Bilder från finalen i Skärgårdscupen 2021 mellan IFK Björkö och Öckerö IF 1-2 (1-1) (1-1) Prästängen 2021-07-10

Öckerös lag: fr. vä: Gustav Claeson, Axel Takvam, Mathias Nilsson, Ludvig Wiklander, Alexander Simonsson, John Andersson, Wilmer Simonsson, Hampus Nilsson,

Victor Niklasson, Kristoffer Gregenäs, Christian Karlsson.

Björkös lag fr.vä: Jimmy Olausson, Robin Gustafsson, Krister Körm, Erik Alexandersson, Pontus Johansson, Theo Kornbakk, Anton Olsson, Buster Botters Dahlöf,

William Lännholm, Alec Tunstad, Christoffer Karlsson Gissleholm

Domartrion: Peter Johansson, Adnan Tongur, Muamer Jusic

Öckerö har avsparken i 1:a halvlek genom Hampus Nilsson och regnet det bara öste ner.

Matchen i gång.

Här är det Öckerös Axel Takvam som avslutar mot mål. forts

Takvams avslutning tar i burgaveln.

Alexander Simonsson passar in bollen till Gustav Claeson (4). forts

Björkös målvakt Robin Gustafsson har blivit överspelad och Gustav Claeson (4) avslutar mot det öppna målet. forts

Öckerö tar ledningen med 1-0 i den 5:e minuten genom Gustav Claeson.

Ja det blev verkligen vattensjukt på planen.

Tyvärr missade jag Björkös kvittering som gjordes av Erik Alexandersson i den 17:e minuten. Var fullt sysselsatt med att rigga upp en parasoll som skydd för regnet. forts

Målglädje i Björkö.

Bilden säger det mesta om vädret.

Björkös Erik Alexandersson med bollen. Bra spelare.

Här har Öckerös duktige spelare Ludvig Wiklander dribblat sig loss på vänsterkanten. forts

Wiklander har slagit in bollen mot mål och Björkös målvakt Robin Gustafsson räddar men kan inte hålla bollen. forts

Bollen är fri här och Gustav Claeson hugger på returen. forts

På nåt viss kan Björkös Jimmy Olausson få undan bollen.

Öckerös Christian Karlsson spelade sin 15:e final och tangerar rekordet som innehavs av Andreas "Eken" Eklund. Christian avslutar här. forts

Robin Gustafsson räddar "Krilles" skott.

Stundtals var det mer vattenpolo än fotboll.

2.a halvlek:

Björkös Jack Ahlberg Karlsson (f.d Öckerö) som kom in i andra halvlek avslutar här.

Karlssons (13) skott på väg.

Öckerös målvakt Kristoffer Gregenäs räddar ut till hörna.

Erik Alexandersson (5) med bollen här och passar fram till Christoffer Karlsson Gissleholm (18). forts

Gissleholm tar sig in i Öckerös straffområde. forts

Gissleholm går på avslut här. forts

Gregenäs räddar. forts

Men måste lämna retur. forts

Bollen hamnar hos Jack Ahlberg Karlsson som avslutar här. forts

På nåt vis räddas bollen på mållinjen av John Andersson (20). forts

Efter viss kalabalik går bollen ut till hörna.

Här är det Öckerös Victor Nystedt med bollen och avslutar mot mål. forts

Robin Gustafsson räddar. forts

Gustafsson kan inte hålla den hala bollen som går ut till hörna.

Här är det Björkös Andreas Odersjö med bollen. forts

Odersjö går på avslut här. forts

Gregenäs räddar med en fotparad. forts

Björkös Theo Kornbakk (9) försöker fånga upp returen. forts

Kornbakk når bollen förmår inte få den på mål. forts

Bollen går ut över kortlinjen. Mycket nära ledning för Björkö där.

Regnigt och blåsigt över Prästängen.

Starka försvarsspelare i Björkö. Pontus Johansson (6) och Jimmy Olausson (2)

1-1 efter 90 minuters spel och äntligen slutade det att regna. Förlängning väntar.

Förlängning 1:a kvarten:

Öckerös Ludvig Wiklander med bollen. forts

Wiklander tar sig förbi Anton Olsson. forts

Wiklander har avslutat. forts

Inte säker på om bollen studsar ner i backen här. forts

Bollen går förbi Robin Gustafsson. forts

Bollen i mål och Öckerö tar ledningen i den 92:a minuten genom Ludvig Wiklander.

Bra spelare i Björkö Anton Olsson här i kamp med Hampus Nilsson (12) och Viktor Niklasson (13)

Här blir det lite rörigt framför Öckerös mål. Tror att Christoffer Gissleholm (18) nickar bollen i marken här. forts

Bollen studsar upp och räddas av Kristoffer Gregenäs. forts

Bollen räddas ut till hörna.

Björkös Erik Alexandersson med bollen och går strax på avslut. forts

Alexanderssons avslut tar klockrent i ribban. forts

Bollen studsar uppåt och kan rensas av Öckeröförsvaret. Nära kvittering där.