Bilder från matchen mellan Donsö IS och Önnereds IK  4-2 (1-1)  Donsövallen  2024-05-09

Maximilian Höglund, Donsö IS och Fredrik Rumin, Önnereds IK plus domartrion med Martin Johansson som huvuddomare gör klart för det i 46:e mötet mellan lagen genom åren. Önnered

är det lag som Donsö har mött flest gånger genom åren.

Vigor Lantz tar avsparken för Donsö i 1.a halvlek.

14:e minuten. Donsös Magnus Fhager lyfter fram en passning i djupled. forts

Magnus passning når en löpande Vigor Lantz. forts

Vigor avancerar in i straffområdet. forts

Vigor avslutar. forts

forts

1-0 till Donsö genom Vigor Lantz på fin framspelning av Magnus Fhager.

Sven Genemo lägger an för långskott. forts

Svens skott på väg mot mål. forts

Skottet har tagit kryssribban. Önnereds målvakt Albin Walles försöker rädda men når inte. forts

Bollen studsar ut i straffområdet. Comebackande Simon Gustafsson (3) (senaste matchen spelades 2019) måttar för skott. forts

Simon har avslutat. Bollen på väg mot mål. forts

Bollen passerar med någon halvmeter utanför stolpen. Det skulle komma mer från Simon senare i matchen. forts

Matay Isik med bollen här och avslutar strax. forts

Isik har avslutat. forts

Donsös målvakt Joseph Sander försöker rädda men når inte. forts

1-1 i den 34:e minuten genom Matay Isik.

2:a halvlek:

Jens Adolfsson med bollen här och tittar upp. Simon Gustafsson har startat sin löpning. forts

Jens passning når Simon Gustafsson som kommer igenom. forts

Simon har avslutar förbi Albin Walles. forts

Bollen i mål. 2-1 genom Simon Gustafsson på fin framspelning av Jens Adolfsson. 49:e minuten. Simons senaste mål i Donsötröjan kom 2018.

Nästan direkt efter Donsös mål. Önnereds Raul Tatlian i löpduell med Donsö Maximilian Höglund. forts

Tatlian är först på bollen och tar sig loss från Max. forts

Tatlian avslutar. forts

Raul Tatlian skott går in tätt nära stolpen. 2-2 i den 50:e minuten

Återigen en passning i djupled. Inte säker om det var Jens som passade igen. Simon Gustafsson i närkamp med Önnereds Serdar Kaymaz. forts

Simons tar sig loss från Kaymaz. forts

Walles har kommit ut från målet och Simon avslutar. forts

Bollen på väg mot mål. forts

forts

3-2 i den 55:e minuten genom Simon Gustafsson. Succén är ett faktum. Simon är 2-målsskytt i sin comeback.

Önnereds Isac Lycke med bollen här och avslutar strax. forts

Lycke har avslutat. Joseph Sander gör en fin räddning. forts

Joseph kan inte hålla bollen men Jens Adolfsson kan få undan returen.

Donsöhörna från höger slagen av Sven Genemo. forts

Donsö mittback Albin Backman (rött pannband) kommer perfekt och nickar mot mål. forts

Bollen på väg in i mål. forts

4-2 genom Albin Backman i den 72:a minuten. Albins andra nickmål för året.

Matay Isik avslutar här. forts

Albin Backman fläker sig och kan blockera skottet. Superviktigt.

Donsös högerbreddare Simon Bergman har fått en fin passning från Sven Genemo och avslutar. forts

Simons skott räddas av Albin Walles alldeles nere vid stolproten. Tycker att Simon Bergman gör en riktigt bra match på högerkanten. Följde med bra i anfallen och gjorde sig spelbar.

Matchen är över. Det fanns hela tiden en nerv i matchen och Donsö vinner sin fjärde match får året. Måste naturligtvis nämna Simon Gustafsson som gör 2 mål och för övrigt var bra i spelet.