Bilder från seriepremiären mellan Donsö IS och Mossens BK  4-1 (3-1)  Donsövallen 2023-04-10

Olof Lagerqvist, Donsö och Elias Larsson, Mossen plus domartrion med Muamer Jusic som huvuddomare gör klart för spel i årets seriepremiär.

Det har bara gått några sekunder när Donsö anfaller på vänstersidan genom Lot Fhager. forts

Lot avancerar in i straffområdet.  Isak Schagerlind (11) utan bevakning smyger i mitten av bilden. forts

Lot har spelat snett inåt bakåt och Isak Schagerlind möter bollen direkt och bollen är på väg in i mål. forts

1-0 för Donsö efter ca 30 sekunders spel av Isak Schagerlind efter fin framspelning av Lot Fhager.

En hög boll från Elias Ahlström är på väg ut till Lot Fhager. forts

Lot avancerar in i straffområdet och avslutar i nästa moment med ett distinkt vänsterskott. forts

Skottet passerar Wamid Khorshed i Mossenmålet. forts

2-0 i den 10:e minuten genom Lot Fhager.

En hög boll från Jens Adolfsson tror jag det var är på väg in mot Mossens straffområde. forts

Bollen når Olof Lagerqvist som nickar vidare in mot mål. forts

Bollen studsar alldeles utanför målområdet. forts

Isak Schagerlind kommer först på bollen och nickar här i nästa moment mot mål. forts

3-0 i den 12.e minuten genom Isak Schagerlind. Sällan eller aldrig har väl Donsö fått en sån här start på en match.

Sven Genemo slår fram en boll i djupled. forts

Bollen når en löpande Albert Hansson. forts

Albert har avslutat och bollen tar i stolpens utsida och går utöver kortlinjen.

Ett överrumplande skott från distans. Mossens Filip Svensson tror jag det var. Skottet tar i ribban och sedan kan donsöförsvaret röja undan bollen.

Isak Fredriksson med bollen här och avslutar i nästa moment. forts

forts.

Mossen reducerar i den 43:e minuten genom Isak Fredriksson

2.a halvlek:

Donsö har hörna från höger genom Emil Johnsson. forts

Bollen dimper ner hos Isak Schagerlind som drar direkt på volley. Bollen är skymd här bakom Mossens spelare. forts

Bollen i mål. forts

4-1 i den 73:e minuten. Målskytt Isak Schagerlind. Fullbordat hattrick.

Mossens Filip Svensson går på skott här. forts

Mathias Kärnbratt gör en bra räddning ut till hörna. forts

Vincent Gyllenhammar går också på skott här. forts

Återigen får Mathias sträcka ordentligt och räddar.

Mossen har frispark. Isak Fredriksson slår den. forts

Frisparken på väg. forts

Återigen en bra räddning av Mathias Kärnbratt.

Matchen är över. Donsö vinner rättvist. Mossen hade mycket boll i andra halvlek utan att direkt skapa några riktiga farligheter. Donsös yngre spelare födda 2005 visade