1 omg Öckerö IF - Överås BK  1-0 (1-0)            Prästängen
17 april Öckerö IF: Sten Björnum - Stig Hermansson, Lars-Olof Olsson, Thomas Börjesson, Rune Bertrandsson -
1976 Mikael Linder, Stig Börjesson, Jörgen Johansson, Roland Danskell, Royne Jansson, Sten Karlsson
14:00 avb: Gösta Karlsson, Eivind Karlsson

Öckerö IF: 1-0 Stig Börjesson

Div 3-degraderade Öckerö tog två poäng i div 4-premiären genom att vinna med matchens enda mål mot Överås på sin
  hemmaplan Prästängen.
     - Vi har alltid haft svårt mot Överås och därför är vi nöjda med att det blev två poäng, säger Henry Utbult, känd profil och
  lagledare i Öckerö. Kanske skulle vi gjort ytterligare några mål på de situationer som skapades men å andra sidan kunde ju
  Överås fått med sig den andra pinnen med lite tur.
     Öckerö spelade bäst före paus då Stig Börjesson sköt in segermålet. Stig tillsammans med Stig "Swips" Hermansson var de
  bästa i laget där också Thomas Börjesson som libero vikarierade fullgott för Bernt Olof Berndtsson.
     Starka insatser i Överås: Kent Harman, Erik Holm och Ronny Jansson.                   Leif Källström (GP)

2 omg Tuve IF - Öckerö IF  3-1 (1-1)            Tuvevallen
17:45 avb: Gösta Karlsson, Eivind Karlsson

Öckerö IF: 1-1 Stig Börjesson

- Det var en verklig knall, säger Tuves lagledare och tränare Göran Hedenskog efter Tuves seger över Öckerö med 3-1 (1-1).
     Öckerö som förra året var i trean gjorde säkerligen sin sämsta match sedan lång tillbaka. Tuve kanske inte låg över i spel
  men forwards skapade i alla fall mycket mer Öckerös anfall.
     - Vi gick in för att trasa sönder Öckerös annars så starka mittfält och lyckades också med detta, fortsätter Hedenskog som gärna vill ge en blomma till sina egna mittfältare Sten Eliasson och Tommy Abrahamsson då det var dessa som byggde upp
  tuvelaget.
      Målen: 1-0 till Tuve genom Tommy Abrahamsson efter pass från Leif Johansson. 1-1 Stig Börjesson med ett välplacerat
  skott, 2-1 Christer Börjesson vars skott ändrade riktning på en öckeröspelare och ställde Öckerös målvakt Sten Björnum helt
  utan chans. 3-1 Christer Börjesson på en studsboll.

3 omg Öckerö IF - IK Zenith  3-2 (0-2)            Prästängen
5 maj Öckerö IF: Sten Björnum - Sten Karlsson, Thomas Börjesson, Jörgen Johansson,  Stig Hermansson -
1976 Mikael Linder, Stig Börjesson, Royne Jansson, Arno Karlsson, Roland Danskell, Gösta Karlsson
18:00 avb: Bernt-Olof Berndtsson, Gunnar Bryngelhed

Öckerö IF: Lars-Olof Olsson 2, Eivind Karlsson   (Båda Öckerös målskyttar saknades på laguppställningen från GP)

- Trots vårt fina spel före paus tycker jag Öckerö vann rättvist även om vi i början av andra halvlek hade snudd på 3-0 säger
  "Bebben" Johansson i Zenith.
      - Men det är mycket svårt att vinna ute på Öckerö, fortsätter "Bebben"  som ganska väl känner öckerölaget där han brukar
  gästspela om somrarna.

4 omg IK Kongahälla - Öckerö IF   2-3 (0-0)          Kongevi
14 maj Öckerö IF: Sten Björnum - Stig Hermansson, Lars-Olof Olsson, Thomas Börjesson, Rune Bertrandsson -
1976 Royne Jansson, Stig Börjesson, Jörgen Johansson, Gösta Karlsson, Roland Danskell, Sten Karlsson
18:15 avb: Mikael Linder, Bernt-Olof Berndtsson

Öckerö IF: Stig Börjesson, Jörgen Johansson, Roland Danskell

Öckerös större tyngd och överlägsenhet i luftduellerna fällde avgörandet på Kongevi. Men det var ändå ytterst nära att
  Konghälla fått den en poängen. Laget kunde nämligen på en frispark och straff kvittera Öckerös 2-0 ledning. Roland Danskell
  lyckades före slutet pricka in segermålet för gästerna.
       Stig Börjesson var helt suverän i sitt spel i Öckerö och bra var även backen Stig Hermansson. Kongahällas bäste spelare var
   Nils-Åke Paues.

