Bilder semifinalen i Skärgårdscupen mellan Hönö IS och IFK Björkö  4-6 (2-3) spelades på Fotö plan. 2013-07-04

Båda lagkaptenerna, Sebastian Carlsson i Björkö och Emil Tobiasson Harris plus domartrion gör klart för avspark.

Hönö har avsparken genom Herman Malmcrona (2) och Jonas "Ojjas" Alexiusson.

En stilstudie av Emil Turesson i nedtagningens konst.

Hönös Tobias Jansson (6) nickar bollen.

Altmeister i Hönö Mikael Bryngelsson 40 år har jag för mig han fyller år. Fortfarande väldig nyttig för sitt lag. Ett föredöme att ha i sitt lag. Har stått som vinnare 7 gånger i cupen. Med Hönö

1994, 1995, 1996, 1997. Med Öckerö 2004. Med Björkö 2007 och 2008. 40 mål i Skärgårdscupen genom tiderna. En mycket välmeriterad spelare i Skärgårdsfotbollen.

En härlig spelare att se på. Herman Malmcrona med bollen. En riktig lirare.

Här är det Daniel Ridley (14) som passar ut till Anders Bothén. forts.

Bothén avancerar in i Hönös straffområde. forts.

Bothén placerar bollen utom räckhåll för Alexander Adielsson i Hönömålet

1-0 till Björkö i den 10:e minuten. Målskytt Anders Bothén.

Här är det Herman Malmcrona med bollen som han spelar ut till Sebastian Bäregård på vänsterkanten. forts.

Bäregård får iväg ett skott mot Robin Magnusson Otter i Björkömålet. forts.

Magnusson Otter får händerna på bollen forts.

Bollen är på väg in i mål. Ojjas (5) är på väg framåt. forts

Jonas "Ojjas" Alexiusson forcerar in bollen i Björkömålet. 1-1 i den 12:e minuten.

Mikael Bäcklund med bollen. Bäcklund har vunnit cupen med Öckerö och Björkö.

Här har Emil Turesson gjort 1-2 för Björkö. 19:e minuten. Fick tyvärr inte med målet pga mobilen ringde precis.

Här är Sebastian Carlsson farligt framme för Björkö. Men skottet går strax utanför.

Mikael Bäcklund med bollen utmanas av Sebastian Carlsson (8).

Här har Tobias Jansson blivit skadad efter en sammanstöttning, Tror inte Tobias kom tillbaka i matchen.

Här har det blivit straff. Sebastian Carlsson lägger den.

Carlsson placerar bollen till vänster om Adielsson. Säkert. 1-3 i den 32:a minuten.

Mikael Bäcklund snurrar på mittplan. forts.

Bäcklund avancerar framåt attackerad av Sebastian Carlsson. forts.

Bäcklund får på ett härligt skott som  Magnusson Otter sträcker sig efter.

2-3 i den 35:e minuten. Målskytt Mikael Bäcklund. Vackert!! Fotbollsgodis.

Malmcrona på vänsterkanten i slutet av 1:a halvlek.  Niklas Karlsson (6) i Björkö. Jonas Fransson (27).

Här är det Johan Forseström längst ut till vänster som avslutar. forts.

Forseströms skott går strax utanför.

2:a halvlek

Här blir det 4-2 till Björkö genom Anders Bothén på ett härligt skott. Var lite sen med kameran där eftersom jag tjötade med Stefan Granstav. men sedan blev det " Här var det livat' här

var det glatt a`la" Stefan Granstav. Mycket vackert mål av Anders Bothén efter några minuters spel i 2.a halvlek.

Bothén gratuleras till det fina målet av övriga Björköspelare.

Anton Hjalmarsson (9) har ett fint läge men Adielsson räddar.

Här har vi 3-målsskytten Anders Bothén i aktion igen. forts

Kom inte ihåg om bollen tog i stolpen och sedan in i mål. forts.

2-5 är ett faktum. Anders Bothén i den 58:e minuten.

Björkös Anton Hjalmarsson (9) ny för året har jag för mig. Björkö hade en väldigt bredd trupp med många bra spelare som startade på bänken.

Här var det slutspelat för Emil Tobiasson Harris efter sitt andra gula drar domaren Oppong upp det röda. Nu var det inget som talade för Hönö med 10 man och underläge 2-5.

Bothén igen med bollen. Jonas Fransson till höger om Bothén i bra läge.

Hönö satsade nu allt på ett kort. Man flyttade upp Bryngel på sin gamla beprövade position och det blev farligt direkt. Ojjas i bra läge helt fri. forts.

Bryngel passar in till Ojjas som hamnar i ett motlägg som går ut till hörna. Nära reducering där.

Bryngel igen på högerkanten. Nu var det härlig optimism hos Hönö. Kanske trodde Björkö att det redan var avgjort här. Bäregård (8) i Hönö smyger fram till vänster.

Bryngel passar fint inåt. forts.

Bäregård kan lätt lägga in 3-5 i det öppna målet. 69:e minuten.

Andreas Forsmark (17) i bra läge men Adielsson räddar.

Här kommer Ojjas i favoritläge för honom. forts.

Man får inte ge Ojjas det läget får då blir det ofta mål. 4-5 i den 79:e minuten. Nu var det match igen på allvar.

Johan Forseström med bollen. forts.

Forseström passar in till Victor Granstav (26) som inte gör något misstag. forts

Här tror jag Björkölägret drog en suck av lättnad. 4-6 i den 82:e minuten. Victor Granstav.

Anders Bothén spelar till Sebastian Carlsson. Björkö hade bytt ut de båda när det stod 2-5. Men anade oråd när det blev 4-5 så båda fick komma in igen. Båda är duktiga bollhållare.

Bra öga där av Björköledningen.

Bryngel tar ned på bröstet. Emil Turesson nära i markeringen som man skall spela som försvarare.

Johannes Andreasson passar till Victor Granstav.

Domare Oppong blåser för full tid. Björkö vinner absolut rättvist. Men Hönö gör det bra som går upp till 5-4. En bra och underhållande match. Har sagt det förut. Hönö har många unga

spelare under bra utveckling kryddat med bl.a Ojjas och Bryngel.

Björkös målskyttar: Från vänster: Sebastian Carlsson 1 mål (straff), Emil Turesson 1 mål, Anders Bothén 3 mål, Victor Granstav 1 mål.