Bilder från Skärgårdsderbyt mellan Styrsö BK och Donsö IS 5-1 (2-1)  Amneviksvallen 2021-08-17

Stor eloge till Styrsökillarna som gjorde planen spelbar efter allt regnande under dagen och under matchen.

Christoffer Janicijevic Styrsö och Olof Lagerqvist, Donsö plus domartrion med Alexander Linnér gör klart för spel i den 70:e tävlingsmatchen mellan lagen sedan 1938.

Donsö har avsparken genom Albert Hansson.

Styrsöhörna från höger slås av Markus Westerberg. forts

Bollen touchar någon av spelarna och är på väg in mot målet. forts

Emil Johnsson röjer undan bollen. forts

Domaren med hjälp av linjemannen bedömer att bollen är över linjen och Styrsö leder med 1-0. Arvid Johannessen enligt förbundets hemsida siste spelare på bollen

Strax efter Styrsös ledningsmål skadar Albert Hansson axeln (ur led) och måste utgå.

En boll på väg in i Donsös straffområde. forts

Bollen går över Donsöspelarna och hamnar hos Mattias Janicijevic som avslutar mot mål. forts

Styrsös målvakt Gustav Castedal försöker nå bollen. forts

Bollen går in strax under ribban. Donsö har reducerat till 2-1 i den 38:e minuten genom Jimmy Svanström.

2.a halvlek:

På nåt viss stannar bollen i ett ställe där det var någon vattensamling och Mattias Janicijevic får tag på bollen. forts

Janicijevic kommer fri med Charlie Skogsberg och avslutar här. forts

3-1 i den 50:e minuten genom Mattias Janicijevic

Mattias Janicijevic fri igen. forts

Janicijevic har avslutat och Charlie gör en fin räddning. forts

Donsös unge lovande spelare Sven Genemo med bollen här.

Bollen på väg in i Styrsös straffområde. forts

Minns inte riktigt om det var Emil Johnsson (16) som avslutade. forts

Bollen blockeras av Styrsöförsvaret och hamnar strax hos Donsös Nils Burefors. forts

Burefors avslutar. forts

Återigen blockerar Styrsöspelarna. forts

Bollen hamnar hos Albert Hansson men chansen rinner ut i sanden (gräset).

Arvid Johannessen (4) slår frispark för Styrsö. forts

Tror bollen hamnar hos Styrsös Tobias Ekman här. forts

Ekman har spelat in till Joel Allheim (12) som på nåt vis får in bollen i mål. 4-1 i den 63:e minuten.

Mattias Janicijevic fri med Charlie igen. forts

Charlie gör återigen en fin räddning.

Albert Hansson kom in igen i slutet av matchen. Här med bollen. forts

Albert har passat in tvärs och där rusar Melker Samuelsson fram. forts

Melker når inte fram och bollen passerar.

Mattias Janicijevic med bollen här och passar strax ut till vänster. forts

Janicijevic passning når Viktor Yngström som avslutar förbi Charlie Skogsberg. forts

5-1 i den 88:e minuten.

Matchen är över. Styrsö vinner klart och rättvist. Donsö skapar för lite chanser för att hålla jämna steg med Styrsö och försvaret läcker betänkligt. 12 mål insläppta på 3 matcher är inte

inte alls bra. Serien har börjat lika illa som fjolåret och det behövs en rejäl höjning av laget om man inte skall bli fångade i bottenträsket. Ny chans för Donsö på lördag hemma mot Linné.