5 omg Öckerö IF - Sandarna BK   6-2 (1-0)          Prästängen
1976 Royne Jansson, Stig Börjesson, Jörgen Johansson, Gösta Karlsson, Roland Danskell, Eivind Karlsson
18:30 avb: Bernt-Olof Berndtsson, Arno Karlsson

Öckerö IF: Gösta Karlsson 2, Roland Danskell 2, Stig Börjesson, Eivind Karlsson

Gästerna Sandarna fick fick oturligt sin målvakt Lars Brandin ansiktsskadad och fick åka iväg och sy igen ett jack med åtta
  stygn. Trots detta höll laget spelet väl uppe i första halvlek. Lasse kom igen efter sidbytet, men kroknade för Öckerös ettriga
  spel och skytte.
      Med Stig Börjesson som primus motor i gänget, stormade Öckerös kedjespelare fram i riktiga anfallsvågor och överlistade
  Sandarnas målvakt.

6 omg Lundens AIS - Öckerö IF  1-0 (0-0)
  Öckerö IF Laguppställning saknas
1976

- Det var en viljeseger, menar Jan-Olof Nilsson i Lunden. Vi gick ut för att störa deras spel och markerade ut Stig Börjesson
  Poängen var välkommen vi hade det lite risigt innan.

7 omg Öckerö IF - Gunnilse IS    4-0 (3-0)
2 juni Öckerö IF: Sten Björnum - Stig Hermansson, Bernt-Olof Berndtsson, Lars-Olof Olsson, Rune Bertrandsson -
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Thomas Börjesson, Roland Danskell, Gösta Karlsson, Sten Karlsson
19:00 avb: Eivind Karlsson, Arno Karlsson

Öckerö IF: 1-0 Stig Börjesson, 2-0 Stig Hermansson, 3-0 Roland Danskell, 4-0 Royne Jansson   (Royne saknades på laguppst:)

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lossnade det ordentligt för Öckerö som tog sin sista chans och såg till att spänningen
  hålls vid liv i B-gruppen.
      - Vi tog greppet direkt efter avspark, säger förre storspelaren i Öckerö Karl-Åke Tillander. Målen kom också fint då lagets
  bäste spelare Stig Börjesson nickade in 1-0 varpå Stig "Swips" Hermansson gjorde 2-0 och Roland Danskell 3-0. Sista målet
  får "Klasse" Arvidsson ta på sig efter en klackspark på mållinjen där Royne Jansson inte missade.

8 omg Kullens BK - Öckerö IF   0-2 (0-1)             Rambergsvallen
10 juni Öckerö IF: Sten Björnum - Stig Hermansson, Thomas Börjesson, Lars-Olof Olsson, Rune Bertrandsson -
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Royne Jansson, Sten Karlsson, Roland Danskell, Eivind  Karlsson
19:00 avb: Gösta Karlsson, Mikael Linder

Öckerö IF: 0-1 Eivind Karlsson, 0-2 Roland Danskell

Öckerö är på väg upp igen och delar nu första plats med Överås. Laget gjorde en utmärkt match och redan i första anfallet
  hade Sten "Katten" Karlsson en rökare i ribban. 1-0 gjorde Eivind Karlsson fint framspelad av Roland Danskell och 2-0 gjorde den
  sistnämnde med ett skott upp i nättaket sedan Rune Bertrandsson gjort förarbetet.

9 omg Ytterby IS - Öckerö IF   4-2 (1-1)             Yttern
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Sten Karlsson, Royne Jansson, Roland Danskell, Eivind  Karlsson

Öckerö IF: 1-1 Eivind Karlsson, 1-2 Royne Jansson.

Lagen hade omväxlande ledningen i matchen. Ytterby tog ledningen med 1-0 och Öckerö utjämnade sekunderna före paus
  till 1-1. Öckerö tog ledningen efter paus , varpå Ytterby under den sista kvarten tog hem segern genom att göra två mål.
      Slutresultatet blev 4-2 (1-1) till Ytterby.

