Bilder från matchen mellan Hovås Billdal IF och Donsö IS  3-1 (1-0)   Hovåsvallen  2023-08-26

Carl Sjögren, Hovås Billdal IF och Olle Backman, Donsö IS plus domartrion med Martin Johansson som huvuddomare gör klart för spel i en match som det länge det var ovisst om

man kunde spela på den vattensjuka planen. Men domaren godkände planen för spel.

Olle Backman tar avsparken för Donsö

14:e min. Suddig bild. Isak Schagerlind vinner luftduellen och bollen på väg mot Albert Hansson. forts

Albert kommer fri med Hovås Billdals målvakt, Alexis Mitrovgenis. forts

Albert avslutar. forts

Mitrovgenis räddar och bollen rensas undan av Hovås Billdals försvar.

Hovås Billdals Max Erik Söderbom med bollen. forts

Söderbom har passat till Jonthan Lorensson.

Lorensson avslutar precis utanför stolpen.

32:a min Albert Hansson kommer igenom. forts

Albert har avslutat med ett vänsterskott som passerar Mitrovgenis. forts

Alberts skott passerar precis utanför stolpen. Nära ledning för Donsö där.

34:e min. Efter hörna från vänster från Hovås Billdal hamnar bollen hos Carl Sjögren som har avslutat. John Backman försöker rädda på mållinjen.

Bollen i mål. 1-0 i den 34:e minuten genom Carl Sjögren

2.a halvlek:

Donsö unge högerback (född 2006) med bollen och gjorde återigen stark insats.

I mitt tycke Donsös bäste spelare för dagen Jens Adolfsson med bollen här. Stark och snabb i närkamperna.

Bollen hamnar hos Olle Backman som i nästa moment spelar bakåt till Isak Schagerlind. forts

Isak Schagerlind avslutar här med ett bra skott. forts

Isaks skott på väg. forts

Mitrovgenis räddar men måste lämna retur. forts

Bollen rullar ut i straffområdet. forts

Isak Schagerlind är först på returen. forts

Isak avslutar med högern och bollen går ut mot höger. forts

Bollen hamnar hos Olle Backman som blir avblåst för offside.

Stundtals liknade det mer vattenpolo än fotboll. Här är det Elias Ahlström som hamnar underst.

Albert Hansson har erövrat bollen och dribblade av en Hovås Billdal spelare och fortsätter framåt. forts

Albert passar här framåt diagonalt. forts

Alberts passning når en fri Lot Fhager. forts

Lot Fhager avslutar med ett fint vänsterskott. forts

1-1 i den 65:e minuten genom Lot Fhager fint framspelad av Albert Hansson.

Fick tyvärr inte med Hovås Billdals 2-1 mål från ca 25 meters håll. Bollen är här i mål. Målskytt Oskar Gerremo i den 83.e minuten.

Tror det är Hovås Billdals Patrick Abrahamssons med bollen här. forts

Abrahamsson hamnar i närkamp med Jens Adolfsson och domaren blåser straff. forts

Carl Sjögren lägger straffen. forts

Mathias Kärnbratt går åt rätt håll. forts

Mathias gör en kanonräddning alldeles vid stolproten. forts

Bollen går ut i straffområdet och Hovås Billdals spelare slår in bollen mot mål igen här. forts

Bollen kommer in högt. forts.

Bollen hamnade hos Carl Sjögren som har nickat in bollen här. Synd att vi inte kunde få bort bollen efter Mathias fina räddning. 3-1 i den 87:e minuten

Albert Hansson stöter fram här och erövrar bollen. forts

Albert kommer i bra läge men halkar tyvärr och Hovås Billdal kan få undan bollen.

Domaren blåser för full tid. Det var en jämn match som kunde slutat hur som helst. Donsö var värda minst ett oavgjort resultat. Bra insats i det svåra underlaget.