Bilder från matchen mellan Styrsö BK och Donsö IS  0-1 (0-0)  Amneviksvallen, Styrsö  2022-06-04

Fantastiskt väder för fotboll denna försommardag

Christoffer Janicijevic, Styrsö BK och Olof Lagerqvist, Donsö IS plus domartrion med Oguz Acikgös som huvuddomare gör klart för spel i detta Skärgårdsderby. Det var den 71:a

tävlingsmatchen lagen emellan. Donsö har med dagens vinst segrat vid 40 tillfällen mot 25 för Styrsö. 6 matcher har slutat oavgjort. Statistiken är från 1938 och senare.

Mattias Janicijevic tar avsparken för Styrsö.

Donsös Albert Hansson i bra läge. forts

Albert har avslutat. forts

Styrsö målvakt Leon Bousquet gör en bra räddning och kan plocka upp sin egen retur.

Donsö har strulat till det i eget straffområde och bollen hamnar Victor Johansson men Donsö kan reda upp situationen

Styrsös Mattias Janicijevic med bollen här. forts

Janicijevic har passat ut till Victor Johansson. forts

Victor utmanas av Donsös Erik Schagerlind. forts

Victor Johansson kommer djupt ner och bollen går över kortlinjen.

I 23:e minuten hade Donsös Vigor Lantz en bra chans att ge Donsö ledningen men avslutningen gick utanför. Fick någon störning i kameran vid denna sekvens så det blev inga

bra bilder.

Donsös Anders Jansson tacklar Victor Johansson med frispark för Styrsö som följd. forts

Niklas Tullock lägger frisparken för Styrsö. forts

Frisparken på väg. forts

Donsös målvakt Charlie Skogsberg får sträcka ut rejält för att rädda Tullocks frispark.

Donsös William Holmberg kom in efter paus och lyfter in bollen mot mål. forts

Bollen kommer högt in i Styrsös straffområde. forts

Bollen tar i ribbans överkant och studsar ut i straffområdet. forts

Donsös Magnus Fhager (6) måttar in för ett volleyavslut. forts

Magnus har avslutat och bollen går några meter utanför.

Donsös Jens Adolfsson slår en lång boll diagonalt in i Styrsö straffområde. forts

John Backman har gått på nickavslut. forts

John Backmans avslut tar i ribbans överkant och går ut.

Var dåligt med med kameran här tyvärr. Det var en lång hög boll från Jens Adolfsson som Styrsös målvakt Leon Bousquet skall plocka ner men tappar bollen och

Donsös Olle Backman kan erövra den och lägga in den i det öppna målet. forts

Bollen i mål. Lot Fhager (18)

0-1 i den 85:e minuten genom Olle Backman. Kände för Leon Bousquet i detta läge. Leon som annars gjorde en stabil insats. Bra prestation av Olle här.

Olle Backman med bollen här och passar strax till Albert Hansson (10) . forts

Albert avslutar direkt  och bollen går över ribban.

I slutminuterna: Mattias Janicijevic med bollen och passar strax till Niklas Tullock (8). forts

Tullock avslutar och Charlie Skogsberg får göra en bra räddning nere vid stolproten.

Matchen är över och Olle Backman sträcker armarna mot den blåa himmelen. Tycker ett oavgjort resultat hade varit rättvist i en match mest präglat av kamp och inte så mycket finlir.

Till saken hör också att Styrsö spelade med 10 man sista 30 minuterna efter att Axel Åhsberg blivit utvisad efter 2 gula kort.

Det var gott om folk på matchen och GP-TV var där och filmade tillställningen.

Donsö IS lagbild efter matchen.

Övre raden från vänster: Mikael Schagerlind, Magnus Fhager, John Backman, Lot Fhager, Albin Backman, Charlie Skogsberg, Olof Lagerqvist, Daniel Fhager, William Holmberg,

Erik Schagerlind, Maximilian Höglund.

Nedre raden från vänster: Albert Hansson, Jens Adolfsson, Vigor Lantz, Olle Backman, Anders Jansson, Sven Genemo