Bilder från matchen i Skärgårdscupen mellan Hönö IS och Donsö IS  5-3 (3-1) Hönö Arena  2022-07-02

Hönös Alex Zachrisson och Donsös Elias Ahlström plus domartrion gör klart för avspark. Har tyvärr inte namnen på domarna. I vilket fall var det en bra insats av domarna.

Nytt för i år att det slås straff (ar) före matchen. 1 straff per division i Göteborgsserien. Hönö hade 1 straff mot Donsö. Hönös målvakt Ludvig Johnsson slår straffen. forts

Straffen går högt över. Var det kanske meningen att den inte skulle slås i mål.

Matchen börjar med att Lot Fhager tar avsparken för Donsö.

Hönös Ludwig Johansson slår en passning i djupled in i Donsös straffområde. forts

Donsös Henry Möller missar bollen på nåt vis och bollen hamnar hos Hönös Jesper Karlsson. forts

Karlsson har avslutat förbi Donsös målvakt Viktor Alme. forts

Bollen i mål.1-0 i den 6:e minuten. Hönö kom ut i matchen väldigt taggade och Donsös försvar hamnade på hälarna alldeles för ofta i början av matchen.

Hög boll slås in mot Donsös mål av Jesper Karlsson, Hönö. forts

Bollen tar i själva krysset och studsar ner i närheten av mållinjen. forts

Bollen studsar och denna gång upp i nätet. 2-0 i den 10:e minuten.

Hönös Hannes Bernhardsson har erövrat bollen efter slarv i Donsöförsvaret om jag inte minns fel. forts

Bernhardsson avslutar förbi Victor Alme och bollen tar i stolpen här. forts

Bollen på väg ut igen i målområdet. forts

Maximilian Höglund måste fälla Bernhardsson med straff som följd.

Hugo Sjödal Tyrell tar straffen för Hönö. forts

Straffen i mål. 3-0 i den 25:e minuten genom Hugo Sjödal Tyrell.

Fundersamma miner på Donsöspelarna och på bänken.

Hönös veteran Anders "Fralle" Fransson slår in bollen mot Donsös mål. ""Fralle" är den ende spelare som vunnit Skärgårdscupen vid nio (9) tillfällen. Rekord. 7 gånger

med Björkö och 2 gånger med Öckerö

Bollen på väg in i Donsös straffområde. forts

Minns inte om några av Hönöspelarna var på bollen här. forts

Bollen passerar precis utanför stolpen.

Donsös Albert Hansson i bra läge här och avslutar men över målet.

Donsös veteran Magnus Fhager vann många luftdueller under matchen. Stark i luften som vanligt och Donsös bäste spelare i matchen. Se och lär, yngre donsöspelare. Magnus har

spelat 6 finaler i Skärgårdscupen för Donsö. 3 vinster och 3 förluster. Han avgjorde finalen 2001 mot Björkö med matchens enda mål. Ni läser rätt. 21 år sedan. Imponerande!

En annan veteran i matchen, Jonas "Ojjas" Alexiusson. Stark målskytt i Hönö under många år. Numera högerback. Bra sådan.

Anders Jansson med bollen i slutet av 1:a halvlek. forts

Anders har passat till en helt fri Albert Hansson som avslutar här. forts

Albert avslutar i mål i den 43:e minuten. Ett visst hopp tänds för Donsö.

2:a halvlek

62:a minuten. Albert Hansson med bollen på högerkanten och passar strax in tvärs in i Hönö straffområde. forts

Bollen når strax Donsös unge forward (född 2005) Lot Fhager för övrigt son till Magnus.

Lot har avslutat med vänstern som brukligt och bollen är på väg in i mål. forts

Reducerat till 3-2 i den 62:a minuten. Donsö är nu med i matchen på allvar. forts

Donsös målvakt Victor Alme blir av med bollen och Hönös Alex Andersson kan lägga in bollen i mål. forts

4-2 i den 66:e minuten.

Donsös lagkapten Elias Ahlström. Elias bra i matchen och passar strax fram i djupled. forts

Donsös Albert Hansson löper på bollen och träffar i nästa moment på Hönös målvakt Ludvig Johnsson som fäller Albert strax utanför straffområdet. forts

Alberts avslutning passerar strax utanför stolpen. Hönös målvakt Ludvig Johnsson blir frilägesutvisad och Donsö får frispark. forts

Donsös unge spelare Sven Genemo (född 2004) lägger frisparken. forts

Frisparken på väg. Bollen skymd. Hönös nye målvakt försöker rädda. forts

Bollen i mål. Fin frispark av Sven. 4-3 i den 80:e minuten. Matchen fick nerv igen.

Donsös vänsterförsvar strular till det och Hönö erövrar bollen. forts

Bollen hamnar hos Hönös Ludwig Johansson som vänder här och avslutar. forts

Bollen i mål. forts

5-3 i den 90:e minuten.

Matchen är över och Hönö vinner. Donsö bjuder på flertal av målen och då kan man inte vinna. Det var tydligt från start av matchen att Hönö var klart mera taggade än Donsö och det

fällde avgörandet av denna match. Måste citera Liverpools legendariske manager, Bill Shankly. " Fotboll är en kamp på liv och död. Men jag kan försäkra er att det är viktigare än så"