1 omg Göteborgs FF - Styrsö BK  3-2 (2-1)            Majvallen
  Göteborgs FF: 0-1 Jörgen Willman, 2-1 Kid Lith, 3-2 Rolf Jalneby
1973
  Styrsö BK: 1-1 Tommy Carlund, 2-2 Jarl Svanström

Tursam GFF-seger. GFF tog tursamt båda poängen i seriepremiären mot nyuppflyttade Styrsö på Majvallen. Efter en ryckig
  uppgörelse blev resultatet 3-2 (2-1) men efter sin starka andra halvlek borde skärgårdslaget åtminstone fått ena poängen.
      GFF gjorde bra ifrån sig första halvtimmen men initiativet gled över till gästerna. Laget jobbade verkligt starkt och satte
  GFF.s försvarare på svåra prov, sedan man utjämnat till 2-2. Det såg mörkt ut för majlaget, men på en kontring lyckades Rolf
  Jalneby avgöra sedan Kid Lith svarat för ett fint inlägg.
       Jarl Svanström var planens bäste spelare, teknisk, brytstark och passningssäker. Han svarade för utjämningsmålet. Det
  första slog Tommy Carlund in.
      GFF hade det jobbigt och fick efter sin lovande inledning inte spelet att klaffa. Bäst skötte sig Rolf Jalneby och Kid Lith,
  medan Thomas Almsenius och Bengt Hedén var bäst i försvaret. GFF-målen gjordes av Jörgen Willman, Kid Lith och Rolf

Styrsö BK: 0-1 Jarl Svanström

Styrsö gav Kullen fullt upp på Rambergsvallen, där Hisingslaget till slut vann med 2-1 (1-1).
     - Vi gjorde en plattmatch, erkänner Kent Nilsson i Kullen. jag nästan skäms, så dåliga var vi. Vi är verkligen glada för poängen.
      Styrsö tog ledningen i matchens första anfall genom Jarl Svanström som var eleganten i detta oberäkneliga gäng som
  pendlade mellan kraftfotboll och riktigt hyfsad speluppfattning. Allting går dock för fort och avslutningarna hafsiga och det
  rutinerade kullenförsvaret klarade upp tendenserna.
      Kullen fick Peter Jigström skadad och därmed försvann också spelet och kämpatakterna gav kvittering genom Kaj Rydén
  också segern genom Lars Svensson

4 omg Styrsö BK - Öckerö IF   2-1 (2-0)             Prästängen
  Styrsö BK: 1-0 Erling Svanström, 2-0 Erling Svanström

1973 Öckerö IF: 2-1 Roland Danskell

Nästan 300 åskådare fanns på Prästängen och fick se en snabb och underhållande match. Detta var Styrsös första seger i
  år i fyran och den kom lite tursamt. Öckerö hade betydligt fler chanser men förmådde inte utnyttja dessa.
      I Styrsö var Torvald Svanström den bäste. Bra var också Arne Johansson och Erling Svanström. I Öckerö får Lars-Olof
  Olsson och Sten Karlsson bästa betygen. Målgörare Styrsö: Erling Svanström 2. Öckerö: Roland Danskell.

5 omg Styrsö BK - Överås BK   1-5 (0-3)             Sälöfjordsplan
  Styrsö BK: 1-5 Geo Larsson

1973 Överås BK: Thore Sjöstrand, Ove Finn Axelsson, Tommy Hansson, Tommy Andersson, Ronny Jansson

Att Överås befinner sig i högform fick fjolårets kometlag - erfara på Sälöfjordsplan. Skärgårdslaget hade förlagt sin hemma-
  match till denna arena och fick finna sig i en stor förlust. Med 5-1 (3-0) vann östragrabbarna och klättrade genom segern upp l
  till serieledning.
       Styrsö fick anlita reserver för försvarresen Jarl Svanström och då därtill Erling Svanström även var borta, gnisslade det
  betänkligt i lagmaskineriet. Överås spelar en teknisk och fin fotboll, där exallsvensken Kjell Åke Leisgårds inhopp betytt
  mycket, då man därtill har en fin utpost i Kent Harman i målet, är det stabilitet över gänget. Förutom de redan nämnda har man
  en fin kedjekvartett, där Tommy Hansson och Ove Finn Axelsson är hyperfarliga.
        Målskyttar Överås: Thore Sjöstrand, Ove Finn Axelsson, Tommy Andersson, Ronny Jansson. Styrsö: Geo Larsson.
      Lars Göran Andersson svarade för en fin domarinsats i sin debut.                          LEAR

