Bilder från matchen mellan Donsö IS och Eriksbergs IF  2-1 (1-0)  Donsövallen  2022-10-08

Olle Backman, Donsö och Henrik Filipsson, Eriksberg plus domartrion med Osman Guliyev som huvuddomare gör klart för spel i årets sista seriematch för A-laget

Olle Backman tar avsparken i 1.a halvlek.

Bollen är på väg ut ur Donsös straffområde och når strax Eriksbergs Viktor Persson i höger bildkant som avslutar i nästa läge. forts

Persson får på ett bra skott som tar i Arthur Lorensons ribba och dalar ner så att Donsös försvar kan få undan bollen.

Donsös Erik Schagerlind med bollen här och spelar i nästa moment fram till Liam Ajdini. forts

Liam Ajdini passar i sin tur fram bollen i djupled. forts

Liams passning når Olle Backman. forts

Här spelar strax Olle in tvärs i straffområdet. forts

Olles passning når Elias Ahlström för dagen forward som avslutar direkt förbi Tobias Johansson Lindmark i Eriksbergs mål. forts.

1-0 i den 25:e minuten genom Elias Ahlström. Vackert anfall!

John Backman styrde och ställde i Donsö fyrbackslinje och gjorde en riktigt bra match mot Div 5.s skyttekung, Emil Berglind. 30 mål före dagens match.

Olle Backman snubblar sig fram här och bollen går ut till Magnus Fhager. forts

Magnus Fhager får på ett bra skott och Johansson Lindmark kan göra en bra räddning.

Frisk västlig vind i planens längdriktning.

I början av andra halvlek hade Eriksbergs flera tillfällen att utjämna. Här är det Emil Berglind med bollen. forts

Berglind passar tvärs inåt till Peter Johansson (11) som avslutar just utanför stolpen.

Eriksbergs inlägg från vänster. forts

Inlägget når Emil Berglind som nickar strax över ribban.

Som brukligt är bjuder Donsö IS på kaffe och tårta vid årets sista seriematch.

Här ett framlägg som nickas mot mål. forts

Bollen passerar just utanför stolpen.

En lång boll når Benjamin Sander (minns inte från vem). forts

Benjamin Sander har avslutat och bollen passerar Johansson Lindmark. forts

2-0 i den 65:e minuten genom Benjamin Sander. Det var ett förlösande mål för Donsös del eftersom Eriksberg hade varit det klart bättre laget första 20 minuterna av 2.a halvlek

Donsöhörna slagen från höger av Sven Genemo. forts

Hörnan når Benjamin Sander (20) som nickar just ovanför ribban.

Magnus Fhager outtröttlig på Donsös mittfält med bollen här. forts

Magnus passar fram i djupled. forts

Magnus passning når Olle Backman som avancerar in i Eriksbergs straffområde. forts

Olle avslutar med ett vänsterskott som går mot den vänstra stolpen. forts

Inte säker på om bollen touchade stolpen eller gick direkt över linjen.

Boll från vänster in i Donsös straffområde. forts

Bollen har nått Emil Berglind som avlossar med ett vänsterskott. forts

Bollen på väg  in i mål. forts

Reducerat till 2-1 i 84:e minuten genom Emil Berglind.

Matchen är över. Lagen hade varsin halvlek spelmässigt men tycker ändå att Donsö var det bättre laget och vinner rättvist. Anders Jansson spelade i dag sin match 502 i Donsös A-lag.

Anders debuterade i Donsös A-lag säsongen 2002 och är still going strong.

Stående från vänster: Mikael Schagerlind, Daniel Fhager, Jimmy Svanström, Benjamin Sander, Lot Fhager, Maximilian Höglund, Liam Ajdini, Olle Backman, John Backman,

Albert Hansson, Justus Dawidsson, Mathias Dawidsson.

Sittande från vänster: Vigor Lantz, Elias Ahlström, Viktor Gustafsson, Sven Genemo, Arthur Lorensson, Erik Schagerlind, Anders Jansson, Magnus Fhager, Adrian Fhager, Henry Möller.