Bilder från matchen mellan Donsö IS och Floda BoIF  4-3 (4-0)  Donsövallen  2024-08-31

Olle Backman, Donsö IS och Albin Carlmark, Floda BoIF och domartrion med Ibrahim Tashid gör för spel i vackert väder på Donsövallen

Olle Backman tar avsparken för Donsö

Tidigt i matchen. Flodas Mio Hopkins med bollen här jagas av Donsös Albin Backman. forts

Albin Backman bryter med en fin glidtackling.

Donsös högerback Simon Bergman (bra match) passar fram bollen här i djupled. forts

Bollen når här Olle Backman. forts

Olle tar sig in i straffområdet. Benjamin Sander nr 20. forts

Olle passar strax in till Benjamin Sander (20). forts

Olles passning har nått Benjamin Sander som avslutar direkt. forts

1-0 för Donsö genom Benjamin Sander i den 15:e minuten. Fint anfall av Donsö.

Simon Bergman spelar fram igen. forts

Bollen har nått Albert Hansson som avslutar här. forts

Albert får på ett bra skott som passerar Flodas målvakt. forts

2-0 i den 17:e minuten genom Albert Hansson. Härligt för Albert att han igen hittar målet. Viktigt för Donsö!

Olle Backman med bollen här och avslutar. forts

Olles skott på väg. forts

Olles skott tar i överkant på ribban och går ut.

Hörna från vänster slagen av Sven Genemo. forts

Bollen på väg ut mot Albin Backman. forts

Albin har avslutat på halvvolley i mål. forts

3-0 i den 33.e minuten genom Albin Backman.

Floda spelare spelar ut till höger här. forts

Bollen når Flodas Hjalmar Svensson (16). foirts

Svensson har avslutat utanför. Floda hade några halvlägen i 1.a halvlek utan resultat.

Olle Backman passar till Albert Hansson (ute till vänster). forts

Olles passning har nått Albert Hansson som avslutar med ett vänsterskott. forts

4-0 i den 44:e minuten genom Albert Hansson fint framspelad av Olle Backman. Donsö klart bäst i 1.a halvlek och hade bud på fler mål.

Floda framme här och tror att bollen tar i stolpen här. forts

Bollen på väg mot nr 8 i Floda Mio Hopkins. forts

4-1 i den 71.a minuten genom Mio Hopkins. Det var total dominans av Floda och Donsös spel har fallit ihop som ett korthus.

Donsö har strulat till det i försvaret och bollen är hos Flodas Hjalmar Svensson som avslutar här. forts

4-2 i den 75:e minuten genom Hjalmar Svensson.

Flodas Mio Hopkins här och Donsös Albin Backman. forts

Albin Backman vinner bollen med en regelrätt tackling axel mot axel. Domaren blåser frispark för Floda och frilägesutvisning på Albin. Helt vansinnigt. Domarens insats var klart

underkänd med en hel minst konstiga domslut. Donsö fick 6 gula kort och 1 rött. Floda fick 1 rött när matchen var över. Väldigt konstig fördelning i en annars juste match.

Hugo Sillberg skjuter frisparken för Floda. forts

4-3 i den 89:e minuten.

Matchen är över och Flodas målvakt Melker Duesgård får rött kort. Donsö klarar segern med ett nödrop men vinner ändå rättvist efter lagets 1:a halvlek. Bästa spelare i Donsö var

Arthur Lorensson (många fina räddningar) och Albin och Olle Backman.

Donsös gamle målvakt Erik "Lehmann) Hornby var tillbaka på Donsö nu som målvaktstränare i Floda. Erik spelade totalt 181 matcher för Donsö höll nollan 32 gånger.

Vann Skärgårdscupen 2010 och serien 2010 och 2017.