6 omg Kortedala IF - Styrsö BK   2-0 (0-0)             Gamlestadsvallen
  Kortedala:

1973

7 omg Styrsö BK - Ytterby IS   6-0 (3-0)                     Heinövallen
  Styrsö BK: 1-0 Jarl Svanström, 2-0 Geo Larsson, 3-0 Geo Larsson, 4-0 Erling Svanström, 5-0 Gunnar Boman,
  6-0 Jarl Svanström
1973
        Storseger för Styrsö. Att Styrsö BK börjar finna sig tillrätta i division IV kunde en stor publik konstatera, då laget spelade
  sin sjunde match. Denna gång var det på Heinövallen på Hönö, som laget tog emot Ytterby. Efter verkligt bra spel kunde
  styrsöpojkarna säkra en 6-0 (3-0) vinst.
       Skärgårdslaget visade sig överlägset och gästerna fick finna sig att bli ordentligt tillbakatryckta. Genom segern klättrade
  Styrsö upp ett par pinnhål i tabellen och blir säkerligen att räkna med framöver, då laget i fortsättningen kommer att spela
  på hemmaarenan, som man efter ett strongt arbete fått klar. Bäst hos segrarna var förutom Jalle Svanström, målvakten Sten
  Björnum, som bl a tog en straff. Målgörare: Jarl Svanström och Geo Larsson 2 var, Erling Svanström och Gunnar Boman 1 var.

8 omg BK Häcken - Styrsö BK    4-0 (2-0)                     Rambergsvallen
  BK Häcken: 1-0 Leif Larsson 41', 2-0 Roger Fridlund 42', 3-0 Kenneth Nyhlén, 4-0 Kenneth Nyhlén

1973      Häcken stärkte ledning.  Häcken var på lekhumör mot Styrsö på Rambergsvallen, men först efter att gjort fyra mål varav två
  före pausen. Styrsö höll en halvlek men hade sedan stora svårigheter att hänga med. Det börjar stämma bra för Häcken nu
  och segern med 4-0 kunde blivit många mål fler, men grabbarna i kedjan avslutade med ineffektivt nojs.
      - En sån här match skulle vi helt enkelt vinna, tyckte tränaren Ralf Palle, om vi skall hålla undan i toppen. Häcken är och förblir
  topplaget i denna serie och det ambitiösa hisingsgänget får finna sig i att att hålla som favoriter till seriesegern. Kvalitet och
  kunnande finns i massor och blandningen av unga och äldre spelare är välkomponerad.
       Det dröjde dock ända till 41:a minuten innan första målet kom genom Leif Larsson och sekunderna efter ökade Roger
  Fridlund till 2-0. Då hade kämpande Styrsö givit sitt bästa och med dessa två mål i ryggen kunde Häcken paradspela i andra
   halvleken. Målen kom snabbt efter varandra nu också när det väl hände, Kenneth Nyhlén tog vara på en målvaktsretur och
  slog strax efter på ett vinkelskott som en styrsöback styrde in själv.
       Uppmärksammad spelare var Styrsös Jarl Svanström som ställde till problem för häckenförsvaret och som också fick
  finna sig i att tas ner om än med omilda metoder.

Styrsö BK: 2-1 Arne Salomonsson

Kongahälla fick slita.  Kongahälla slog Styrsö med 3-1 (2-1) i höstpremiären på Kongevi. Hemmalaget fick slita hårt för segern
  i en ganska grinig och småruffig match, ledde med 2-0 redan efter 10 min. spel. Målen gjordes av Ingemar Hansson och Nils
  Åke Paues. Styrsö reducerade till 2-1 genom Arne Salomonsson och slutresultatet 3-1 kom på en frispark i mitten av andra
  halvlek. Målskytt var Per Arne Carlström.
      Bäst i hemmalaget var mv Kennet Forsberg och hb Raymond Andersson och i Styrsö får centerhalven Jan-Olof Svanström
  bäst betyg.

