Bilder från matchen mellan Donsö IS och IFK Göteborg  2-10 (1-4)  Donsövallen  2020-09-11

Alma Backman, Donsö och Malva Larsson, IFK Göteborg plus domaren Jens Hultberg gör klart   för avspark i den historiska matchen mellan Donsö IS och IFK Göteborgs damlag. Måste

säga till grattis Donsö IS som har kommit så långt att vi har ett damlag i seniorfotbollen. Likaså till IFK Göteborg som också har startat ett lag på seniornivå.  Trevligt!!

Alma Backman tar avsparken för Donsö i 1:a halvlek.

Här på bilden är det Amanda Fhager med bollen.  Liksom storasyster Mathilda (till vänster i bilden) är både duktiga och frejdiga i Donsös lag. Tjejerna går verkligen i pappa Andreas fotspår.

Här avslutar IFK.s Isabella Svanström (11) mot mål. forts

Donsös målvakt Isabelle Peterson får fingrarna på bollen och kan rädda ut till hörna. Bollen stryker stolpens utsida.

Isabella Svanström avslutar här igen. forts

Skottet tar i stolpens insida och Isabelle Peterson kan plocka upp returen från stolpen.

IFK:s Thilda Gianello med bollen här uppvaktas av Amanda Fhager. Gianello passar bakåt här. forts

Passningen når Isabelle Svanström som avslutar mot mål. forts

Skottet tar i själva klykan och studsar ner och Donsöförsvaret får undan bollen.

Victoria Svanström med bollen här och passar i djupled. forts

Passningen når Isabelle Svanström. forts

Isabella Svanström avslutar strax här.  forts

Skottet tar i stolpen och Donsö kan få undan bollen.

IFK.s Filippa Hopkins har tagit sig loss här och avancerar mot mål. forts

Hopkins avslutar förbi Isabelle Peterson. forts

0-1 i den 16:e min.

IFK:s Selma Holmberg avslutar. forts

0-2 i den 19:e min.

Donsös Alma Backman (11) tar emot bollen här. forts

Plötsligt blåser domaren frispark när Alma är i bra läge för avslut. På den efterföljande frisparken blir det inget resultat.

IFK:s Thilda Gianello med bollen och passar strax diagonalt framåt. forts

Donsös Beda Backman försöker rensa undan men tyvärr i eget mål. Inget bry sig om Beda. Det händer på alla nivåer. Även i världsfotbollen. 0-3 i den 29:e min.

IFK:s Selma Holmberg med bollen här och passar strax inåt i planen. forts

Passningen har nått Filippa Hopkins som kan göra 0-4 i den 31:a min.

Bra läge för Donsö här. Amanda Fhager med bollen och försöker nå Alma Backman. forts

Tyvärr blev passningen för brant och IFK:s försvar kan täcka upp. Ändå en bra intention.

Friläge för IFK och Isabelle Peterson kommer ut bra och kan rädda.

Alma Backman med bollen här och avslutar strax. forts.

Alma Backman på väg att ta sig genom och avslutar strax här. forts

IFK:s målvakt räddar men måste lämna retur som Alma Backman plockar upp och kan reducera till 2-5 i den 58:e minuten.

Donsös Madicken Johansson med bollen här. Stark i närkamperna och kom upp några gånger fint från sin högerbacksplats.

IFK:s Victoria Svanström (10) med bollen på väg igenom här. forts

Svanström har avslutat. forts.

Bollen tar i insidan av stolpen och och går i mål. forts

2-6 i den 70:e minuten.

IFK:s Victoria Svanström har skjutit frispark utifrån från vänster. Bollen och går strax in under ribban och i mål. 2-7 i den 77.e minuten.

Här blir det 2-8 i den 79:e minuten.

Matchen är över. Resultat blev 2-10. Ingen tvekan att IFK Göteborg var det klart bättre laget. Man sågade sig fram genom mittfältet med fint passningsspel och bra fart på bollen.

Där är kanske inte Donsö ännu. Under en period i mitten av andra halvlek jämnade Donsö ut spelet och vann flera närkamper och hade några bra anfall. Donsötjejerna skall ha en stor

eloge att man hela matchen kämpade och jag är övertygad att det kommer bli mera vinster framöver. Det var stort intresse för denna match och många Donsöbor gick man ur huse.