Bilder från Finalen i Skärgårdscupen mellan Öckerö IF och Donsö IS  6-0 (2-0)  Donsövallen  2023-07-08

Öckerö IF.s startelva plus domartrion.

Donsö IS.s startelva

Olle Backman, Donsö IS och Simon Olsson, Öckerö IF plus domartrion med Antti Kanerva som huvudomare gör klart för spel Skärgårdscupens final 2023

Olle Backman tar avsparken för Donsö i den första halvleken.

Donsös unge mittfältare Sven Genemo med bollen här. Sven har en härlig teknik och skapar sig tid och utrymme med sina fina bollbehandling.

Lot Fhager i bra läge alldeles direkt i början av matchen. forts

Lot fick ingen bra träff på avslutningen och Öckerös målvakt Jacob Aduama kan rädda.

Öckerös unge spelare Linus Solbräcke (Tommys pöjk) spelar in mot Donsös straffområde här. forts

Bollen på väg in. forts

Bollen når här Simon Olsson som kommer in i närkamp med John Backman. forts

Simon Olsson tar sig runt John Backman och avslutar, Mathias Kärnbratt gör en jättefin räddning.

Öckerös mittback Wilmer Simonsson har långa och fina uppspel med sin vänsterfot.

Duktig mittfältare i Öckerö Jordan Arnesson med bollen.

Öckerös mittfältsgeneral Victor Niklasson med bollen. Här med sin kamrat från tiden i Blåvitt, Olle Backman. Olle som senare tyvärr fick bryta matchen. Olle har varit sjuk några dagar

innan matchen. Otur!!

Olle Backman med bollen här. forts

Olle avslutar och skottet går mitt på Jacob Aduama som kan rädda.

Lot Fhager i bra läge igen. forts

Lot har avslutat och Aduma räddar.

Lot avslutar igen Aduama räddar med viss möda.

Donsö bästa spelare i 1:a halvlek Jens Adolfsson. Jens gav inte Ludvig Wiklander så många tillfällen lysa så här långt i matchen men det skulle förändras senare.

Erik Gustafsson (16) här i bra läge men donsöförsvaret kan reda upp situationen.

Lot Fhager här med bollen. forts

Lot har passat till Sven Genemo i bra position. forts

Sven har avslutat och Auama räddar med en fotparad och Victor Niklasson kan få undan bollen. Donsö skapade mest lägen så här långt i matchen

Mycket folk på matchen i det underbara vädret.

Victor Niklasson slår hörna från vänster. Simon Olsson (6). forts

Simon Olsson (6) kommer högst i luftduellen och nickar. forts

Bollen i mål. 1-0 för Öckerö genom Simon Olsson i den 34:e minuten.

Nästan direkt efter avspelet är Öckerö i nytt anfall. Erik Gustafsson (16). forts

Erik har passat till Ludvig Wiklander som i sin tur passar igenom Donsös försvar. forts

Bollen på väg till Simon Olsson. forts

2-0 genom Simon Olsson i samma minut som 1-0 målet. 34:e minuten.

Jordan Arnesson med bollen ser ut som han skall göra en tunnel på domaren. Donsö gör en riktigt bra 1.a halvlek men ligger ändå under med 2-0.

Paus. Dags för lite tilltugg.

Donsös Isak Schagerlind tar sig loss från Alexander Simonsson och avslutar mot mål i nästa moment. forts

Bollen på väg mot mål. forts

Bollen delvis skymd här. forts

Aduama slänger sig men når inte. forts

Bollen passerar just utanför stolpen. Donsö fick tyvärr Maximilian Höglund utvisad efter 2 gula kort. Maximilian har gjort en fin vårsäsong plus 2 fina matcher i cupen mot

Styrsö och Björkö. Stort avbräck för Donsö som spelar med 10 man resten av matchen. Cirka 40 minuter

En lång boll från Wilmer Simonsson hamnar hos Ludvig Wiklander. forts

Wiklander går på skott här. forts

Skottet passerar Mathias Kärnbratt. 3-0 i den 54:e minuten genom Ludvig Wiklander.

Daniel Larsson med bollen här. forts

Daniel Larsson passar Ludvig Wiklander. forts

Wiklander har passat till Hampus Nilsson. forts

Hampus Nilsson passar vidare till Alexander Simonsson. forts

Simonsson har avslutat. forts

4-0 i den 66:e minuten genom Alexander Simonsson. Matchens vackraste anfall och mål.

Lot Fhager med bollen. forts

Lot spelade fram bollen till Vigor Lantz som avslutar och Jacob Aduama gör en jätteräddning

Benjamin Sander ned bollen här. forts

Mathias Nilsson glidtacklar ut till hörna.

Daniel Larsson (19) spelar fram till Alexander Simonsson. forts

Alexander Simonsson passar till Ludvig Wiklander (17) som kan göra 5-0 i den 87:e minuten.

Jordan Arnesson med bollen och passar framåt.

Bollen på väg in i Donsös straffområde. forts

Bollen hamnar hos Ludvig Wiklander. forts

Wiklander rullar elegant in bollen förbi Mathias Kärnbratt. Mathias stod för en bra match i målet men fick ge sig för övermakten.

6-0 i den 89:e minuten genom Ludvig Wiklander som har gjort 3 mål i varje match i cupen plus 2 matcher i serien. (Div 3)

Matchen är över. Inget snack om saken vilket var det bättre laget men Donsö gör en bra första halvlek men det blev jobbigt i andra halvlek när man fick spela med 10 man och orken

började att tryta. Donsö har flera lovande spelare som har framtiden för sig. Öckerö är riktigt bra och skall bli intressant följa till hösten i Div 3. Det jag tar med från matchen att det var

festligtfolkligt och fullsatt plus underbart väder och fin fotboll.

John Backman fick priset för Donsös bäste spelare i finalen. Prisutdelare var Janne Ericsson och Tommy Wallhult.

Victor Niklasson fick priset för bästa Öckeröspelare.