13 omg Styrsö BK - BK Qviding  7-3 (2-1)            Amneviksvallen
  Styrsö BK: 1-1 Arne Salomonsson, 2-1 Geo Larsson, 3-2 John Olsson, 4-2 Arne Johansson, 5-2 John Olsson
1973 6-2 Erling Svanström, 7-3 Jarl Adolfsson

BK Qviding: saknas

Det ljusnar för Styrsö.  Det ljusnar betydligt för Styrsö BK i div IV B då laget efter en strong andra halvlek kunde sätta gäst-
  ande BK Qviding på plats. Matchen avgjordes på den nyupprustade Amneviksvallen inför ca 250 åskådare slutade med 7-3 vinst
  för Svanströms & Co.
      Första halvleken bjöd på jämnt spel, där Qviding - som var ute efter en revansch för vårförlusten på Torpavallen - ställde till
  med en del besvär. Laget tog även ledningen men innan vilan hade Styrsö utjämnat och tagit ledningen. I andra halvleken
  kvitterade gästerna till 2-2 och man befarade det värsta. Men så blixtrade hemmapojkarna till och gjorde fyra mål på 15 min och
  efter detta tycktes Qvidings spelare resignera.
      - Det var en rättvis seger, tyckte Styrsös lagledare Agne Karlsson. Genom triumfen och det spel grabbarna presterade denna
  gång bör kontraktet förnyas. Hos Qviding var stoppern Håkan Lyrbring som vanligt bra med säkra brytningar och uppspel. Även
  Rune Yngve jobbade fint på mittfältet medan Roger Strömberg märktes främst i anfallsväg.
   Styrsös mål gjordes av John Olsson 2, Geo Larsson, Arne Salomonsson, Arne Johansson Erling Svanström och Jarl Adolfsson

14 omg Utbynäs SK - Styrsö BK  3-1 (1-1)            Lemmingvallen
  Utbynäs SK: 1-1 Sten-Olof Johansson, 2-1 Eive Johansson 3-1 Åke Johansson (straff)
1973
  Styrsö BK: 0-1 Jarl Adolfsson

Det var en mycket glad Thor Englund som kunde meddela att hans Utbynäs hade besegrat Styrsö med 3-1 (1-1). Styrsö tog
  ledningen på ett 25-metersskott av Jarl Adolfsson varefter Utbynäs kvitterade genom Sten-Olof Johansson.
      Sedan stod matchen och vägde långt in på andra halvleken innan vi lyckades igen genom Eive Johansson. Styrsö kom med
  fyra reserver och Utbynäs var utan sina avstängda Bernt Wallgren och Per-Olof Thörn. Bäst i Utbynäs var ytterbackarna Olle
  Calming och Göran Brunberg jämte Roger Andersson och i Styrsö lyckades Stefan Johansson och Jarl Adolfsson bäst. 3-1 kom
  på straff genom Åke Johansson som gjorde comeback efter en längre tids skada.

15 omg Styrsö BK - BK Häcken  3-2 (1-1)            Amneviksvallen
  Styrsö BK: 1-1 Stefan Johansson (straff), 2-1 Arne Salomonsson, 3-2 John Olsson
1973
  BK Häcken: 0-1 Leif Larsson (straff), 2-2 Kenny Andrén (straff)

Skräll av Styrsö, 3-2 över Häcken. Styrsö svarade för en skräll och besegrade suveräna ledarlaget Häcken med 3-2 (1-1)
  hemma i div IV Göteborg B.
      - Det var en rivig match, berättar Lennart Larsson i Styrsö, där vi hade initiativet och det mesta av spelet uppbackat med
  härliga kämpatag.
      - Vi fick ju ordentligt med stryk senast mot Häcken och det här var en överraskning.

16 omg Ytterby IS - Styrsö BK  4-3 (2-3)                  Ytterns IP
  Ytterby IS: Lennart Karlsson, Frits Bertilsson, Jan Soovik, Bernt Karlsson
1973
  Styrsö BK: 0-1 John Olsson, 1-2 Gunnar Boman, 2-3 Jan-Olof Svanström

Ytterby IS slog Styrsö hemma efter en match i bästa cupstil. Resultatet var helt rättvist trots att Styrsö ledde tills det var 12
  minuter kvar. Ytterby hade ledningen med 1-0 i början av matchen. Båda lagen gjorde en kämpamatch.

17 omg Styrsö BK - Kortedala IF  0-1 (0-1)            Amneviksvallen