in nära stolpen.

Här är det Donsös John Backman som avslutar bra efter inlägg från höger av Olof Lagerqvist. Målvakten räddar ut till hörna.

Här blir det 4-0 genom Serdar Kaymaz (7). 37:e minuten

Stundtals liknade det mera vattenpolo än fotboll. Anders Jansson (7) med Dejan Gavrilov i ryggen.

Så här såg det ut flera gånger i första halvlek. Donsö försökte spela sig genom mittfältet och blev av med bollen. Velebit ställde om snabbt med en lång boll bakom Donsös backlinje

oftast med adress till Dejan Gavrilov (6). Där har Donsö mycket att jobba på inför framtiden.

2:a halvlek

Donsös Andreas Tengström (4) gjorde sitt första framträdande i Donsö A-lag och gjorde det bra.

Här är det Velebits Dime Angelovski igenom. Uppvaktad av Mathias Davidsson (5) och Andreas Tengström (4). Angelovski vinner närkampen. forts.

5-0 i den 47:e minuten

Dime Angelovski fri med Christian. forts

6-0 i den 50:e minuten

Velebits Sime Zupan (3) med bollen. forts

Zupan spelar in till Dejan Gavrilov som avslutar i mål.  7-0 i den 60:e minuten.

Velebits Emil Pettersson skjuter mot Donsös mål. forts

Christian slänger sig men når inte. forts

8-0 i den 68:e minuten genom Emil Pettersson (3-målsskytt)

Donsös Mathias Kärnbratt kom in i andra halvlek och blir här fälld med straff som följd. forts.

Sudo Sulejmanovic lägger straffen för Donsö. forts.

Reducerat till 8-1 på straff i den 69:e minuten genom Sudo Sulejmanovic

Abdullah Derelli gör 9-1 för Velebit i den 72:e minuten

Donsö reducerar till 9-2 genom Alexander Capov i den 80:e minuten efter hörna från vänster. Capov skymd bakom Anton Jansson (16)

Paolo Rossi kommer fri med Christian och kommer förbi. Mathias Davidsson (5) i Donsö på väg mot det övergivna målet.

Rossi avslutar och Mathias Davidsson slänger sig ner räddar med bröstet. En bragd i sig.  forts

Syntes på 50 meters håll att det inte var regelvidrigt men domaren dömer straff för Velebit. Ofattbart!! forts

Domaren tycktes gå på Velebits spelare reaktioner och dömer som sagt var straff. forts

Donsöspelarna protesterar helt förståeligt över domarbeslutet. forts

Straffen slås av Andreas Kakic Bergstrand i mål. 10-2 i den 91:a minuten.

Matchen är över. 10 mål i en seriematch har inte Donsö släppt in någon gång efter nystarten 1967. Får gå till första året Donsö spelade i Skärgårdsserien (1938) för att hitta en match där

Donsö släpper in 10 mål eller mer. Donsö förlorade då med 12-0 borta mot Hälsö. 1993 förlorade Donsö mot SK Argo med 9-1. 4 mål gjorda och 22 st insläppta på 3 matcher finns inte att finna

i Donsös historia överhuvudtaget. Vinner man bara ett fåtal närkamper och fåtal 2:a bollar så vinner man heller inga matcher. Det är den bistra verkligheten.