Bilder från matchen mellan KF Velebit och Donsö IS  2-0 (2-0)   Velebits IP  2018-06-16

Donsö fick gräva djupt till denna match för att få ihop en startelva överhuvudtaget. Bland annat hade vi 3 spelare över 40 år och 2 ytterligare nära 40-års strecket. All beundran till er.

Här är det Andreas Fhager med bollen.

Velebits Robert Ukalovic med bollen på högerkanten och slår in den mot mål.

Ukalovics inlägg når Roberto Dos Santos Goncalves som gör 1-0 i den 14:e minuten.

Donsös Patrik Höglund med bollen.

Mathias Davidsson med bollen på vänstersidan.

Simon Gustafsson (3) avslutar här och Velebits målvakt Mauricio Tapia räddar.

Albert Hansson i duell med Velebits Denis Skokic.

Velebit har fått frispark som slås av Igor Utkovic. forts

Bollen tar sig förbi eller igenom Donsös försvarsmur. forts

2-0 till Velebit i den 34:e minuten.

Här har Donsös målvakt Erik "Lehmann" Hornby fått 2 fingrar ur led efter en räddning. Fingrarna dras rätt av Mathias Davidsson (6) med bistånd av Janne "Coach" Ericsson. Mathias

Kärnbratt som startade som utespelare drar på sig målvaktshandskarna och forsätter som målvakt när Lehmann måste avbryta matchen. Donsös ende spelare på bänken Ruben

Gustafsson kommer in i matchen.

Donsös Albert Hansson bryter Velebits målvakt utspark och bollen går nästan i mål. Kan ana bollen bakom målvakten.

2:a halvlek

Donsös Simon Gustafsson med bollen och avslutar strax här. forts

Skottet är bra och Tapia kan inte hålla bollen men kan suga åt sig denna.

Donsö med ett bra anfall där bollen är hos Albert Hansson som här spelar ut till Ruben Gustafsson. forts

Ruben Gustafsson har avslutat och skottet går över.

Mathias Kärnbratt håller nollan sen han kom in och gör det bra.

Donsös tränare som fick starta matchen gjorde som övriga donsöspelare en bra match.

Albert Hansson avslutar någon meter utanför.

Han debuterade som 16-åring i Donsö IS A-lag 1990. 520 A-matcher och 133 mål.  Och är fortfarande på banan 28 år senare. Ett föredöme är han och kommer alltid vara i Donsö IS

historia. Andreas "Bagarn" Fhager.

Velebits Franjo Ladan lägger frispark för Velebit. forts

Frisparken är bra lagd och Mathias Kärnbratt får tänja sig och tippa bollen ut till hörna. forts

Alltid hårt jobbande John Backman med bollen.

Ofta förekommande i andra halvlek. Patrik Höglund har brutit ett Velebitanfall och kommer upp med bollen under kontroll.

Donsös inhoppare Ruben Gustafsson med bollen. Gjorde det bra med förutsättningen att aldrig spelat A-lags fotboll tidigare.

Matchen är över. Velebit vinner rättvist men Donsö gör en fullt godkänd insats och med lite flyt i avslutningarna hade kunnat störa Velebit. Donsös målsättning med denna match

var att genomföra den och få till en hedervärd avslutning och det fick man med råge.