10 omg Öckerö IF - Kortedala IF   3-0 (1-0)             Prästängen
1976 Stig Börjesson, Sten Karlsson, Royne Jansson, Jörgen Johansson, ,Roland Danskell, Eivind  Karlsson

Öckerö IF: Royne Jansson 2, Jörgen Johansson

Öckerös seger kunde dubblats av alla de chanser laget missade men å andra sidan hade Kortedala ett skott överliggaren
  och så missade laget en straff vid ställningen 2-0.
      Öckerös mål gjordes av Royne Jansson 2 och Jörgen Johansson. Den förstnämnde verkar äntligen vara ordentligt på gång
  nu sedan han kom till Öckerö från Hälsö.

11 omg Utsiktens BK - Öckerö IF   0-4 (0-3)             Majvallen
19:00 avb: Gösta Karlsson, Bernt-Olof Berndtsson

Öckerö IF: Stig Börjesson, Mikael Linder, Royne Karlsson, Eivind Karlsson

Öckerö stärkte sin position i toppen efter segern som grundlades före paus då det var mycket irritation i Utsikten som fick
  två spelare utvisade för protest. Planens suverän var som vanligt Stig Börjesson som gjorde matchens snyggaste mål efter
  en retur i överliggaren.
      Efter paus somnade Öckerö till och slog tydligen vakt om ledningen, men inhopparen Mikael Linder fick också vara med i
  målprotokollet med ett mål. De båda övriga gjorde Royne Jansson och Eivind Karlsson den sistnämnde med en riktig rökare.

12 omg Öckerö IF - Utsiktens BK    4-1 (1-1)             Prästängen
6 aug Öckerö IF: Sten Björnum - Stig Hermansson, Thomas Börjesson, Bernt-Olof Berndtsson, Rune Bertrandsson -
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Lars-Olof Olsson, Mikael Linder, Sten Karlsson, Royne Jansson.
18:15 avb: Eivind Karlsson, Gösta Karlsson   (Arno Karlsson startade som inhoppare enligt referatet från G-P)

Öckerö IF:  1-0 Royne Jansson, 2-1 Gösta Karlsson, 3-1 Sten Karlsson, 4-1 Stig Börjesson

Utsikten var nära att klara en poäng ute på Öckerö. När det återstod fyra minuter att spela var ställningen 1-1 men så kom
  tre mål på lika många minuter och med detta delar Öckerö och Ytterby ledningen i denna gruppen.
       - Det var två inhoppare som kom att avgöra, säger Henry Utbult Öckerö. Unge Arno Karlsson svarade för alla tre inläggen som det blev mål på. Det första gjorde den andre inhopparen Gösta Karlsson 2-1 på och sedan följde 3-1 genom Sten "Katten"
  Karlsson och 4-1 genom Stig Börjesson. Innan detta hade Royne Jansson gjort 1-0 och Utsikten kvitterat genom Jan Pettersson.

13 omg Kortedala IF - Öckerö IF  0-1 (0-0)       Gamlestadsvallen
18:00 avb: Eivind Karlsson, Gösta Karlsson

Öckerö IF: 0-1 Stig Börjesson

- Trots den knappa segern  tycker jag att vi gjorde en bra match och förutom målet som Stig Börjesson gjorde så hade han
  också tre kott i stolpen, säger Öckerös Henry Utbult. Bäst i vårt lag förutom Stig Börjesson var Stig "Swips" Hermansson som
  hade Kortedalas farligaste spelare Peter Gustavsson mot sig.

14 omg Öckerö IF - Ytterby IS  2-1 (1-1)              Prästängen
  avb: Eivind Karlsson, Gösta Karlsson

Öckerö IF: 1-1 Stig Börjesson, 2-1 Royne Jansson

Inför 600 personer vann Öckerö den första seriefinalen i en mycket jämn match, där Ytterby dominerade första halvleken
  och gjorde mål redan i fjärde minuten genom Erik Bertilsson. Stig Börjesson kvitterade på nick och Öckerö vände på matchen.
     Segermålet kom efter en halvtimma in på andra halvlek då Royne Jansson slog till på ett pass från Eivind Karlsson. Matchen
  slutade med småruffigt spel och det gula kortet kom fram flitigt. I Öckerö var det mittfältet, Stig Börjesson, Mikael Linder och
  Sten Karlsson som grundlade segern. I Ytterby dominerade Erik Bertilsson och Sture Jansson

