Bilder från matchen mellan Donsö IS och  IFK Björkö  2-3 (0-3) Serneke Arena, Kviberg 2023-03-11

Donsös Olof Lagerqvist och Theo Kornbakk, Björkö plus domaren Esad Resho Dari gör klart för denna historiska match mellan 2 skärgårdslag i inomhusarenan Prioritet Serneke

Arena i Kviberg

Theo Kornbakk tar avsparken för Björkö i 1:a halvlek.

Björkös Theo Kornbakk med bollen. Som var svårfångad för Donsös försvar. Speciellt i 1:a halvlek.

Björkos Christoffer Karlsson Gissleholm gör 1-0 i den 6 minuten trodde vi väl alla. Men målet blev underkänt. Antingen offside eller någon ojusthet.

Björkös Jonatan Hagberg med bollen här och avslutar strax mot mål. forts

Vet inte om Donsös målvakt Mathias Kärnbratt var på bollen här eller om den passerade. forts

Bollen hamnar hos Oscar Ploghed (28) som avslutar här. forts

0-1 till Björkö i den 15.e minuten genom Oscar Ploghed.

Björkös mittfältare Petter Töpel med bollen här och passar i nästa moment i djupled till Theo Kornbakk. forts

Passningen har nått Theo Kornbakk som avslutar mot mål. forts

Det hårda skottet passerar Mathias Kärnbratt i Donsömålet. 0-2 i den 18:e minuten genom Theo Kornbakk.

Björkös nr 8 avslutar mot mål. Har tyvärr inte namnet. forts

Donsös målvakt Mathias Kärnbratt räddar här bollen i närheten av krysset. forts

Kärnbratts räddning går ut till hörna.

Inlägg från höger som hamnar hos Theo Kornbakk som avslutar strax här. forts

forts

Bollen passerar otagbart för Donsös målvakt Mathias Kärnbratt. forts

0-3 i den 40:e minuten genom Theo Kornbakk. Matchen spelades i dag 2 x 40 minuter. Björkö leder klart och rättvist i halvtid. Donsö hade svårt att komma åt Björkös spel i 1:a halvlek.

2:a halvlek:

Donsö gjorde några byten i halvlek och några omplaceringar inom laget och det gav direkt positiv verkan. Nyinkomne Adrian Fhager (2006)  med bollen här spelar fram bollen

i djupled. forts

Adrians passning når Albert Hansson (10). forts

Albert Hansson har avslutat men mitt på Björkös Robin Gustafsson.

Albert Hansson i bra läge igen och avslutar. forts

Alberts skott passerar någon meter utanför.

Björköavslutning mot mål här. forts

Mathias Kärnbratt räddar skottet.

Adrian Fhager i bra läge och avslutar. Fanns också bra passningsalternativ. forts

Robin Gustafsson räddar med viss möda.

Albert Hansson fälls av Christoffer Karlsson Gissleholm och domaren blåser straff. forts

Albert Hansson lägger straffen och man kan se att Robin Gustafsson läser Alberts straff. forts

Gustafsson räddar och kan ta vara på sin egen retur. Donsö kom närmare en reducering nu. Matchen hade totalt bytt karaktär i andra halvlek.

Adrian Fhager vinner en närkamp och spelar i nästa moment fram bollen till Albert Hansson (ej synlig på bilden) forts

Albert Hansson med bollen här och avslutar i nästa moment. forts

Alberts skott passerar Robin Gustafsson. forts

1-3 i den 63:e minuten genom Albert Hansson som nu är den spelare som gjort flest mål genom tiderna i Donsö IS A-lag. 194 mål. Stort Grattis Albert!!

Donsös Elias Ahlström (77) avslutar efter hörna. forts

Gustafsson får sträcka ut rejält. forts

Bollen räddas ut till hörna.

Om Theo Kornbakk planens bäste spelar så tycker jag Donsös Elias Ahlström var det i andra halvlek.

Sven Genemo (19) passar fram till en löpande Isak Schagerlind. forts

Isak avslutar med ett bra skott som passerar Robin Gustafsson. forts

Reducerat till 2-3 i den 79:e minuten genom Isak Schagerlind.  Eftersom matchen spelades i 80 minuter som var det med der sista som hände i matchen.

Björkö klart bäst i 1:a halvlek. Donsö i den andra halvleken.