15 omg Öckerö IF - Kullens BK  3-0 (0-0)              Prästängen
22 aug Öckerö IF: Eive Almroth - Stig Hermansson, Thomas Börjesson, Lars-Olof Olsson, Rune Bertrandsson -
1976 Mikael Linder, Stig Börjesson, Sten Karlsson, Gösta Karlsson,  Royne Jansson, Arno Karlsson
17:00 avb: Eivind Karlsson, Jörgen Johansson

Öckerö IF: 1-0 Eivind Karlsson, 2-0 Gösta Karlsson, 3-0 Eivind Karlsson

- Nu har Öckerö gått upp i topp efter segern och på lördag blir det ren seriefinal borta mot Gunnilse.
    Det var efter paus som det lossnade sedan Kullen klart dominerat i första halvlek men Öckerös fyrbackslinje med Bernt-Olof
  Berndtsson som utmärkt libero tog hand om det mesta.
      Öckerö chockstartade  andra halvlek med två mål inom två minuter. Först frispelade Gösta Karlsson sin ytterkollega Eivind
  Karlsson som gjorde 1-0 och vid nästa mål var det ombytta roller. 3-0 gjorde Eivind Karlsson utan assistans. Publik 400 åskådare

16 omg Gunnilse IS - Öckerö IF   1-1 (1-1)              Bläsebovallen
28 aug Öckerö IF: Eive Almroth - Stig Hermansson, Bernt-Olof Berndtsson, Lars-Olof Olsson, Rune Bertrandsson -
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Sten Karlsson, Gösta Karlsson,  Royne Jansson, Eivind Karlsson
17:00 avb: Thomas Börjesson, Roland Danskell

Öckerö IF: 1-1 Stig Hermansson

Det här var matchen många väntat på. Seriefinal i div 4 B mellan Gunnilse och Öckerö. Nu skulle det avgöras vilken som
  skulle få övertaget i den fortsatta jakten mot seriesegern. Svaret uteblev. Det blev 1-1 (1-1) och lika bra var väl det. Inget lag var
  bättre än det andra.
      Lika oavgjord som själva matchen, blev kampen på mittfältet mellan de bägge lagens strateger, Ulf Örtenmark i Gunnilse och
  Stig Börjesson i Öckerö. Stundtals hade de bara ögon för varandra. Det var inte alltid kärleksfulla ögonkast dem emellan. Men
  efter matchen föll de "ömt" i varandras armar och sade.    - Resultatet var rättvist.
      Ett förkortat referat. Matchen låg som veckans match i Göteborgs-Posten 29 aug 1976

17 omg Öckerö IF - Lundens AIS   1-1 (0-0)              Prästängen
5 sep Öckerö IF: Eive Almroth - Stig Hermansson, Bernt-Olof Berndtsson, Lars-Olof Olsson, Rune Bertrandsson -
1976 Stig Börjesson, Mikael Linder, Sten Karlsson, Roland Danskell, Royne Jansson, Gösta Karlsson.
15:00 avb: Eivind Karlsson, Jörgen Johansson

Öckerö IF: 1-0 Eivind Karlsson

En rättvis poäng för Lunden över ett svagt spelande Öckerö som var helt ommöblerat till det negativa. Sålunda spelade både
  Stig Börjesson och Mikael Linder i kedjan och något ytterspel fanns över huvud taget inte, åtminstone inte i första halvlek då
  de borde avgjort matchen.
       Lite bättre blev det när Roland Danskell kom in i mitten på andra halvlek och då kom 1-0 från Eivind Karlsson på ett skott långt
  ute från kanten. Stig Hermansson passade på att sträcka ut handen och plocka ner lädret när det bara återstod minuter av
  matchen och frisparken slog Svante Karlsson snyggt i mål. Dessförinnan hade Royne Jansson skjutit en straff mitt på Roger
  Gustavsson i Lundens mål.

18 omg Sandarna BK - Öckerö IF     1-2 (1-1)              Majvallen
11 sep Öckerö IF: Sten Björnum - Stig Hermansson, Bernt-Olof Berndtsson, Lars-Olof Olsson, Rune Bertrandsson -
1976 Royne Jansson, Stig Börjesson, Jörgen Johansson, Mikael Linder, Thomas Börjesson, Eivind Karlsson
12:00 avb: Gösta Karlsson, Roland Danskell

Öckerö IF: 0-1 Gösta Karlsson, 1-2 Mikael Linder

- Livet är grymt, sade lagledaren Kalle Andersson efter förlusten. Sandarna hade nämligen 1-1 tills det bara återstod någon
  minut av matchen då inhopparen Mikael Linder gör segermålet, ett skott som den annars utmärkte målvakten Sten Olofsson
  borde tagit. Den sistnämnde hörde nämligen till förgrundsfigurerna och räddade två givna mål.
      Domaren Leif Fältnäs gjorde allt rätt men straffen som Sandarna fick var det många som ruskade på huvudet åt.
  Målen: 1-0 till Öckerö Gösta Karlsson. 1-1 straff Ingvar Sikborn, 2-1 Mikael Linder

19 omg Öckerö IF - IK Kongahälla     4-1 (3-0)              Prästängen
1976 Thomas Börjesson, Stig Börjesson, Royne Jansson, Gösta Karlsson, Roland Danskell, Eivind Karlsson
15:00 avb: Mikael Linder, Jörgen Johansson

Öckerö IF: 1-0 Royne Jansson (straff), 2-0 Gösta Karlsson, 3-0 Royne Jansson, 4-1 Eivind Karlsson

- Bästa höstmatchen, utbrister en glad Henry Utbult - lagledare för ö-laget. Skönt att kedjan gick så bra, kanske berodde det
  på att vi flyttade upp Royne i centern.
       Målen: 1-0 Royne Jansson på straff. 2-0 Gösta Karlsson, fint framspelad av Royne Jansson. 3-0 Royne Jansson framspelad
  av Mikael Linder. 3-1 Roger Erixon i Kongahälla på straff. 4-1 Inhopparen Eivind Karlsson utan assistans.

20 omg IK Zenith - Öckerö IF      0-2 (0-1)              Noleredsvallen
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Thomas Börjesson, Gösta Karlsson, Royne Jansson, Mikael Linder
13:00 avb: Eivind Karlsson, Sten Karlsson

Öckerö IF: 0-1 Eivind Karlsson, 0-2 Gösta Karlsson

Nu kan inget stoppa Öckerö längre. Laget är åter tillbaka i trean efter ett år fyran:
  - Det var väl aldrig något tvivel om vart segern skulle gå även om det länge stod 1-0 , säger lagledaren Henry Utbult efter segern
    - När sedan Eivind Karlsson var klar för inhopp efter paus visste vi nästan på förhand att han som vanligt skulle göra mål och
  så blev det också, fortsätter Utbult, som i alla fall vill ha en pinne till för att vara riktigt säker.
      För Öckerös andra mål svarade Gösta Karlsson som har blivit en av höstens verkliga målskyttar.

21 omg Öckerö IF - Tuve IF       1-1 (1-1)              Prästängen
2 okt Öckerö IF: Sten Björnum - Stig Hermansson, Bernt-Olof Berndtsson, Lars-Olof Olsson, Rune Bertrandsson -
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Thomas Börjesson, Gösta Karlsson, Royne Jansson, Eivind Karlsson
13:00 avb: Sten Karlsson, Roland Danskell

Öckerö IF:  Eivind Karlsson

- Ja då är vi åter i trean efter den här matchen, men det satt hårt åt sedan Tuve gjort en briljant andra halvlek, säger Henry
  Utbult i Öckerö. Men hade inte Tuves målvakt Robert Landén gjort en strålande match i målet kunde vi haft ledningen med flera
  mål i paus då han svarade för ett par s k "idioträddningar" från skott av Sten "Katten" Karlsson och Stig Börjesson.
      Målen. Öckerö: Eivind Karlsson. Tuve: Krister Börjesson.

22 omg Överås BK - Öckerö IF        1-2 (1-1)              Överåsvallen
1976 Jörgen Johansson, Stig Börjesson, Sten Karlsson, Gösta Karlsson, Royne Jansson, Eivind Karlsson
12:00 avb: Arno Karlsson, Gunnar Bryngelhed             (Roland Danskell saknades på laguppställningen från GP)

Öckerö IF:  Gösta Karlsson, Roland Danskell

En öppen match, som serievinnarna Öckerö avgjorde genom sin vassare kedja. Hemmalaget visade bra takter i första
  halvlek och noterade massor av öppna chanser.
      Öckerö fick anlita fyra reserver, men liksom tidigare jobbade lagets aktörer starkt. Särskilt Stig Börjesson som verkade